Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania "nowego gracza"

IamFoxit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze!

W WoWa zacząłem grać 6-7 dni temu i dobiłem już 53 lvl, jednak mam wrażenie, że pominąłem coś ważnego w "fabule". Gram po stronie Hordy jako Blood Elf (rogue), wykonałem dość dużo questów w Kalimdorze jednak wiele też sobie darowałem (głównie na niższych lvlach), ostatnią lokacją w jakiej byłem i wykonałem wszystkie questy był Un'Goro Crater, moje pytanie brzmi gdzie mam udać się dalej? Aktualnie jestem w Orgrimarze i chce płynąć na inny kontynent aby oddać questa z takim mechanicznym kurczakiem (nie pamiętam nazwy). Jest to mój jedyny aktywny quest.

Zależy mi też na szybkim wbiciu lvla i rozpoczęcia przygody z pierwszym dodatkiem, nie wiem czy mogę pominąć linie fabularną i cisnąć dungeony aż do 68 lvla (z tego co wiem na tym lvlu zaczyna się pierwszy dodatek) czy jest tam coś co jest bardzo istotne fabularnie? Cenie sobie bardzo zgłębianie się w uniwersum warcrafta więc nie chcę żeby mi umknęło coś istotnego.

Kolejną sprawą są Heirloomy. Mógłby ktoś mi przybliżyć kiedy warto je kupić, za ile golda i gdzie oraz co one tak naprawdę dają (poza zwiększaniem swoich statystyk wraz z poziomem postaci)?

A teraz Addony... Na ten moment mam pobranego tylko bagnona. Co mi jest jeszcze potrzebne i jak to skonfigurować? (gram Outlawem) Głównie chciałbym pozbyć się tego dolnego graficznego wyglądu paska na spelle oraz chciałbym widzieć obok swojej postaci liczbę combo pointów oraz aktualne buffy (np. z Roll the Bones) i debuffy żeby nie musieć patrzeć co chwilę na portret i mini mapę. Da się to zrobić bez instalowania addonów pokroju LUI czy ElvUI?

Na jakim lvlu mogę zdobyć jakiegoś ładnego mounta czy transmogi? ^^ Aktualnie używam tego z HSa i trochę mi się znudził.

Jakieś rady na dalsze etapy gry? Kiedy zacząć się bawić w pvp, kiedy zacząć rajdować itp?

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i samo przeczytanie tak długiego tematu. ;)

Opublikowano (edytowane)

heirloomy sa dosyc drogie, wiec jak nie masz kupionego golda albo glownego konta z duza iloscia pieniazkow to raczej nie kupisz wszystkich, poza tym najlepiej byloby zebys kupil je od samego poczatku bo tak to teraz wydajac kase na heirloomy masz je tylko do 90 lvla ( bo wyzej juz sie nie oplaca), wiec powinienes kupic je na poczatku gry, teraz juz chyba srednio sie oplaca. 

jak chcesz skupic sie na fabule to raczej rob same questy, po un'goro masz burning steppes, ziemie plagi, winterspring, do wyboru do koloru. Pierwszy dodatek od 58 lvla w sumie sie zaczyna, wtedy mozesz wyruszyc na Outland i tam wbijac lvl.

mounty na wyzszym lvlu pozbieraj, jak bedziesz mial juz wysoki lvl i bedziesz mogl solowac jakies instancje/raidy z low lvl, tam sa czasami do wypadniecia mounty, niektore bedziesz mogl w dalaran kupic, ale trzymaj kase bo potem przyda ci sie na licencje do latania.

o Addonach ci nie powiem, bo nie pamietam.

w pvp mozesz bawic sie kiedy chcesz, nawet na tym lvlu wbijasz na bg i rozgrywke prowadzisz, raidy tez w dfie ci bedzie wyskakiwalo.

jak zalezy ci bardzo na fabule to rob questy jak juz pisalem, ale warto czasami isc na dungeon czy raid bo nie masz heirloomow, wiec lepsze eq sie przyda.

Edytowane przez mistrzek22
IamFoxit lubi to

Bez reklam fb

Opublikowano

heirloomy sa dosyc drogie, wiec jak nie masz kupionego golda albo glownego konta z duza iloscia pieniazkow to raczej nie kupisz wszystkich, poza tym najlepiej byloby zebys kupil je od samego poczatku bo tak to teraz wydajac kase na heirloomy masz je tylko do 90 lvla ( bo wyzej juz sie nie oplaca), wiec powinienes kupic je na poczatku gry, teraz juz chyba srednio sie oplaca. 

jak chcesz skupic sie na fabule to raczej rob same questy, po un'goro masz burning steppes, ziemie plagi, winterspring, do wyboru do koloru. Pierwszy dodatek od 58 lvla w sumie sie zaczyna, wtedy mozesz wyruszyc na Outland i tam wbijac lvl.

mounty na wyzszym lvlu pozbieraj, jak bedziesz mial juz wysoki lvl i bedziesz mogl solowac jakies instancje/raidy z low lvl, tam sa czasami do wypadniecia mounty, niektore bedziesz mogl w dalaran kupic, ale trzymaj kase bo potem przyda ci sie na licencje do latania.

o Addonach ci nie powiem, bo nie pamietam.

w pvp mozesz bawic sie kiedy chcesz, nawet na tym lvlu wbijasz na bg i rozgrywke prowadzisz, raidy tez w dfie ci bedzie wyskakiwalo.

jak zalezy ci bardzo na fabule to rob questy jak juz pisalem, ale warto czasami isc na dungeon czy raid bo nie masz heirloomow, wiec lepsze eq sie przyda.

Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli w fabule podstawki dzieje się coś wartego uwagi? Głównie chodzi mi o to czy wykonywanie tych questów typu "zabij, przynieś pozamiataj" w końcu się skończy i zacznie dziać się coś wartego uwagi? Jeśli nie, myślę, że szybkie wbicie 60 lvla (aby odblokować latanie) i rozpoczęcie Wratch of the Lich King było by fajnym pomysłem (nie dokończyłem Warcrafta 3 a wątek mi się spodobał :P ). Co o tym sadzisz?

Opublikowano (edytowane)

znaczy najpierw bedziesz musial przejsc przez Burning Crusade. W podstawce malo sie dzieje raczej w questach, ciekawe rzeczy masz, przykladowo , na instancjach, to tez w sumie jest fabula, z tym ze zazwyczaj jest wyrwana z kontekstu ( bijesz dinozaura w un'goro i nagle przenosisz sie do scarlet monastery czy czegokolwiek i tam fabułę prowadzisz, o to mi chodzi). Dziać się za dużo faktycznie nie bedzie, ja podstawkę przechodziłem na globalu po prostu na szybkości, tzn. instancje i szybko przeszedlem na BC, tam zreszta tak samo zrobilem i dopiero na wotlku sie skupialem na fabule ( choc wczesniej gralem na sunwellu bardzo dlugo i znalem wotlk praktycznie na pamiec, ale fabularnie jest bardzo fajny wiec milo bylo przezyc to jeszcze raz. )

Edytowane przez mistrzek22
IamFoxit lubi to

Bez reklam fb

Opublikowano

znaczy najpierw bedziesz musial przejsc przez Burning Crusade. W podstawce malo sie dzieje raczej w questach, ciekawe rzeczy masz, przykladowo , na instancjach, to tez w sumie jest fabula, z tym ze zazwyczaj jest wyrwana z kontekstu ( bijesz dinozaura w un'goro i nagle przenosisz sie do scarlet monastery czy czegokolwiek i tam fabułę prowadzisz, o to mi chodzi). Dziać się za dużo faktycznie nie bedzie, ja podstawkę przechodziłem na globalu po prostu na szybkości, tzn. instancje i szybko przeszedlem na BC, tam zreszta tak samo zrobilem i dopiero na wotlku sie skupialem na fabule ( choc wczesniej gralem na sunwellu bardzo dlugo i znalem wotlk praktycznie na pamiec, ale fabularnie jest bardzo fajny wiec milo bylo przezyc to jeszcze raz. )

Okey, w takim razie będę wbijał szybko lvl, aby zacząć pierwszy dodatek. Mógłbyś mi jeszcze napisać gdzie się go zaczyna? W sensie na danym lvlu odblokowuje mi się jakiś quest u jakiegoś NPC czy jak to działa?

Opublikowano

jak grasz na globalu to jak pamietam po prawej zawsze sie wyswietlaja z duzym wykrzyknikiem takie wazne questy ktore mozesz przyjac niezaleznie od tego gdzie jestes, wraz z wbiciem 58 powinien ci wyskoczyc taki ( tam po prawej gdzie masz questy) klikasz i robisz co ci każą, jak nie grasz na globcu albo ci sie to nie wyswietla ( bo nie wiem czy wyswietla sie w kazdej takiej sytuacji ) to cisniesz sam do blasted lands i musisz znalesc dark portal, wchodzisz i jestes na outland :)

IamFoxit lubi to

Bez reklam fb

Opublikowano

1. Na 58 udaj sie w miejsce gdzie magowie uczą się portalów - tam powinien być tp pod The Dark Portal. ( Nie wiem jak na Legionie.)

2. Z tego co pamiętam to jakieś heirloomy były dostępne po wbiciu reputacji gildijnej za jakieś pare k golda. Dodatkowo niektóre dają bonus expa.

3. Zawsze przed 58 możesz iść do tablicy i wziąć quest i dobić 58.

4. Na tym levelu trudno zdobyć jakiegoś fajnego mounta. Jedynym sposobem jest ah, ale pewnie pieniędzy nie masz.

IamFoxit lubi to
1377430129-U769346.png
Opublikowano

1. Na 58 udaj sie w miejsce gdzie magowie uczą się portalów - tam powinien być tp pod The Dark Portal. ( Nie wiem jak na Legionie.)

2. Z tego co pamiętam to jakieś heirloomy były dostępne po wbiciu reputacji gildijnej za jakieś pare k golda. Dodatkowo niektóre dają bonus expa.

3. Zawsze przed 58 możesz iść do tablicy i wziąć quest i dobić 58.

4. Na tym levelu trudno zdobyć jakiegoś fajnego mounta. Jedynym sposobem jest ah, ale pewnie pieniędzy nie masz.

jak grasz na globalu to jak pamietam po prawej zawsze sie wyswietlaja z duzym wykrzyknikiem takie wazne questy ktore mozesz przyjac niezaleznie od tego gdzie jestes, wraz z wbiciem 58 powinien ci wyskoczyc taki ( tam po prawej gdzie masz questy) klikasz i robisz co ci każą, jak nie grasz na globcu albo ci sie to nie wyswietla ( bo nie wiem czy wyswietla sie w kazdej takiej sytuacji ) to cisniesz sam do blasted lands i musisz znalesc dark portal, wchodzisz i jestes na outland :)

Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...