Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usuniecie problemu z „Coś blokuje system VAC na twoim komputerze.”

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem to mój pierwszy poradnik do gry Counter Strike Global Offensive z wyskakiwaniem komunikatu:

post-1536464-0-94273300-1477437501.jpg

Sposób 1.

Pierwszą przyczyną mogą być złośliwe programy które najlepiej odinstalować lub wyłączyć na czas gry.

~ CCleaner

~ Cheat Engine

~ IObit Start Menu 8

~ Process Hacker

~ DLL Injectors

~ Powershell

Sposób 2.

Odinstalowanie gry i ponowne je zainstalowanie.

Sposób 3.

Sprawdzenie spójności plików gry.

Instrukcja:

Naciskamy prawym na Counter Strike Global Offensive -> Właściwości -> Pliki Lokalne -> Sprawdź spójność plików gry.

post-1536464-0-29912600-1477437600.png

Sposób 4.

Wyłączenie Zapory systemowej Windows.

Instrukcja:

Panel sterowania -> System i zabezpieczenia -> Zapora systemu Windows -> Włącz lub wyłącz Zaporę systemu Windows (po lewej stronie jest ta opcja) -> I zaznaczamy jak na zdjęciu -> I klikamy OK.

post-1536464-0-80230700-1477437675.png

Sposób 5.

Wyłączenie aplikacji „Windows Defender” dla Windows 8.1 i Windows 7

Instrukcja dla Windows 7:

Wyłączamy wszelkie antywirusy które mogą blokować system VAC.

Instrukcja dla Windows 8:

Wchodzimy w Start -> Szukamy „Windows Defender” i wchodzimy w niego -> Przechodzimy w ustawienia: W zakładce „Ochrona w czasie rzeczywistym” odznaczamy żeby pole było puste -> Teraz przechodzimy do zakładki „Zaawansowane” i tam odznaczamy opcje: Pierwszą,drugą,trzecią,piatą i szóstą żeby były puste pola -> Zakładka „MAPS” i zaznaczamy opcje „Nie chce dołączać do społeczności…” -> Ostatnia zakładka i tam odznaczamy „Włącz te aplikacje” i klikamy Zapisz zmiany. Windows Defender powinien się całkowicie wyłączyć.post-1536464-0-95814600-1477439105_thumb.png

Sposób 6.

Włączamy kontrolę integralności jądra.

Wyłączamy Steam -> Start -> wpisujemy „Wiersz poleceń” i uruchamiam jako administrator -> i wpisujemy komendy i naciskamy Enter.

Komendy: bcdedit /deletevalue nointegritychecks

bcdedit /deletevalue loadoptions

I uruchamiamy ponownie komputer.

Wyłączamy Steam -> Nacisnąć kombinacje klawiszy Windows + X i wybrać „Wiersz polecenia (administrator) ” -> I wypisujemy komendy do wierszu poleceń i nacisnąć Enter.

Komendy: bcdedit /deletevalue nointegritychecks

bcdedit /deletevalue loadoptions

Sposób 7.

Wyłączamy debugowanie jądra.

Wyłączamy Steam -> Start -> wpisujemy „Wiersz poleceń” i uruchamiam jako administrator -> i wpisujemy komendę i naciskamy Enter.

Komenda: bcdedit /debug off

Wyłączamy Steam -> Nacisnąć kombinacje klawiszy Windows + X i wybrać „Wiersz polecenia (administrator) ” -> I wypisujemy komendę do wierszu poleceń i nacisnąć Enter.

Komenda: bcdedit /debug off

Sposób 8.

Włączamy opcje DEP.

Wyłączamy Steam  -> Start -> wpisujemy „Wiersz poleceń” i uruchamiam jako administrator -> i wpisujemy komendę i naciskamy Enter.

Komenda: bcdedit.exe /deletevalue nx

Wyłączamy Steam -> Nacisnąć kombinacje klawiszy Windows + X i wybrać „Wiersz polecenia (administrator) ” -> I wypisujemy komendę do wierszu poleceń i nacisnąć Enter.

Komenda: bcdedit.exe /deletevalue nx

Sposób 9.

Aktualizacja Steam.

Sposób 10.

CCleaner - czyszczenie rejestru.

Instrukcja:

Pobieramy program „CCleaner” i instalujemy go -> Przechodzimy do zakładki „Rejestr” i zaznaczamy wszystko –> I naciskamy przycisk „Skanuj by znaleźć problemy” -> Zaznaczamy wszystkie wykryte klucze i „Napraw zaznaczone problemy…”(Po naciśnięciu przycisku poprosi nas czy chcemy zrobić kopie. Każdy robi jak chce,ja nigdy nie robiłem kopii i nic się nie stało) -> Napraw problem. post-1536464-0-97971200-1477438775_thumb.png

Wykonałem te wszystkie czynności i przez tydzień nie wywala mnie z gry. Wcześniej co drugi dzień wyrzucało mnie,aż dostałem bana na 7 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...