Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StoryOfMU - S6 E3 - x100 - Start 11.11.2016 Independence Day

StoryOfMu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 475
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A niech i beda identyczne xD Zainteresowaly Cie takowe ? Widze, ze tak - i o to chodzilo ; p Jak ten projekt wypali to malo kogo bd obchodzic, ze BYL serwer z TAKIMI SAMYMI ustawieniami xD

Opublikowano

Ustawienia ustawieniami, na MoonMu były idealne ale to są te same osoby pod innymi nickami na forum wciskające kit o kontach firmowych. Gościu ma 7 postów i robi server więc tylko ameba jest w stanie uwierzyć, że to nie jest Draven i reszta niekompetentnych GMów z MoonMu.

Opublikowano

Wszędzie same klony serwerów z seasonem 6 ep 3 na czele, działa to to z tydzień, 2 tygodnie, czasem nawet miesiąc, ale to nie więcej. Do tego boryka się na początku z problemami PvP które powinno być na błysk zrobione cacy, a w zamian za to dostaje się parówki przegotowane. Jeszcze nie może też zabraknąć jak na polskie realia ddosów, dość częste i bardzo uprzykrzające zagrywkę w tych czasach.

Gdzie te czasy, gdzie serwery stały na tyle długo i stabilnie, nie to co teraz. Teraz każdy chodzi z serwera na serwer, robi się to dość monotonne jak to całe Mu które kiedyś przyciągało mnóstwo graczy do dzisiaj przyciąga masę durnych idiotów którzy paplą i płaczą na tym forum.... ehh. 

Niedługo trzeba iść się zająć życiem, a Mu pozostawić w odstawkę.

Opublikowano

Moon miał odpalone testy od 25 maja więc ktoś tu wali w uja i sam nie zna się na datach ;)

niezły klon moona :v

Opublikowano

Drodzy Gracze cóż mam powiedzieć.

Podobieństw nie unikniemy aczkolwiek o klonach nie mam mowy. Porównałem ustawienia i różnic całkiem sporo aczkolwiek nie zamierzam wnikać w tą kwestię.

Mogę was tylko zaprosić na otwarcie żebyście sami się o tym przekonacie:)

W wolnej chwili wrzucę screeny to też już na dzień dobry rozwieje wasze wątpliwości co do kopii bądź tych samych twórcach czy co tam jeszcze nam zarzucacie.

Uela miałem przyjemność o ile można to tak nazwać zawitać na Moon aczkolwiek no cóż przez dwa tygodnie pobytu na serwerze nie doświadczyłem spotkania ani z żadnym GMem ani z żadnym adminem. Przykre że serwer testowany przez 4 miesiące utrzymał się na rynku miesiąc a opinie o serwerze pozostawiają wiele do życzenia. Zresztą o ile dobrze pamiętam byłeś jedną z osób oskarżanych o zniszczenie rozgrywki na serwerze. Ludzie z gildii w której miałeś prywatne postacie wspominali że po tygodniu od otwarcia serwera latałeś już w secie +15 +RF +DD pełen szacunek - postawa godna GMa. Zresztą nawet administracja do której zgłosiłem się o zgodę na wykorzystanie ustawień NPC nie miała o tobie najlepszego zdania. - także Uela czy też Ibanez co gdyż dowiedziałem się na Moonie że to jedna i ta sama osoba w grze znana jako ELEMENT czy jakoś tak, zachwycanie się z prywatnego konta w temacie Moon będąc tam jednocześnie GMem ale żenada, zapraszam do krytyki i wytykania nam błędów aczkolwiek raczej nie od osób starających się wylać swoje żale i niepowodzenia na innych serwerach.

Wracając do tematu Panowie i Panie naprawdę nie zamierzam nikogo na siłę zmuszać do zawitania na nasz serwer aczkolwiek gdybyście mieli ochotę to zapraszam do wspólnej gry.

//ps a co ustaliliscie z mayem ? :> w sensie drop ?

Co do maya ustawiliśmy narazie Glorius i pochodne i prawdopodobnie tak zostanie:)

Opublikowano

Pozdrawiam Ciebie Mixo i Szatan, oby wasz serwer był lepszy, w końcu stawiacie moona tylko pod inną nazwą ;)

ja też słyszałem o sobie wiele plotek, że grałem np pod nickiem: Legion, Element, Kosa, Selibes, Moox.

wiele nicków padało, jeszcze więcej padnie ale sam fakt że kłamiecie w publikacji na temat moona jest wręcz śmieszny.

Kogo pytaliście o wykorzystanie ustawień naszego serwera? bo napewno nie Administracje czyli Dravena jako osobe która sama stawiała serwer od podstaw i Mnie jako pomysłodawcy. Ani ja ani Draven nie dostaliśmy od was żadnej wiadomości więc pospolicie Klonujecie bez naszej zgody kłamiąc wszystkich pod publikacją że ją otrzymaliście.

Nie będę się kłócić pod publikacją bo ludzie i tak wiedzą że t na 80% moon który posypał się przez brak dogadania się ze sobą Dravena i Mixo, afery z pieniędzmi i innymi duperelami które spłyneły w całości na mnie bo Wy nie mieliście razem odwagi by odwiedzić serwer by dać jakiekolwiek informacje co się dzieje i dlaczego się dzieje ;) mogliście rozdać więcej setów na moonie to padł by po tygodniu zamiast rozdać je po ponad 3 tygodniach gry marnując mój cenny czas na sprawowanie pieczy nad serwerem do którego nie miałem dostępu, cenny czas wszystkich graczy którzy zaufali wam/nam (nie wiem co napisać bo tak walicie w luja że walicie w moim kierunku takie teksty które są aż przykre zwłaszcza że chwilę temu jeden z drugim wielki kolega bo razem serwerek stawiają"

To po prostu przykre że oszukujecie tych wszystkich ludzi, mnie, siebie i wszystkich innych którzy nie wiedzą o co chodzi.

Pozdrawiam Moon/Story Mu :)

Opublikowano

haha czyli to samo bagno od razu mi smierdzialo :)

dziwnym trafem ustawienia są plamka w plamke, testy trwają można powiedzieć że dosłownie tyle czasu ile trwały testy moona + okres jego działania, startuje chwilę po upadku moona (mam informacje że draven tylko i wyłącznie pomaga ustawić serwer, reszte ma w dupie i nie będzie adminem) brak stronki bo przecież domena moonmu.eu musiałaby zostać zmieniona a przygotowanie nowej chwileczke zajmie (na szybko zrobili by dość słabą i jeszcze szybciej połapali by się ludzie)...

Nienawidzę być okłamywany, zwłaszcza przez ludzi którym ufałem, którym poświęciłem całego siebie i którzy zwyczajnie mnie olali robiąc ze mnie gnide :)

wiadomo przez kogo upadł serwer, wliczając wcześniej błędy Administracji (nas wszystkich (całej felernej piątki)) przez ataki > menia do momentu gdy kilka dni przed ripem nagle ludzie podostawali sety o których dowiedziałem się od szatana który sam mi napisał że o set poprosił bodajże dravena, również założenie postaci Krime Skandalowi i nabicie jej 18 rr w 10 minut + storm crow set f.o (widziałem go na własne oczy) do tego fo wingi, uber rune blade...

najlepiej wszystkie brudy zwalić na mnie bo przecież jak ja byłem codziennie gdy draven skłócony z mixonem przestał wchodzić na serwer i przygotowywał na serwer mega patcha który finalnie zostaje zawieszony na przyszłość. do tego mixo robiący sobie co chwile dziwne przerwy kilkudniowe podczas których ja byłem zasypywany pytaniami i problemami z którymi nie mogłem nic zrobić bo nie miałem administratora który mógłby je rozwiązywać (ogarniał je draven gdy go prosiłem mimo że nie miał ochoty nic robić z serwerem po wycieku afery pieniężnej.

takie brudy to nie mi, możecie mi przypisać że grałem na 100 postaciach a wszyscy online na serwie to moje multikonta ale byłem GM, wiem o prawie wszystkim co się działo na serwerze a do tej pory nie wiem kto i dlaczego rozdał sety, kto i dlaczego przyznał osobie grającej postacią krime 18 rr i itemy (mówiąc mi że ta osoba zasłużyła bo na testach pomogła gdzie ja wiem że nie pomogła bo była raptem 2-3 dni podczas których nie sprawdziłą absolutnie nic poza pvp bk - bk. Dodatkowo afera pieniężna, zrzutka na dedyka spoko, mixo zebrał pieniądze? spoko ale dlaczego milczałeś na jaką sumę opływał cały donate, okłamałeś dravena w wielkości tej kwoty, nie poinformowałeś całej ekipy o kwocie donate, zaniżyłeś wartość dedyka który kosztował mniej niż nam oznajmiono.

Nie wiem kto jest w tym momencie większym szkodnikiem, Ja jako GM czy Cała ekipa + Administracja ?

Opublikowano

No cóż przyzwyczaiłem się już że GMowie i Admini innych serwerów interesują się nowo powstającymi produkcjami i zazwyczaj staram się ignorować ich komentarze ale ty to naprawdę masz jakiś problem ze sobą.

Powtórzę po raz ostatni i nie zamierzam do tematu wracać jedyna rzecz zaczerpnięta z serwera Moon Mu to ustawienie NPC w Devias na co posiadamy zgodę Head Admina Draven

Oczywiście że nie "dostaliście" wiadomości bo w tej sprawie kontaktowaliśmy się z administratorem który jest decyzyjny w kwestii plików gry a nie z niekompetentnym GMem.

I w przeciwieństwie do ciebie ja mam podstawy do wypowiadania się na twój temat gdyż przez dwa tygodnie pobytu na serwerze jakoś nie miałem przyjemności spotkać zalogowanego GMa.

Prosiłbym żebyś nie starał się za wszelką cenę rujnować projektów równoległych tak jak rujnowałeś ten w którym sam brałeś udział.

Pozdrawiam

tanzo poruszyłeś kwestię Dark Iron - postaramy się dodać event przed otwarciem lub możliwie jak najszybciej bo spoty dla nich nie są przewidziane.

Opublikowano

kłamstwa kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa, nie wiem kogo próbujecie okłamać ale napewno nie mnie zwłaszcza gdy mam kontakt z dravenem i mogę się w minutę dowiedzieć co z czym i do czego...

Skoro kłamiesz mi Prosto w twarz "Szanujący Się Adminie" że pisałeś z dravenem w sprawie ustawień to bardzo ciekawie się składa bo draven niestety nie wie nic na temat pytań zwłaszcza z twojej strony.

Dane osobowe zamazane z przyczyn wiadomych :)

0d4ed782793f92c6bf4719fca82b4362.jpeg
Nie ładnie publikować screeny z prywatnych rozmów. /Marchwj

Opublikowano
Witam!

Dziękujemy za kontakt i za informację na temat nieprzyjemności ze strony Ueli

Przepraszamy serdecznie kolegów za problemy, aczkolwiek nie mamy wpływu na wypowiedzi naszych byłych współpracowników. Wypowiedzi Ueli nie są powiązane z serwerem Moon Mu a sam Uela nie jest już członkiem grupy Moon Mu. Zresztą po zachowaniu nie jest ciężko wywnioskować z jakich przyczyn.

Odpowiadając na teorie spiskowe które pojawiają się w wypowiedziach Ueli prostujemy w czasie naszej pracy nie było mowy o jakichkolwiek nieporozumieniach finansowych, tym bardziej roszczeń od innych graczy czy dwóch osób które wspomogły nas w czasie naszej awarii maszyny docelowej. Owszem po wypowiedziach wnioskujemy ze poczuł się poszkodowany faktem że donate który otrzymaliśmy nie został przeznaczony na jego pensję tylko na utrzymanie serwera i że do projektu podchodził czysto materialnie. 

Co do zarzutu dotyczącego rozdawania itemów. Niestety po wielokrotnych zgłoszeniach dotyczących pewnej gildii nieco za szybko się rozwijającej sprawdziliśmy logi i okazało się że z konta GM Uela notorycznie generowane są Itemy i zen które trafiły do obiegu na naszym serwerze i chcąc wyrównać szansę staraliśmy się niepostrzeżenie trochę zasilić graczy nie obdarowanych przez Uele. To był nasz błąd, niestety nieprzemyślany dobór kadry zarządzającej.

Zdajemy sprawę z naszych błędów i na pewno do was wrócimy ale pod własnym szyldem jako Moon v2. Doświadczenie które zdobyliśmy wiele nas nauczyło.

Potwierdzamy zgodę na wykorzystanie ustawień NPC oraz fakt że pliki z których sami korzystaliśmy nie zostały nikomu udostępnione.

Z Pozdrowieniami Draven i m1x0

W razie wątpliwości zapraszam do kontaktu przez PW chętnie odpowiemy na wszystkie pytania a kolegów jeszcze raz przepraszamy za problemy. 

ps.

Prosimy użytkownika Uela, o usunięcie z sygnatury adresu naszej domeny gdyż nie chcemy aby twoje wypowiedzi były kojarzone z naszym szyldem.

Moon Mu Project.

http://moonmu.eu

Opublikowano

mixo <3 jak tam passy do moona które Ci dałem ? ^^ widzę że wiesz jak z nich korzystać ;)

PS. mixuś ten Szyld nie jest twój tylko Mój i Dravena a to że dałem Ci passy do konta moon mu to inna bajeczka ;)

może gdybyś pomógł ustawiać serwer zamiast wskakiwać na ostatnie 4 dni i wbijając się na krzywy ryj do administracji nie byłoby teraz tego co jest.

I proszę, nie wykorzystuj konta dravena do pisania jakichś śmiesznych broniących swoją osobę postów bo sam draven niebyłby z nich zadowolony :)

Opublikowano

Heh teraz widzę będziecie się żreć w moim temacie... Super...

Z tego co pamiętam na stronie Moon jako administratorzy wymienieni byli Draven i m1x0 a reszta nicków to GMowie.

Jak na osobę z takim wkładem w serwer to chyba zbytnio ci Draven o którym cały czas mówisz nie ufał skoro dostałeś tylko uprawnienia GMa:)

A chłopaki widzę niezły przepływ informacji mają skoro napisałem na FB do Dravena z prośbą o wypowiedzenie się w temacie a ty twierdzisz że wypowiedział się jednak mixo...

Dziękuję Panowie za interwencję aczkolwiek widzę że dopóki moderator się nie wtrąci to na off top nic nie poradzę.

Opublikowano

W WERSPI NAPISANIA !

proszę mx1 oraz Uela nie ośmieszajcie się i nie pogrążajcie 

jak  nie umiecie nic wnieść do serwera nowego który wasz był plamą to idzcie z sciskamii pośladów na PW a nie uwewnetrzniacie się forumw  danym temacie.. bo to dziecinne

Każdy wie ze mx i uela grali pod tymi nikami co grali nie ma co wymieniać bo i tak bd sie wypierac i wybielac to co robi uela od czasu upadku moon do teraz (smiech na sali)

Więc jak chcecie się kłucić to idzcie na to PW  jak wspomniałem a tutaj dajcie dopracować i wysłuchać do końca Adminomi wypowiedzi graczy a nie zaśmiecacie temat i nie inaczej

tanzo poruszyłeś kwestię Dark Iron - postaramy się dodać event przed otwarciem lub możliwie jak najszybciej bo spoty dla nich nie są przewidziane. ?????

Czemu nie bd spotów z nimi nie rób tego same błedu co z moonem ze nie bd tam spoty nie wiem zorb na CW ten event czy co kolwiek ale nie psuj LC tam ludzie expia itemki wyciagaja  nawet nie exe a psucie najlepszego expa i dropu na serwie slabe juz popsuli to na moon wiec nie daj popsuć tego u siebie.

Opublikowano

Witam!

Dziękujemy za kontakt i za informację na temat nieprzyjemności ze strony Ueli

Przepraszamy serdecznie kolegów za problemy, aczkolwiek nie mamy wpływu na wypowiedzi naszych byłych współpracowników. Wypowiedzi Ueli nie są powiązane z serwerem Moon Mu a sam Uela nie jest już członkiem grupy Moon Mu. Zresztą po zachowaniu nie jest ciężko wywnioskować z jakich przyczyn.

Odpowiadając na teorie spiskowe które pojawiają się w wypowiedziach Ueli prostujemy w czasie naszej pracy nie było mowy o jakichkolwiek nieporozumieniach finansowych, tym bardziej roszczeń od innych graczy czy dwóch osób które wspomogły nas w czasie naszej awarii maszyny docelowej. Owszem po wypowiedziach wnioskujemy ze poczuł się poszkodowany faktem że donate który otrzymaliśmy nie został przeznaczony na jego pensję tylko na utrzymanie serwera i że do projektu podchodził czysto materialnie.

Co do zarzutu dotyczącego rozdawania itemów. Niestety po wielokrotnych zgłoszeniach dotyczących pewnej gildii nieco za szybko się rozwijającej sprawdziliśmy logi i okazało się że z konta GM Uela notorycznie generowane są Itemy i zen które trafiły do obiegu na naszym serwerze i chcąc wyrównać szansę staraliśmy się niepostrzeżenie trochę zasilić graczy nie obdarowanych przez Uele. To był nasz błąd, niestety nieprzemyślany dobór kadry zarządzającej.

Zdajemy sprawę z naszych błędów i na pewno do was wrócimy ale pod własnym szyldem jako Moon v2. Doświadczenie które zdobyliśmy wiele nas nauczyło.

Potwierdzamy zgodę na wykorzystanie ustawień NPC oraz fakt że pliki z których sami korzystaliśmy nie zostały nikomu udostępnione.

Z Pozdrowieniami Draven i m1x0

W razie wątpliwości zapraszam do kontaktu przez PW chętnie odpowiemy na wszystkie pytania a kolegów jeszcze raz przepraszamy za problemy.

ps.

Prosimy użytkownika Uela, o usunięcie z sygnatury adresu naszej domeny gdyż nie chcemy aby twoje wypowiedzi były kojarzone z naszym szyldem.

Teraz sie umiesz odezwać , a przed RIPEM ani słowa nie napisałeś
Opublikowano

Od początku pisałem, że UELA i cała reszta z tej bandy pajacy nie ma pojęcia o serverach i starają sie ukryć fakty, że ich server ma dziury przez co ludzie mają np pandy, których NIBY mieć nie powinni. Nie polecam żadnej produkcji serverów związanych z kimkolwiek z tych ludzi. UELA nie pogrążaj się jeszcze bardziej bo jesteś żałosny.

Opublikowano

tanzo - doceniam sugestie, po południu postaram się przetestować w miarę możliwości spoty z dark iron chociaż nie ukrywam że zaczęliśmy już konfigurację pod event. Sprawdzę które rozwiązanie jest lepsze ale tak jak zastosowaliśmy sugestię na maya nie wykluczam że tu też doceniając doświadczenie kolegi zastosujemy jednak ze spotami zamiast z eventem, oczywiście musimy zmodyfikować system dropów w takim razie bo wiadomo że regularny spot nie może mieć dropów takich jak planowaliśmy w ramach eventu.

Załączam dwa szybkie screeny z tego co dla was przygotowaliśmy. Mam nadzieje że zakończy to temat porównywania nas do konkurencji:

image.jpg

image.jpg

SCREENY NIE AKTUALNE WIĘKSZOŚCIOWĄ DECYZJĄ GRACZY CUSTOMY ZOSTAJĄ TYMCZASOWO WYCOFANE Z PLIKÓW SERWEROWYCH

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...