Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StoryOfMU - S6 E3 - x100 - Start 11.11.2016 Independence Day

StoryOfMu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponawiam pytanie dotyczące ograniczenia liczby kont z jednego IP. To jest dość istotne, bo od tego zależy czy wasz pomysł z ograniczeniem tempa robienia rr ma jakiś sens. Jeśli takiego ograniczenia na konta nie ma to będzie kolejny serwer ze statystykami: 200 online, 60 fizycznych osób, bo każdy będzie miał po 2 konta na jakieś wypadajki do farmienia zen, a i ee też się pewnie przyda. 

• Odpowiedzi 475
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ograniczenie proponujemy wam do 3 kont zalogowanych jednocześnie ale już o tym wspominałem :) mniej nie bo to nie te czasy kiedy ludzie zagrają mając do dyspozycji jednego chara a wiadomo ze większą ilość tez nie wchodzi w grę ze względu na system RR.

Opublikowano

Story podzielam twoją opinię tylko chcę zwrócić na coś uwagę.Z tego co obserwuje to serwery low z opozniaczem resowym nie startują i ,żeby stworzyć taki serwer to jest pewiem krok naprzeciw tym osobom które mają mniej czasu.,Co za tym idzie - większa liczba osób, ponieważ na serwer wejdą Ci którzy maja mniej czasu i Ci którzy mają go więcej .Ludzię są już znudzeni tymi serwerami z dużym expem,bo padają z wiadomych przyczyn albo kończy się rozgrywka w miesiąc czasu.

Co do tego ,że jeżeli będzie opozniacz resowy to ludzie nie będą mieli co robić i będą wychodzić z gry.Otóż pewnie pamiętasz serwer x-world na którym grała większość z nas.Tam był ustawiony opozniacz resowy tak ,że nikt się nie nudził, drop był tak słaby ,że ludzie mieli po kilka resów a chodzili w dragonie ze sklepu.I właśnie opozniacz tak to rozgranicza ,że ten czasu który czekało się do resa to chodziło się dropić jevele itp , żeby kompletować jakiś set exc(niektórzy nie mieli nawet na resa to dropili rzeczy na resa), a nie wychodzić z gry.

Konfiguracja takiego serwera zdecydowanie spowodowałaby ,że nie trzeba byłoby by tworzyć 3 serwerów tylko 1 na którym byłoby bardzo dużo osób.

To tylko moja opinia , bo po co tworzyć 3 serwery czy 2 jeżeli można zrobić jeden i dobrze go dopracować.

Opublikowano

Ok siekiera posłuchaj jaki opóźniacz resory byś widział?

Na moon było to 20rr na pierwszej bramce 50rr na drugiej.

U nas nie ma takiej opcji żeby się do tych limitów zbliżyć w związku z czym po co robić sztuczna bramkę skoro i tak będzie nierealna?

Mogę zrobić bramkę np 10rr pierwsze dwa tygodnie ale po co skoro przy takim zen rate i ustawieniu kosztu rr masz tak naprawdę bramkę bez bramki. Dokładnie dodatkowych skryptów które tak naprawdę nie wnoszą nic bo nikogo one nie ogranicza nie ma sensu, no chyba ze damy ograniczenie na poziomie 20-30 rr na miesiąc ale odpowiedz sobie sam na pytanie jaka będzie aktywność na serwerze.

Nasz serwer jest dopracowany ale to nie zmienia faktu że każdy ma inne upodobania, powtarzam się już bo to juz wyjaśniłem ale sam odkąd pamiętam grywałem na serwerach z Exp między 100 a 200 bo te mi najbardziej odpowiadały, kwestia gustów ale nigdy nie zagrzałem miejsca na dłużej na serwerach o niższym lub wyższym expie. Zapraszam do top 100 serwerów mu i odrazu widać ze mimo posiadania 3 albo i więcej serwerów chętnych do grania na nich nie brakuje. Nie da się stworzyć serwera idealnego dla wszystkich, global nie dawał żadnych przywilejów, bonusów czy czegokolwiek, nie było żadnych bramek, expa progresywnego a ludzie grali. Teraz po prostu za bardzo ludzie się przyzwyczaili do wygody, każdy by chciał poświęcając jak najmniej czasu mieć jak najwięcej a to wbrew założeniem mmorpg. Nie wydaje mi się ze ktokolwiek pisał np do webzen z prośbą o założenie bramki na lvl ze względu na prace nie nadąża za resztą. Moim zdaniem a trochę czasu na moon spędzam serwery padają i ludzie sie zniechęcają właśnie przez faworyzowanie niektórych graczy. Chodzi mi tu o typ graczy np z podziałem na ilość czasu. U nas założenie jest dokładnie takie same jak w wersji globalnej, nikogo nie ograniczamy i nikogo nie wspieramy. Prawda jest taka ze sam widziałem pvp pomiędzy ludźmi z różnicą 10-20rr gdzie słabszy wygrywał także to ze ktoś ma troszkę więcej rr nie ma najmniejszego znaczenia.

Przewidujemy Exp eventy, zen eventy które w czasie wolnym od pracy podratuje co niektórych ale to jedyne udogodnienia jakie mogę zaoferować.

Opublikowano

A jak kwestia mossa? Jest wiele przeciwników mossa (w tym ja), bo to robi sporą dysproporcje między setem, a bronią i dość mocno ułatwia grę. Dodatkowo dropienie broni z bossów czy goldów wtedy nie ma sensu.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o opóźniacz resowy to ustawienie go NAPRZYKŁAD na 4 dni czy 3.Tylko ,żeby takie coś wprowadzić to po pierwsze trzeba zmniejszyć exp,bo kto będzie bił na 150exp 4 dni resa.Po 2 zmniejszyć drop w celu zwiększenia trudności rozrywki przez co Ci co wyrobią się w tych 4 dniach i zostanie im czasu to nie będą się nudzić tylko będą dropić ,żeby móc w czymś chodzić niż tylko secie z silver medalów i ze sklepu.Tak ja to widzę.

Jeżeli chodzi o opóźniacz resowy to ustawienie go NAPRZYKŁAD na 4 dni czy 3.Tylko ,żeby takie coś wprowadzić to po pierwsze trzeba zmniejszyć exp,bo kto będzie bił na 150exp 4 dni resa.Po 2 zmniejszyć drop w celu zwiększenia trudności rozrywki przez co Ci co wyrobią się w tych 4 dniach i zostanie im czasu to nie będą się nudzić tylko będą dropić ,żeby móc w czymś chodzić niż tylko secie z silver medalów i ze sklepu.Tak ja to widzę.

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze serwera na którym mass robiłby konkurencję bossom. Nie ma szans na drop broni podobnych do broni z bossów szczególnie ze u nas z bossów leci 380lvl.

Oczywiście Moss jest i jest szansa na ciekawe bronie aczkolwiek mało kogo będzie stać na robienie regularnych zakupów u Mossa. Wiec naprawdę trzeba mieć dużo szczęścia (czyli wszystko zgodne z główna ideą Mossa).

Siekiera doceniam sugestie ale musiał bym mieć na nazwisko Hitler żeby aż taką represje wprowadzić. Oczywoscie zartuje ale twoja wizja serwera jest dostosowana do twoich indywidualnych potrzeb i doprowadzi do serwera zombie full afk bo ludzie wbija max lvl i zostawia chara na pozostałe dni afk na farmę. Mało uniwersalne rozwiązanie i tak jak już wspomniałem ogranicza ludzi którzy dysponują czasem. Nie możemy wyjść z założenia "nie pozwólmy ludziom się za szybko rozwijać bo nowi gracze nie przyjdą" bo to nie prawda. Sam ostatnio zalogował się z ciekawości na pewną konkurencyjna grę o podobnym starzu gdzie starzy wyjadacze juz mają potężna przewagę ale mnie to nie zniechęciło. Osoby których zniecheca postęp innych to albo dzieci albo ludzie nie mający pojęcia o mmorpg, statystyki to jedno, ale tak jak pisałem naprawdę jak ktoś potrafi grać to nie sprawi mu problemu kilka resow różnicy.

Opublikowano

Widze, ze wiekszosc chce wracac do czasow XW.. Tez je milo wspominam ale teraz taki projekt juz nie wypali. Przy Y-world itd itd. tez byly ograniczniki, tez mowili " oooo kazdy bedzie latal dropic " i co ? - Latali przez kilka takich " przerw od rr " a pozniej Off do czasu jego zrobienia ^^. Zadnych bramek moim zdaniem ;d Masz czas ? - Grasz.  Nie masz czasu - Nadrabiasz to, kiedy ktos inny go nie ma xdd Proste. Poza tym tak jak Admin pisze, samymi statystykami to sie tylko dzieciak rozkapryszony moze kierowac ;d CSa sam nie wygra i tak ;D

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze serwera na którym mass robiłby konkurencję bossom. Nie ma szans na drop broni podobnych do broni z bossów szczególnie ze u nas z bossów leci 380lvl.

Oczywiście Moss jest i jest szansa na ciekawe bronie aczkolwiek mało kogo będzie stać na robienie regularnych zakupów u Mossa. Wiec naprawdę trzeba mieć dużo szczęścia (czyli wszystko zgodne z główna ideą Mossa).

Zapewniam Cię, że niezależnie od ustawionego dropu i tak przez kilkadziesiąt pierwszych rr każdy będzie biegać z bronią od mossa. 3 konta online w zupełności na to wystarczą.

Co do ograniczenia rr, kiedyś myślałem o rozwiązaniu polegającym na zmniejszaniu expa indywidualnie dla gracza co rr, ale nie wiem jak to jest wykonalne pod względem technicznym.

Opublikowano

Jest to wykonalne tylko po co skoro progresywny zen robi dokładnie to samo:)

A skoro mówisz o Moss i ze to przy trzech charach to nie problem to chyba nie wiesz ile zen leci przy naszych ustawieniach. Zakupy u Mossa poważnie ogranicza tempo expienia bo na rr trzeba zarobić. A tak poza tym to właśnie po to jest Moss żeby dostarczył pierwszych broni i wyłudzić od was jak najwięcej zen:) jak nie od niego to skończysz z bronią od NPC co nie zachęci bo zanim bossy zaczną padać to troszkę minie:)

Opublikowano

Essi na y-world był ustawiony taki drop, że jak expiłes 2 godziny i zbierales wszystkie kamyki to miales pelne inventory, dlatego to się nie sprawdziło.Kolejny raz przywołuje x-world ,ale to jest najlepszy przykład na to ,że ludzie jak wbili resa to nie wychodzili z gry a wręcz przeciwnie dropili.Pamietam jak szło się do szkoły to czasami zostawiało się postać w grze ,bo miejsca pozniej nie było żeby dojść do gry.Co do opozniacza to nie będzie tak ustawiony ze w 1 dzień wbijesz resa a 4 dni kolejne nic.

Z drugiej strony jestem bardzo ciekawy jak wpłynęły by te ustawienia na ilość graczy ,lecz wiem ,że dużo ludzi czeka na taki serwer.Na y-world który miał opozniacz resowy i low exp było w granicach 100 osób.Co więcej była tylko publikacja na y-world samym.

Opublikowano

U nas zdecydowanie i jednogłośnie żadnych bramek nie będzie. To wbrew zamysłowi mmorpg.

Nie widzę żadnego argumentu za wprowadzeniem ograniczeń większych niż już zastosowaliśmy. Każdy ma obowiązki, sam pracuję czasami nawet po 10 godzin dziennie ale nigdy nie wychodziłem z założenia że moją szansą na rywalizacje w MUO są serwery depczące ludzi którzy dysponują większą ilością czasu. Opisujesz sytuacje absurdalne daleko nie szukać chociażby wspominany już kilkukrotnie Moon na którym bramki niszczyły populacje. Sam byłem w gildii w której nie jedna osoba po wbiciu max rr i lvla znikała z gry. Ludzie na maxx się nudzą, wcale im się zresztą nie dziwie, szukają innych rozrywek bo po co siedzieć w grze w której stoję i czekam jak kołek aż znowu mi się pozwolą rozwijać, często już nie wracają. Metoda którą opisujesz niszczy świat MU, wyludnia serwery i wspiera jedynie osoby które nie tylko nie mają czasu ale i czas który posiadają nie potrafią produktywnie wykorzystać. Jestem w stanie się założyć że pracując jak już wspomniałem naprawdę sporo bo przy 10 godzinnym dniu pracy + dojazdach itp tracę minimum 12 godzin + doliczając sen i obowiązki to przy bardzo dużym poświęceniu pogram 5 godzin dziennie do tego doliczając weekendy i święta gdzie mogę posiedzieć nieco dużej, przy takim trybie bez problemu rywalizuje z top 1 rankingu na dowolnym serwerze. W czasie gdy nie mam możliwości grać char farmi na AFK a w czasie gdy mam dostęp robię co mogę żeby się rozwijać. Wspomniałeś o szkole, chodząc do szkoły dysponujesz z pewnością większą ilością czasu na grę niż ludzie pracujący na etacie także i tak masz przewagę nad ogromną ilością graczy.

Podsumowując więcej optymizmu i zwróć uwagę ze wcale nie jesteś w tak całym położeniu jeżeli chodzi o dostępny czas jak ci się wydaje:)

Opublikowano

Wg mnie 2 konta to jest max i tak powinno byc tylko jedno. multikonta to serwer widmo.

2 konta to może kiedyś parę lat temu, gdzie ludzi było dużo, a serwery takie przyciągały, teraz mało online to od razu ludzie myślą nie wchodzę tam.

3 konta chyba najlepsza opcja dla powstających serwerów, podnosi licznik online przez co nowe osoby chcą wchodzić do gry, bo widzą, że licznik tętni życiem.

Więcej kont to już serwer widomo, piszę tu o 4,5,6,7 i więcej kontach...

Jak macie zamiar w złudnej przyszłości stawiać serwer to niech to będzie Season Ex700 lub Season 8 z moim ulubionym setem dla MG,taki jaki mam na avatarze :D

Opublikowano

to wam ludzie uciekna jak zmienicie s6 na s10 ! :)

Najbardziej zoptymalizowany season ex700 lub S8 stanowczo wystarczą, przynajmniej na tych wersjach aż tak bardzo nie laguje, jak na S9 czy S10, no chyba że firma która wydaje pliki ma ten fajny patent z redukcją fpsów to jeszcze ujdzie na wyższych seasonach grać. Czekam na prywata season 11 ep 2 :D

Opublikowano

Przecież to pewnie te same osoby co miały MoonMu tylko zmieniły nicki i wciskają farmazony o jakimś firmowym koncie. ESSI bydlaku, Badsoul z tej strony :D

Z tej strony HighElf. Szykuj mi miejsce w pt bo mi uciekłeś z Moona nie miałem z kim expić ;p.

Co do samego serwera - pomijam kwestie nie związane natomiast co do drzewka - pamiętam była kwestia Summonera i skilla Berserker bo chyba drzewko nic nie daje w tej materii dodatkowo do tego skilla. Nie wiem jak z forte ani buffem u EE.

P.S BOK+5 za 255 Golden Cherry Blossom to bardzo słaba nagroda. Nie sądzę że wykoxicie tak goldy że nie będzie się dało prędko zdobyć BOK+5. Zawsze się znajdzie jakiś sposób.. Jeśli tak to mogę nazwać :)

Odpuściłem bo administracja to była kpina ale możliwe, że zawitamy tutaj :)

Zróbcie 4 możliwe konta z jednego IP bo ja np gram z 2 kolegami z pokoju w akademiku i każdy z nas ma po 1 postaci + jeden robi EE do buffa a z ograniczeniem do 3 kont to nie wypali a jak wiadomo nikt nie chce grać EE bo jest nudny.

Opublikowano

Wg mnie 2 konta to jest max i tak powinno byc tylko jedno. multikonta to serwer widmo.

2 konta to może kiedyś parę lat temu, gdzie ludzi było dużo, a serwery takie przyciągały, teraz mało online to od razu ludzie myślą nie wchodzę tam.

3 konta chyba najlepsza opcja dla powstających serwerów, podnosi licznik online przez co nowe osoby chcą wchodzić do gry, bo widzą, że licznik tętni życiem.

Więcej kont to już serwer widomo, piszę tu o 4,5,6,7 i więcej kontach...

Jak macie zamiar w złudnej przyszłości stawiać serwer to niech to będzie Season Ex700 lub Season 8 z moim ulubionym setem dla MG,taki jaki mam na avatarze :D

Rownie dobrze mozna ustawic licznik online zeby zliczal od bazowej wartosci np. 100, Wychodzi na to samo co multi.

Predzej wszedlbym na serwer gdzie jest 70 z dopiskiem "bez multi" niz 200 z czego na follow widze co chwile 5 postaci do gold pt. Wydaje mi sie ze wlasnie serwer gdzie masz realnego gracza przy wiekszosci postaci byloby ok, tylko to juz kwestia dobrego reklamowania serwera. Wg mnie 2 konta max ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

Świetnie! Czekam na jakieś mega wydanie tego serwera, oby było godnie ;)

Taa pl serwer i godny ^^ jak każdy postoi 2-3 tyg max bo jakaś pizda zacznie ddosy, drop exc, wykradanie haseł itd. Nie zdziwiłbym się gdyby to nawet autorzy tej publikacji robili takie przekręty żeby nagonić ludzi do siebie bo i takie akcje są częste na pożal się panie boże polskiej scenie muo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...