Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StoryOfMU - S6 E3 - x100 - Start 11.11.2016 Independence Day

StoryOfMu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jednak podziekuje za wspolna gre :) Przy wiekszych rr, robi sie juz za duzy hardkor z kasa, a to nie dla mnie. Gdy sie pracuje, nie ma czasu latac sie co chwile na eventy, zeby zdobyc jakies jwl do sprzedania, bo w PT ilosc zebranych zen jest znikoma. Jezeli ktos ma czas siedziec caly czas przed kompem, albo wpadac non stop na eventy, to jakos da rade, w innym przypadku jest masakra. Rozumiem wszystko, ale w granicach rozsadku :) Mimo wszystko fajnie sie gralo, ale te zeny wykanczaja.

Trzeba jewele sprzedawać, kasa jakoś się znajdzie zawsze ;)

PS. Swoją drogą mogłoby wypadać więcej hajsów z mobów bo bez multikont serio ciężko niektórym uzbierać ;)

• Odpowiedzi 475
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja jednak podziekuje za wspolna gre :) Przy wiekszych rr, robi sie juz za duzy hardkor z kasa, a to nie dla mnie. Gdy sie pracuje, nie ma czasu latac sie co chwile na eventy, zeby zdobyc jakies jwl do sprzedania, bo w PT ilosc zebranych zen jest znikoma. Jezeli ktos ma czas siedziec caly czas przed kompem, albo wpadac non stop na eventy, to jakos da rade, w innym przypadku jest masakra. Rozumiem wszystko, ale w granicach rozsadku :) Mimo wszystko fajnie sie gralo, ale te zeny wykanczaja.

Trzeba jewele sprzedawać, kasa jakoś się znajdzie zawsze ;)

PS. Swoją drogą mogłoby wypadać więcej hajsów z mobów bo bez multikont serio ciężko niektórym uzbierać ;)

Narzekacie. Za creationa macie 12kk zen. Za paczkę 120. Przy zbieraniu 30 Lucky coin i odrobinie szczęścia dostaniecie za darmo paczkę 10 creation lub 10 jol czyli odpowiednio 120/150 kk zen. Aż tak tragicznie nie jest. Wolę wolniej wbijać rr ale przynajmniej farmię zen/kamienie/lucky coiny w nocy na AFKu. Też pracuję w ciągu dnia i nie mam czasu grać ale jakoś się da.

Opublikowano

Dobry serwer a nie pogoń szczurów za resami zeny troche chamują i tak powinno być. Tylko nieudacznicy narzekają na brak zenów nobki:)

Opublikowano

Nie ma pogoni szczurów? Kogo byś nie zapytał to ma średnio po 3 konta afk żeby hajs mieć na rr (czym defacto zajmują spoty nowym graczom bo siedzą na początkowych spotach dropić medale etc).

Jeśli jakimś cudem trafi ci się 10crea i 10 jol to razem masz 270kk czyli połowę potrzebną do rr 20+.

Opublikowano

Nie ma pogoni szczurów? Kogo byś nie zapytał to ma średnio po 3 konta afk żeby hajs mieć na rr (czym defacto zajmują spoty nowym graczom bo siedzą na początkowych spotach dropić medale etc).

Jeśli jakimś cudem trafi ci się 10crea i 10 jol to razem masz 270kk czyli połowę potrzebną do rr 20+.

Od czego są exc z zen.Trzeba myśleć :) Wystarczy 1 item i masz +30% idziesz na odpowiednią mapę i mobek daje ci 300-400 tysięcy :P

Opublikowano

pogoń szczurów jest i będzie bo zmuszają do tego ustawienia. Na serwerze max online to 60+osób, reszta to multiacc.
Gracz bez multikont nie jest w stanie się tutaj utrzymać, po prostu resy są za drogie. Opisuję to z własnego przypadku, gdzie na serwerze jestem online 24h, wczoraj byłem zmuszony założyć "dropka" do zenów.
Co do ustawień mobów, to lekkie dno. SM na 10 resie bez elfa ee jest w stanie sam ogarnąć spoty na vulcanusie-kanturu relic itd. Nasuwa się pytanie, gdzie expić przy 30-50resie? 
Panowie poprawcie parę rzeczy bo będzie Nas mniej.
Majito,mujito czy jak Cie tam zwał, jesteś serwerowym klaunem nie nadajesz się na posadę GM. Pisząc do graczy na /post takie teksty jak wczoraj podczas eventu raczej ich nie zachęcasz, tylko odwrotnie. 
serwer to zombie afk ! 
Kvass1- mam 5itemów +zen co daje 150%? sory ale nie stać Mnie na 12rr

Opublikowano

pogoń szczurów jest i będzie bo zmuszają do tego ustawienia. Na serwerze max online to 60+osób, reszta to multiacc.

Gracz bez multikont nie jest w stanie się tutaj utrzymać, po prostu resy są za drogie. Opisuję to z własnego przypadku, gdzie na serwerze jestem online 24h, wczoraj byłem zmuszony założyć "dropka" do zenów.

Co do ustawień mobów, to lekkie dno. SM na 10 resie bez elfa ee jest w stanie sam ogarnąć spoty na vulcanusie-kanturu relic itd. Nasuwa się pytanie, gdzie expić przy 30-50resie? 

Majito,mujito czy jak Cie tam zwał, jesteś serwerowym klaunem nie nadajesz się na posadę GM. Pisząc do graczy na /post takie teksty jak wczoraj podczas eventu raczej ich nie zachęcasz, tylko odwrotnie. 

serwer to zombie afk ! 

Czyli ten serwer nie jest dla Ciebie stworzony jak nie dajesz sobie rady juz na 12 rr :)

Opublikowano

czytanie ze zrozumieniem kolego się kłania ;)
zadam Ci proste pytanie- ile z Twoich konto stoi i dropi zen ? 
Bo dla Mnie gra na pare acc to nie jest coś zajebistego, jedną postać expie a np. 5 stoi w devias i dropi zen, sens jakiś takiej gry na dłuższy czas?

Opublikowano

serwer to zombie afk ! 

Zaraz.. Mam 1 acc i daje radę hmm. Chyba jestem botem. Przynajmniej jest co robić. Są Zaikany, są Cursed Wizardy, są kwiatki, sety z zen, wypadajki.. Tak dla podsumowania:

Zaikany - dropią paczki z kamieniami - ostatnio widziałem paczkę creation padła z Zaikana

Cursed Wizardy - dropią Chaos Card - można dostać paczkę z kamieniami za nią bądź item który można sprzedać

Kwiatki - Za 10 białych 1 kamyk, za 30 czerwonych paczka kamyków - można zarobić

Sety z zen - z tego co wiem to jednorazowo na DS można uzbierać.. No powiedzmy ostatnio wspomniany gracz uzbierał 30kk w DS. Jednorazowo ale kto by tam na BC/DS chodził bo po co.

Wypadajki i bossy - Skeleton King dropi 1 kamyk lub 10kk zen, Złoty mały smoczek powinien dropić 10kk zen z BoL, Serca dropią kamienie lub zen, podobnie medale. Nie wspominając o LC - za 30 można mieć paczkę creation lub jol jeśli ma się trochę szczęścia. A drop jest spory. Zdążyłem już 3 razy wymienić po 30.

Co do rozgrywki i zajmowania spotów - dziwne bo widuję wolne spoty na niższych mapach typu dungeon/devias/elbeland. Jakoś nikt się nie kwapi tam expić a zazwyczaj nowym graczom raczej o pt nie jest aż tak trudno bo większy exp w pt niż solo a mocniejsi gracze przenoszą się na wyższe mapy (n.b. wyższy drop zen z pewnością).

Dlaczego usilnie utrudniacie sobie życie? Wymuszacie zmiany poprzez dziwne sugestie, naciskacie na administrację bez pokrycia. Jakoś inni grają i żyją.

Opublikowano

serwer to zombie afk ! 

Zaraz.. Mam 1 acc i daje radę hmm. Chyba jestem botem. Przynajmniej jest co robić. Są Zaikany, są Cursed Wizardy, są kwiatki, sety z zen, wypadajki.. Tak dla podsumowania:

Zaikany - dropią paczki z kamieniami - ostatnio widziałem paczkę creation padła z Zaikana

Cursed Wizardy - dropią Chaos Card - można dostać paczkę z kamieniami za nią bądź item który można sprzedać

Kwiatki - Za 10 białych 1 kamyk, za 30 czerwonych paczka kamyków - można zarobić

Sety z zen - z tego co wiem to jednorazowo na DS można uzbierać.. No powiedzmy ostatnio wspomniany gracz uzbierał 30kk w DS. Jednorazowo ale kto by tam na BC/DS chodził bo po co.

Wypadajki i bossy - Skeleton King dropi 1 kamyk lub 10kk zen, Złoty mały smoczek powinien dropić 10kk zen z BoL, Serca dropią kamienie lub zen, podobnie medale. Nie wspominając o LC - za 30 można mieć paczkę creation lub jol jeśli ma się trochę szczęścia. A drop jest spory. Zdążyłem już 3 razy wymienić po 30.

Co do rozgrywki i zajmowania spotów - dziwne bo widuję wolne spoty na niższych mapach typu dungeon/devias/elbeland. Jakoś nikt się nie kwapi tam expić a zazwyczaj nowym graczom raczej o pt nie jest aż tak trudno bo większy exp w pt niż solo a mocniejsi gracze przenoszą się na wyższe mapy (n.b. wyższy drop zen z pewnością).

Dlaczego usilnie utrudniacie sobie życie? Wymuszacie zmiany poprzez dziwne sugestie, naciskacie na administrację bez pokrycia. Jakoś inni grają i żyją.

Najpierw te zaikany, wizardy trzeba ubic. A nie chodzi na nie 1 osoba, czy kilka, tylko wiecej bo kazdy potrzebuje ZEN. Jeszcze do tego jak uda Ci sie w koncu ubic, musisz miec szczescie zeby Ci ta paczka kamieni dropnela. Jesli nie dropnie dalej jestes w dupie. Set z Zen, ok, tylko ile jest postaci w grze? 7. Teraz wydrop sobie item z zen na ta postac ktora grasz, a nie dropia tylko itemy+zen, a wszystkie inne pokroju k1. 

Poza tym DIPPY, prosze Cie. Co Ty mozesz wiedziec o tym jak, przerabane jest z kasa majac 5rr... Na tych rr nie ma problemu z kasa, owszem. Problem zaczyna sie dalej, bo ilosc zen potrzebna na rr strasznie syzbko rosnie.

Nie ma wyscigu szczurow? Tiaa jasne :D

Powtarzam, jak dla mnie serwer spoko, zamysl byl dobry, ale przesadzony. Nikt nikomu nie zabrania tutaj grac, tylko wyraza swoja opinie. Jesli Ci sie ona nie podoba to nie czytaj. Ja zrobilem tak samo, nie podoba mi sie ilosc zen za rr, wiec odpuscilem.

Opublikowano

serwer to zombie afk ! 

Najpierw te zaikany, wizardy trzeba ubic. A nie chodzi na nie 1 osoba, czy kilka, tylko wiecej bo kazdy potrzebuje ZEN. Jeszcze do tego jak uda Ci sie w koncu ubic, musisz miec szczescie zeby Ci ta paczka kamieni dropnela. Jesli nie dropnie dalej jestes w dupie. Set z Zen, ok, tylko ile jest postaci w grze? 7. Teraz wydrop sobie item z zen na ta postac ktora grasz, a nie dropia tylko itemy+zen, a wszystkie inne pokroju k1. 

Poza tym DIPPY, prosze Cie. Co Ty mozesz wiedziec o tym jak, przerabane jest z kasa majac 5rr... Na tych rr nie ma problemu z kasa, owszem. Problem zaczyna sie dalej, bo ilosc zen potrzebna na rr strasznie syzbko rosnie.

Nie ma wyscigu szczurow? Tiaa jasne :D

Powtarzam, jak dla mnie serwer spoko, zamysl byl dobry, ale przesadzony. Nikt nikomu nie zabrania tutaj grac, tylko wyraza swoja opinie. Jesli Ci sie ona nie podoba to nie czytaj. Ja zrobilem tak samo, nie podoba mi sie ilosc zen za rr, wiec odpuscilem.

Popieram  BaalMU  z zenem kiepsko na rr jest.

Opublikowano

Powiem, a wlasciwie NAPISZE tak ^^ ;d Macie cos takiego jak Vote, za ktore nie ma malo crd. Majac 17 resow DOPIERO przestalem sprzedawac Jole do sklepu ;d trik jest prosty tylko trzeba CHCIEC na niego wpasc. Macie ten caly X Shop - Tam Ring na Zen ( pande ) dodaje bodajże 50%, do tego 4x item z Zen (Przynajmniej ja tylko tyle mam). Gram na 2 Acc, Tak TYLKO na 2 xD wlaczajac 3cie mam takie lagi jakby mi mialo zaraz PC wysadzic ^^ Chociaz dalej nie wiem czemu gdyz sprzet nie jest z czasow 2 Wojny Sw. xD No ale wracajac - Za bardzo narzekacie, Kupowac ringi od Zenu, kolowac 3-4 itemki z Zenem i na mapkach Kanuru 2 czy Vulcanus Uciulacie SAMODZIELNIE na kazdego nast. resa. Zaraz pewnie bd gadka " Looo! Zanim ja tam pojdeee ! Zabijaja mnieee ! " - No sory, wszystkiego pod nos nie dostaniecie :) ja tez sie meczylem na zasranych LT4 / Lt7 gdzie dropilem serca i medale i Prosilem by wypadaly mi Jole i Joce ^^ Teraz styknie mi Pandzioszka i set z zenem :) Moze pozniej bd musial sie podratowac kilkoma JoCkami, kto wie, poki co zadnej dluzszej obsuwy nie mialem, a przypominam - GRAM NA 2 Acc ; ). Wiecej kreatywnosci ludzie :). Peace!

Opublikowano

Cóż każdemu nie dogodzimy ale nadal cieszymy się bardzo dobrą opinią naszych graczy.

System Zen moim zdaniem jest bardzo trafiony, stwarza wiele możliwości i zmusza do wysiłku.

Dla porównania konkurencyjny serwer z identycznym expem startujący razem z nami ma już topkę na poziomie 230 resów także osiągnęliśmy cel skoro u nas topka dobija dopiero 40rr:) Zresztą drodzy gracze chyba nie sądzicie że ilość RR ma kluczowe znaczenie? Każdy ma równe szanse, w pewnym momencie i tak statystyki się zrównają. Poza tym nawet duże różnice RR nie przesądzają o wyniku starć, pamiętajcie że macie wsparcia gildii czy też możliwość popisania się własnymi umiejętnościami.

Zapraszam wszystkich do wspólnej gry. Zapewniam że nadchodzący miesiąc będzie pełen niespodzianek:)

15111631618pm_fc0e5.png

Opublikowano

a może przez to ze czerwoni olewaja serwer? ; O

Również to zauważyłem była rozmowa o CSie na czacie i zero odzewu z ich strony.Jak tego nie ogarna bedzie po serwerze proste i logiczne.Nawet ilośc online z multikontami spadła ze srednio było 150+ teraz ledwo 100 jest.

Grać tylko dla resów żadna przyjemnośc!!

Teraz piłeczka po stronie adminów.Czekamy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...