Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niezgodna Karta Graficzna (dxcpl problem)

HeroGraj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(Pisane podczas darmowego weekendu ale chcialbym sobie kupic Overwatch'a)

Witam, mam problem. Otóż mam sobie karte 1gb graficzna, i wgl. Mialem zawalony system i cale obciazane CPU nawet bez overwatcha wiec mi sie cial, moglem go wlaczyc z dxcpl bo karta to NVidia GeForce 9800GX2. No i tak wszystko sobie dzialalo. Ale zrobilem formata. Po formacie nawet z dxcpl nie chce mi dzialac. Ktos ma jakis pomysl?
Zostala mi tylko jutrzejsza niedziela i chce sobie pograc... (Nie pogralem sobie wgl) i w grudniu chcialem kupic, ale po co skoro nawet mi nie dziala?

Co mam zrobic by overwatch sie uruchomil? dxcpl nie pomaga...

Opublikowano

prawdopodobnie pomoglaby dopiero wymiana karty graficznej, przy okazji podlinkuje Ci minimalne wymagania pod overwatcha.

System operacyjny: Windows 7/Windows 8/Windows 10 64-bit (z najnowszym dodatkiem Service Pack)
Procesor: Intel Core i3 lub AMD Phenom X3 8650
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 460, ATI Radeon HD 4850 lub Intel HD Graphics 4400
Pamięć: 4 GB pamięci RAM
Dysk twardy: 30 GB wolnego miejsca na dysku twardym
Szerokopasmowe łącze internetowe
Minimalna rozdzielczość ekranu: 1280×780

Gb2zMZi.png

Opublikowano

@Deerek
Ale wiesz. Mi to działało przed formatem, nie zmieniałem nic w sprzęcie. Tylko go sformatowałem, i boom. Dxcpl nie pomaga.
I wiem ze jest nieobslugiwana, ale z dxcpl sie chociaz wlaczalo... Po formacie nie.

Opublikowano

@Czarownik Chudi
@ref

1. Nwm czy bede mogl wgl napisac a jesli tak to czy wgl wezma mnie pod uwage bo nie mam kupionego jeszcze overwatcha.
2. Napisza mi automatem jakie sa minimalne wymagania. Nie zwroca uwage ze jest cos takiego jak dxcpl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie lepiej kupić sobie gtx 750 ti?

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

A jestes pewny,ze nie bylo zadnej aktualizacji,ktora by sie zbiegla w czasie z formatem?I jak mozesz to wyslij na privie parametry kompa.

Opublikowano

@ref
A i jeszcze pytanie, bo ostatnio zauwazylem ze od dxcpl ma sie 1 fps... Ja mialem i myslalem ze to przez procesor (Mialem Celerona G530 2 x 2,4 GHz) To na forach zauwazylem i na roznych stronach ze jak sie uzyje dxcpl to ma sie 1 fps ... To prawda ?

Nie lepiej kupić sobie gtx 750 ti?

Gdybym mial kase... Ale nie mam...

jak mozesz to wyslij na privie parametry kompa.

Moge nawet tutaj:
- Procesor: i3-2100 (2 x 3.1 GHz)
- Karta Graficzna: Nvidia GeForce 9800GX2
- RAM: 4 GB
- Płyta Główna: ASUS P8H61-M LX3 R2.0
- Zasilacz: Dragon Force DF-530GT 530W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...