Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] MultiBot - polski, przyjazny bot.

SysterM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pp50cbC.png

Witam ponownie po kilku miesiącach / pół roku nieaktywności związanej z GarryBOT'em.
Powiadamiam iż wsparcie techniczne GarryBOT'a już dawno jest zakończone.

NOWY PROJEKT - MULTIBOT | POLSKI PRZYJANY BOT!

Jakie posiada funkcje multibot?
ODP. narazie jest jedyna funkcja czyli "online.php" na kanałach.

Uprzedzam, i przepraszam autorów innych botów za kopiowanie kodu z waszych funkcji.

Teraz powoli poprawiam się i biorę się za swoją robotę.

Szukam również chętnego na zahostowanie dla mnie zbioru updateów, ponieważ update.ts2us.pl (główny serwer updatowania aplikacji moich) już wygasł.

Dobra teraz koniec tych pierdół, tylko wyjaśnie co to jest MultiBot.

MultiBot to jest nowy, zakodowany przez moją ekipę "TS2US".
Jest ciągle co poprawiać, co jest bardzo wiadome...
Drobna usterka, i linijka do naprawy.

Bot narazie posiada 1 funkcję czyli online.php na kanałach.

Planuje jeszcze dodać wiele funkcji w bocie, uprzedzam również że ten bot będzie aktualizowany co tydzień sprawdzany błędami, jest również licencjowany na licencje GNU (General Public License).

Bota tego napisałem dzisiaj o godzinie 15:50

Pomyślałem że o 20:53 umieszcze go i chciałbym zobaczyć moje pierwsze błędy z botem.

W wersji 1.1.0 planuje dodać już na nowo zakodowane topki do MySQL.

Dobra a teraz download i skan :)

Download: 

To jest ukryta treść, proszę

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/881cad336c67fe334f8b808e8702da6cbc587f19c85ee109af1bb3b36dd9734d/analysis/1479585444/

blaze_logo.png

Opublikowano

Ja jakoś dalej tego nie widze... Z tego, jak już patrze pierwsza funkcja jest mało zoptymalizowana. Jeśli inne będą w taki sam sposób napisane to, biada temu botowi. Po drugie nazwa (mBOT), serio? Trzeba wykazać się kreatywnością. Zdaje mi się również, że kilka linijek zostało wziętych z innych botów. Tak mi się tylko wydaje. Mogłeś udostępnić coś bardziej 'wow'. Bot z jedną funkcją do tego pisany tego samego dnia. Trochę słabo, słabo. Dorób kilka innych podstawowych funkcji a dopiero potem bierz się za dodatki. Mam nadzieje, że kolejny update zmieni moje zdanie.

Opublikowano

Ja jakoś dalej tego nie widze... Z tego, jak już patrze pierwsza funkcja jest mało zoptymalizowana. Jeśli inne będą w taki sam sposób napisane to, biada temu botowi. Po drugie nazwa (mBOT), serio? Trzeba wykazać się kreatywnością. Zdaje mi się również, że kilka linijek zostało wziętych z innych botów. Tak mi się tylko wydaje. Mogłeś udostępnić coś bardziej 'wow'. Bot z jedną funkcją do tego pisany tego samego dnia. Trochę słabo, słabo. Dorób kilka innych podstawowych funkcji a dopiero potem bierz się za dodatki. Mam nadzieje, że kolejny update zmieni moje zdanie.

@PGS

sprawdzales jak dziala bot czy nie bardzo?

blaze_logo.png

Opublikowano

Wystarczy mi analiza kodu do stwierdzenia tego, co napisałem. Przeanalizuj swoją pierwszą funkcję pod każdymi przypadkami i zobacz czy na pewno to tak możesz zostać. Jeśli nic dziwnego tam nie widzisz to napisz pokaże Ci, o co mi chodzi.

Opublikowano

Widzę trochę kodu ode mnie.

Szkoda, że nie zastosowałeś się do zapisów licencji i nie oznaczyłeś mnie w pliku z funkcjami.

Poza tym widzę w kodzie kilka linijek, które nic nie robią, a tylko zaśmiecają kod.

Wygląda to tak, jakbyś zlepił kilka gotowców nie za bardzo rozumiejąc jak to działa.

@Edit A i jeszcze w kodzie wykorzystujesz zmienną z configu, która nie istnieje. Przez to skrypt może się wywalić.

Oznacza to, że nie sprawdziłeś kodu przed wypuszczeniem.

Opublikowano

Szkoda słów na autora.. Napisałem Ci już kiedyś że pisanie botów zostaw dla osób które się na tym znają. A nazwa baaaaaardzo oryginalna -- szkoda że taka sama jak mojego oprogramowania.

Opublikowano

Żeby się nauczył to musi pisać, nikt nie jest tak uzdolniony jak  ty Ziomek.

Tak czy siak, musisz poprawić kod bo jak syf wygląda.

Opublikowano

Tak ogółem to są to pliki które sam częściowo pisałem (poprawiałem pliki pewnego nieudanego bota), a potem dałem w poście na forum, report za plagiat.

Opublikowano

Szkoda, że nie zastosowałeś się do zapisów licencji i nie oznaczyłeś mnie w pliku z funkcjami.

Poza tym widzę w kodzie kilka linijek, które nic nie robią, a tylko zaśmiecają kod.

Wygląda to tak, jakbyś zlepił kilka gotowców nie za bardzo rozumiejąc jak to działa.

@Edit A i jeszcze w kodzie wykorzystujesz zmienną z configu, która nie istnieje. Przez to skrypt może się wywalić.

@554461402688252517908.png orkin

Postaram sie poprawić.

Jedynie tylko update zawziąłem od ciebie.

Tak ogółem to są to pliki które sam częściowo pisałem (poprawiałem pliki pewnego nieudanego bota), a potem dałem w poście na forum, report za plagiat.

@I'm ToNy

Kolega "Marcin Łukaszuk" zawziął się i powiedział że jego nieudanego bota, mogę sciągać source.

Ale żeby lekko był obrobiony.

blaze_logo.png

Opublikowano

@554461402688252517908.png orkin

Postaram sie poprawić.

Jedynie tylko update zawziąłem od ciebie.

@I'm ToNy

Kolega "Marcin Łukaszuk" zawziął się i powiedział że jego nieudanego bota, mogę sciągać source.

Ale żeby lekko był obrobiony.

Ale 99% core jest moje...

Opublikowano

@SysterM

A jak tam twój "HajsBot"?

Znaczy tak naprawdę przerobiony BotHelper którego chciałeś sprzedawać.

Serio myślisz że zmieniłeś nick to nikt cię nie zna, na waszym miejscu odradzam korzystania z bota powyżej totalny syf.

Autor bota znany szerzej pod nickami:

Vannek,Michu.

Opublikowano

@MM55 Praca 14 letniej osoby która uważa że umie pisać w php.

Oczywiście wiek nie ma znaczenia ale jeśli ktoś opowiada niestworzone historie co on to nie potrafi.

+ Udostępnia to w necie to jest chyba coś nie tak myślę że zgodzicie się ze mną.

Opublikowano

Bardzo śmieszna aplikacja ( jeśli tak ją można nazwać ), jak i Właściciel owego bota. W końcu ktoś wziął porozum do głowy i zbanował to "coś". 

Wracając do aplikacji, to nie ma żadnego sensu pobierać, oraz korzystać z niej, gdyż ma ona tylko jedną funkcję. Jedna funkcja, która zabiera więcej zasobów, niż inne boty, które znajdują się w tym dziale.

Jeśli ktoś poszukuje botów do serwerow TeamSpeak, to polecam wrócić do działu "download" i pobrać: Abot, AVNBot itp.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Bot generalnie słabo napisany, ale życze powodzenia w dalszym szkoleniu się i aktualizowaniu tego projektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...