Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Soundpack] Polish Sound Pack

orkin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

921641482268807170400.png

505831482269545170400.png

Do tej pory inni podejmowali nieudolne próby spolszczenia komunikatów TeamSpeaka przy pomocy IVONy. Poszedłem o krok dalej i zorganizowałem w pełni profesjonalne udźwiękowienie dzięki uprzejmości kilku lektorów.
Paczki są jeszcze we wczesnej fazie i mogą występować następujące problemy:

• Nie wszystkie teksty są nagranie po polsku
  • Niektóre nagrania mogą być głośniejsze lub brzmieć inaczej od reszty (nagrywanie na raty)
  • Jakość niektórych kwestii może pozostawiać wiele do życzenia

Spolszczenie wykonane jest przez nas tak, aby kwestie brzmiały naturalnie i "dobrze" (wiadomo, że oficjalne tłumaczenie TeamSpeaka jest tragiczne).

O lektorach:

@554461402688252517908.png orkin - ja. Robię skrypty do TeamSpeaka, w wolnych chwilach podkładam głos.

@kubekow - Spoko mordeczka, dobry lektor.

@'Harper - Pomocna dziewczyna, streamerka. Stream: https://www.twitch.tv/rawrharper

Dostępne wersje soundpacka:

Wszystko śmiga na kliencie 3.1, ale starsze wersje też nie powinny sprawiać problemów.

Jeżeli masz dobry głos, mikrofon i chciałbyś przyłączyć się do projektu polonizacji TeamSpeaka, to również proszę o kontakt na PW :)
Wkrótce więcej projektów :)

Opublikowano

No no, powiem szczerze, gratuluję!

Osobiście przyzwyczaiłem się do dzwięków w wersji Angielskiej i w tej samej wersji używam Klienta, ale wiem że dla tych mniej ogarniających może się to naprawdę przydać!

Bardzo fajnie że jest to na oficjalnej stronce TeamSpeak'a - widać profesjonalizm a nie projekt sklejony w 5 minut wpakowany do rara i gitara siema.

Jakość dzwięków faktycznie nie zawsze 100% najlepsza, ale nie ma co gadać - fajny pomysł :D

Pozdrawiam i polecam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Sam wczoraj sobie ściągnąłem. Jakoś godzinę przed towim udostępnieniem ich tutaj. Powiem tak jest świetnie. Na początku trochę śmiesznie bo jednak przyzwyczajony jestem do angielskiej wersji, ale szybko wpadło w ucho.

Ja używam wersji Harper wolę damskie głosy xD

Opublikowano

Kanał wyedytowany (harper)? Nie wiem, czy jest to poprawne.  :v

Pomysł spoko i propsuje.

Opublikowano

Kanał wyedytowany (harper)? Nie wiem, czy jest to poprawne.  :v

Pomysł spoko i propsuje.

A jak inaczej byś przetłumaczył "Channel Edited"?

Może niby być "Kanał edytowany", ale mamy do czynienia z czasem przeszłym dokonanym, więc zastosowałem taką formę.

"Zedytowany" z kolei ciężko jest ładnie przeczytać, bo to "z" paskudnie dzwoni w uszy (uroki naszego języka).

"Zmodyfikowany" wydawałoby się najlepsze, ale również pojawia się problem literki "z", a także chciałem żeby było jak najbliżej oryginału; dlatego tak samo zastosowałem zwrot "zostałeś zbanowany" zamiast "zostałeś zablokowany".

Opublikowano

Używam od paru dni wszystkich na zmiane :D (Client 3.1 poustawiał mi inne na każdej zakładce, nawet funny)

Polecam, każdy z trzech głosów dość miły dla ucha :D

mpc.jpg

Opublikowano

Powstaje Silesian Sound Pack (Ślůnsko Godka) (Male) ?

Czekam na tłumaczenie tekstów :D

Niklaus Pieron byłby świetnym lektorem (To ten od śląskie słowa na dziś) :)

Opublikowano

Harper brzmi seksowanie :lenny:

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Czy jest szansa na reupload : Polish Sound Pack by Harper. Stare linki nie działają a ciężko mi się korzysta z ts bez tego sound packa

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...