Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady odnośnie rysowania na tablecie

Kequality

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno bo na Mikołaja dostałem tablet, taki zwykły tablecik FreeME x4. Jest troszke slaby jesli chodzi o funkcjonalność i szybkość uruchamiania niektórych aplikacji, ale mi to nie przeszkadza. Zainstalowałem aplikację MediBing Paint, jakoś tak. No i kupiłem rysik za 15 złotych z komputronika, firmy Omega (ma wygląd długopisu, ale ma też taką gumeczkę na drugim końcu, lecz.taki mi pasuje), i mam do was pytanie.

Załączam parę rysunków, i mam prośbę, jakie macie rady odnośnie moich prac? Krytyka mile widziana xD.

Szczerze to lepiej rysuje na kartce papieru niż na tablecie, ale chcę próbować :3.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi, tylko proszę, nie chcę widzieć kogos "przypadkowego", który bedzie gadać bez sensu, tylko konstruktywne krytyki i mądre odpowiedzi.

post-1538119-0-01586000-1482969385_thumb.png

post-1538119-0-89603100-1482969403_thumb.png

post-1538119-0-25247000-1482969440_thumb.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sam od niedawna rysuje na tablecie i dam ci wskazówkę lub dwie.

1. Do rysowania kontur nie używaj "pędzla z miękką końcówką" w photoshopie opcja ta zwała się transfer i najlepiej ją wyłączyć, nie wiem jak w medibangu.(poszukaj w opcjach pędzli albo zmień pędzel)

2. Polecam też przetestować inne programy do rysowania. A z mojego doświadczenia polecam "Kirta" jako darmowy program, jest jak odpowiednik photoshopa(dotychczas używałem "szelmowskiej jego wersji") i nie ustępuje mu pod względem opcji.

Jeżeli chodzi o samo rysowanie polecam poradniki od:

"Draw with Jazza" - styl komiksowy

"Arron Rutten" - styl fotorealistyczny

Chociaż, chyba trochę się spóźniłem z odpowiedzią. 

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...