Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łowca Demonów

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie gram Łowcą Demonów robionym pod set Marudera (ten z wartownikami i kompanami, jakby ktoś miał wątpliwości). Mam kilka wątpliwości i liczę, że ktoś je rozwieje. ;-)

Jakich run najlepiej używać? Aktualnie używam Wartownika z runą Wieżyczka Ogniowa, Strzały Odłamkowej z runą Wir Cieni oraz Ogień Osłaniający z runą Koncentracja. Poza tym mam Zemstę, ale wydaje mi się, że przy tym zestawieniu nie pełni ona swojej funkcji - co zatem opłaca się wziąć zamiast Zemsty?

Co do samego setu - bardziej opłaca się robić 5 części zielonej zbroi + jedna część legendarna (tutaj jeszcze nie wiem czy Żarowa, czy może rękawiczki boostujące pety/wieżyczki), czy bardziej opłaca się złożyć cały set (6 części) + Skupienie i Powściągliwość? Ciągle mam dylemat, czy iść w obrażenia od ognia, czy lepiej zostawić to tak, jak jest. 

I jakie bonusy z kostki? Aktualnie używam bonusu z Mantykory (zmniejszenie nienawiści potrzebnej do Odłamkowej), legendarnej mocy pozwalającej przyzwać trzy wilki i legendarnej mocy z pierścienia królewskiej wspaniałości.

Z góry dziękuję za porady! ;-)

Opublikowano

Może mnie nie zlinczują za link do zewnętrznej strony.

http://www.diablofans.com/builds/85751-s9-marauders-solo-90-95

Tu masz porządnie zrobionego marudera, myślę że rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości i odpowie na pytania.

A ja tak offtopicowo zapytam, na sezonie grasz czy normal? Jakie udręki robisz? Bo gra solo trochę nudzi. xD

@Miyoshi

Wejdź na GG jak masz ochotę coś pograć, bo PW masz zablokowane.

Opublikowano

Tu masz porządnie zrobionego marudera, myślę że rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości i odpowie na pytania.

A ja tak offtopicowo zapytam, na sezonie grasz czy normal? Jakie udręki robisz? Bo gra solo trochę nudzi. xD

Aktualnie gram na sezonie. Co do udręk - XI daję radę sama, wyżej to tylko w party (głównie GR).

@Raytlion kurcze, nie podoba mi się ten Łowca. 

Zastanawiam się, czy jest sens np. robić wieżyczki ogniowe i boostować obrażenia od ognia, czy lepiej serio wybrać stację polarną i pasywkę na zwiększony DMG dla potworów pod wpływem tychże efektów.

Opublikowano

Nawet można popatrzeć na rankingi GR'ów, większość topki używa tego buildu i są średnio przy 85 poziomie, także nie jest tak źle. Ogólnie sam nie gram tym buildem, bardziej odpowiada mi DH pod multishota, także mam ograniczone pole wypowiedzi. No ale skoro sprawdza się u innych, czemu miałby nie sprawdzić się u Ciebie.

Opublikowano

Nawet można popatrzeć na rankingi GR'ów, większość topki używa tego buildu i są średnio przy 85 poziomie, także nie jest tak źle. Ogólnie sam nie gram tym buildem, bardziej odpowiada mi DH pod multishota, także mam ograniczone pole wypowiedzi. No ale skoro sprawdza się u innych, czemu miałby nie sprawdzić się u Ciebie.

Tutaj też dochodzi kwestia takiego wewnętrznego zadowolenia z grania. :P Mulitshot testowałam i zdecydowanie mi nie podpasował. Mam wrażenie, że ten build wyżej jest strasznie defensywny, albo po prostu ten koleś tak dziwnie gra.

Opublikowano

Ciężko zagrać tak wysoki GR agresywniej, bo i tak robi się go dość długo i jedna śmierć może przeważyć o wykonaniu, także nie ma co się dziwić, widać na filmiku jak dużo zrobiła mu jedna elita solo, mimo sporej wytrzymałości. Proponuję po prostu przetestować dwie opcje i wybrać.

Opublikowano

No na pewno będę testować, ale i tak chciałam się zapytać innych graczy. ☺ Ten set z kuszami Danetty prezentuje się nieźle, aczkolwiek wydaje mi się dziwny.

Opublikowano

Dodam, że do tego setu do kostki jako broń należy włożyć świt ;).

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Ta broń, której moc legendarna skraca czas ładowania Zemsty o 65%? Generalnie ciagle zastanawiam się, czy zemsta w przypadku Marudera jest serio potrzebna... nie wiem, może już na tych wyższych riftach inaczej się gra.

Opublikowano

Nie ma nic więcej użytecznego co można tam wrzucić, a stałe 50% redukcji obrażeń + zwiększenie własnych jest przydatne.

Opublikowano

Ta broń, której moc legendarna skraca czas ładowania Zemsty o 65%? Generalnie ciagle zastanawiam się, czy zemsta w przypadku Marudera jest serio potrzebna... nie wiem, może już na tych wyższych riftach inaczej się gra.

Tak, latanie na zemście wszędzie obowiązkowe, strasznie dużo wytrzymałości Ci daje co jest bardzo przydatne na wyższych riftach. Jest to item wręcz musowy pod dh, czy jako broń czy też do kostki, sama gram praktycznie w każdym sezonie dh, także potestowałam już to i owo ;)

https://www.youtube.com/watch?v=8zN5syA9qko&t=32s

polecam jak najbardziej tego youtubera jeżeli chodzi o buildy w diablo ;)

Gb2zMZi.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...