Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Do realizacji]@up - automatyczne zaznaczanie użytkownika wyżej

Vindow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przybywam ze swoją sugestią - zauważyłem, że nie tylko ja używam zwrotu @up, który wszyscy zapewne znają i wiedzą o co chodzi.

Używamy go aby podkreślić nadawcę danej wiadomości, która została wysłana dokładnie przed napisaniem naszej. Problemem jest fakt, iż po wysłaniu zwrotu "up" osoba wyżej nie zostanie o tym poinformowana. Wielokrotnie byłem świadkiem takiej sytuacji. Moja propozycja polega na tym, aby wzmianka @up automatycznie została zamieniana na nick użytkownika, który napisał post jako ostatni.

Uważam, że to dobry pomysł - czekam na opinie mpcforumowiczów! 

Opublikowano

Jak najbardziej, sam o tym ostatnio myślałem i jest to zdecydowanie wygodniejsze niż kopiowanie lub przepisywanie nicku osoby wyżej. Ale znając życie "dopiero jak będzie IPB4".

Opublikowano

Popieram ten pomysł. Ale jak @up sądzę, że "dopiero jak będzie IPB4"

...

Opublikowano

Funkcje cytowania zupełnie wystarczą. :)

Gdy odpowiadasz na czyjąś odpowiedź, która jest odpowiedzią na odpowiedź, to z cytowaniem może się zrobić lekka incepcja(milion poziomów cytatu), co powoduje, że post jest nie do przeczytania. Jak najbardziej na tak.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Gdy odpowiadasz na czyjąś odpowiedź, która jest odpowiedzią na odpowiedź, to z cytowaniem może się zrobić lekka incepcja(milion poziomów cytatu), co powoduje, że post jest nie do przeczytania. Jak najbardziej na tak.

Pozbycie się efektu incepcji nie jest trudne ani czasochłonne, a silnik IPB pozwala na zniwelowanie tego "błędu".

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...