Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Inea Światłowód - opinie

anonim7777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zamierzam podpisać umowę z firmą Inea, zwykły pakiet 25 mb za 50 zł na google jest masa negatywnych opinii, znajomy ma 3km ode mnie płaci za 25 ma nawet więcej i nie ma żadnych problemów, posiada ktoś od nich usługi i może się wypowiedzieć, aktualnie mam radiówkę ale nie mam zamiaru z niej korzystać ani przepłacać, dzięki. 

Opublikowano

Nie polecam Inea. Ciągłe problemy które ich nie potrafią naprawić. 5 dni temu dostali wypowiedzenie umowy ode mnie 

signature.png

Opublikowano

Mogę polecić mam pakiet 150 Mb/s

Opóźnienia do serwerów w PL (4 - 10 ms)
Opóźnienia do serwerów po za PL (20 - 40 ms)

Jeszcze nie miałem żadnych problemów z internetem od nich ;)

Opublikowano

Siema, zamierzam podpisać umowę z firmą Inea, zwykły pakiet 25 mb za 50 zł na google jest masa negatywnych opinii, znajomy ma 3km ode mnie płaci za 25 ma nawet więcej i nie ma żadnych problemów, posiada ktoś od nich usługi i może się wypowiedzieć, aktualnie mam radiówkę ale nie mam zamiaru z niej korzystać ani przepłacać, dzięki. 

Zacznijmy od podstawowego pytania. Masz jakiś sprzęt, który dobrze ci działa, pochwalisz firmę, że zrobiła dobry sprzęt? No raczej nie... zaś w drugą stronę? Hurr durrr, nie działa, firma c*****a wylewam frustracje w internecie.

Mam od pół roku pakiet 250Mb/s i sobie bardzo chwalę, problemów nie mam żadnych. Jednak światłowód też jest świeżo położony, a czytałem opinie, że problemy często występują, gdy Inea przejmuje po kimś łącze, które jest już najzwyczajniej stare. To też zainteresuj się czy oni świadczą usługi, bo wykupili jakieś prawa od poprzedniej firmy czy też masz świeży światłowód, których są pierwszymi właścicielami.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Na pewno świeży światłowód i pierwszy w mojej miejscowości innego nie ma tylko radiowka. Dobra zaryzykuje i podpisze z nimi umowę.

Jeszcze jedno, 25 mb to jest pobieranie 3 mb/s ? Aktualnie mam 700kb/s

Opublikowano

Na pewno świeży światłowód i pierwszy w mojej miejscowości innego nie ma tylko radiowka. Dobra zaryzykuje i podpisze z nimi umowę. Jeszcze jedno, 25 mb to jest pobieranie 3 mb/s ? Aktualnie mam 700kb/s

Tak, bo przy moim 250MB/s maksymalne pobieranie to trochę ponad 30mb/s

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Dobra dzięki jeśli chcę ktoś coś dodać to pisać, umówiłem się z konsultantem że ma się odezwać i będziemy myśleć, jeśli ten internet będzie śmigać na pełnych obrotach to na pewno odczuję różnicę w pobieraniu co prawda tylko filmy i muzykę pobieram ale przyda się.

Opublikowano

Dobra dzięki jeśli chcę ktoś coś dodać to pisać, umówiłem się z konsultantem że ma się odezwać i będziemy myśleć, jeśli ten internet będzie śmigać na pełnych obrotach to na pewno odczuję różnicę w pobieraniu co prawda tylko filmy i muzykę pobieram ale przyda się.

5078f0f0f8671.png

Prędkości (150 Mb/s) wahają się od 11MB/s do 15MB/s

Ogólnie jeszcze raz mogę polecić :D

Opublikowano

Dzisiaj dzwoniłem na początku lutego przyjadą założyć nawet się dogadałem i za 25 mb/s będę płacić nie 50 a 30 przez 2 lata :) Szybszego nie potrzebuję i tak film będę pobierać góra 10 min. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...