Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GinoMU [PL] [Sezon 2] [x30] Beta

Gość Cinu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

blackferrus dla mnie np najfajniej by było jakby cofka była do 270/290/310/330/350 i co 6rr znowu do 270 ;) 

PK tylko brama prawa i lewa to standard w tamtych czasach, PK wszędzie(all lokalizacje) to masz teraz na niby low z exp x700 (dla mnie to już porażka :) )

Twórca tematu  chce wrócić do czasów starego X-World i nie dziwie się bo właśnie wtedy było BARDZO BARDZO fajnie, ponad 400 osób online , czekało się by wbić na serwer bo był pełny i właśnie PK na bramach było czymś wyjątkowym, przy okazji strefa handlu była w  Devias.

Pozwolę sobie wrzucić filmik z tamtych czasów (mniej więcej) przez Fliska : https://www.youtube.com/watch?v=u7mk7jjckWM

Proszę usunąć jeśli będzie to naruszenie regulaminu.

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oczywiście zgadzam się co do exp x30. Z ankiety wynika ze raczej będzie 10 mobow na spocie, exp 50x do tego VIP to już będzie za szybko jak dla mnie. Tak jak wcześniej pisałem lepiej zmniejszyć exp i zwiększyć opozniacz resowy co znacznie wydłuży grę i poziom trudności.

Opublikowano

Z ankiety wynika ze raczej będzie 10 mobow na spocie, exp 50x do tego VIP to już będzie za szybko jak dla mnie. 

Myślę to samo. Najlepiej 20-30 to będzie idealnie. Co do cofki Boosika pomysł nie głupi byłoby to dobre rozwiązanie i wbicie full statów trochę by zajęło

Opublikowano

/atak

/sklep bless/chaos

Co to za komendy?

Ten wbudowany clicker to zwykły klikacz prawy/lewy przycisk czy coś więcej?

Są to komendy, które oferują pliki x-team.

Dzięki komendzie /sklep będzie można otworzyć sklep za blessy, soule lub chaosy.

4p2FdNJ.gif

NnjZghf.gif

Jeżeli chodzi o komendę /atak, jest to prosty clicker, który atakuje moby gdy tylko się pojawią. Clienta można zminimalizować.

"Jest to mój pierwszy i z pewnością ostatni serwer."

Dlaczego? Dlaczego dopiero teraz sie zdecydowales na taki projekt? Jaka mam gwarancje, ze dotrwasz gdy bedzie 3 online, gdy zaczna Cie DDOsowac etc itd.

Zbyt dlugo siedze w tym by polegac tylko na ustawieniach ktrore imo so bardzo ciekawe.

Nie jest to atak na Twoja osobe sam zapewne wiesz jak wyglada scena serwerow Mu online dlatego co poza zaufaniem Tobie sprawi, ze tu zagram? (oczywiscie mysl globalna :D )

EDIT:

literowki :F

Jak pewnie pamiętasz, jakiś czas temu na mpc pojawiła się zapowiedź Our-World, gdzie byłem "współadminem", ale z pewnych przyczyn o-w nie ujrzał światła dziennego. Cóż, dużo osób czekało na ten projekt, mogę tylko przeprosić. Od tego momentu postanowiłem, że otworzę serwer sam, no i jeden krok w tym kierunku już zrobiłem.

Gwarancji nie masz żadnej. Nie będę kłamać, że mam jakieś "PREMIUM" zabezpieczenia przeciw ddosom tj. w innych prezentacjach. Jeżeli ataki będą i rozgrywka na serwerze będzie niemożliwa, to oczywiście zmienię hosta.

Co poza zaufaniem sprawi, że tu zagrasz? Hmm...nie chciałbyś powspominać starych czasów na jednej z najbardziej klimatycznych wersji?

Wg mnie to exp 30 i opóźnienie resa co najmniej o 3dni, waham się o cofkę do 250lvlu, osobiście wolałbym do hmm 150 max. 50%exp vip to jednak spora różnica, PK tylko w davias?  urok tej gry to porządne napieprzanie się ;) co do helpera to stare dobry muwindows mode to najlepsza sprawa. A i jeszcze jedno żeby nie było możliwości grania na 2 kontach bo nic tak nie w**rwia jak ludzi którzy bija exp latajac ze swoim ee, to wypacza caly sens gry i zdecydowanie zniechęca osoby które chcą sobie w normalny sposób po katować mu.

Raczej zostaniemy przy stałej cofce, tzn 250 lvl. PK tylko lewa/prawa brama w Devias, wszelkie kille na spotach będą karane. Prawdopodobnie 2 klienty na IP.

@topic proszę się zastanowić nad tym dropem w clickerze czy ma być naprawdę włączony? Jest to jeden z ważniejszych elementów, który może zadecydować o "przyszłości" serwera.

Opublikowano

Co do AFK proponowałbym system typu 5x AFK (złapany przez gracza/GM/Admina) = 10 dni BAN, oczywiście przypisany do 1 postaci(najlepiej najsilniejszej z konta) a nie całego konta.

AFK złapany przez gracza polegałby na udokumentowaniu na 5x SS = 1 SS co 1 minute, że gracz jest afk na SS znajdowałaby się : przywitanie i prośba o pt.

AFK przez GM to 3x SS(1SS-1minuta) z przywitaniem oraz pytaniem o obecność.

Dla marudzących którym się to nie spodoba mogę napisać jak było na X-world kiedyś... A jak wiemy Cinu chce zrobić coś na styl dawnego X-World więc zanim zacznie się płacz :

3x AFK = 1 warn

3x warn = BAN NA STAŁE

Natomiast WARNa można było dostać za przekleństwa na czacie ogólnym/nadmierny kill(przeszkadzanie w graniu)/obrazę innego gracza

Także myślę, że 5x AFK złapany i BANik na 10 dni wystarczy by oduczyć kogoś AFKowania.

Opublikowano

Będę na pewno i trzymam kciuki cinu, zrób system afk jak na starych serwerach 3x afk 1 dzień ban, kolejny 3 dni, tydzień, miesiąc i perm. Pamiętam te czasy jak grało się po 5 osób w pt i każdy miał warte co godzinę i brakuje mi tego :) tyle że Teraz da się to ominąć a jak to nie będę zdradzał :)

Opublikowano

Co do AFK proponowałbym system typu 5x AFK (złapany przez gracza/GM/Admina) = 10 dni BAN, oczywiście przypisany do 1 postaci(najlepiej najsilniejszej z konta) a nie całego konta.

AFK złapany przez gracza polegałby na udokumentowaniu na 5x SS = 1 SS co 1 minute, że gracz jest afk na SS znajdowałaby się : przywitanie i prośba o pt.

AFK przez GM to 3x SS(1SS-1minuta) z przywitaniem oraz pytaniem o obecność.

Dla marudzących którym się to nie spodoba mogę napisać jak było na X-world kiedyś... A jak wiemy Cinu chce zrobić coś na styl dawnego X-World więc zanim zacznie się płacz :

3x AFK = 1 warn

3x warn = BAN NA STAŁE

Natomiast WARNa można było dostać za przekleństwa na czacie ogólnym/nadmierny kill(przeszkadzanie w graniu)/obrazę innego gracza

Także myślę, że 5x AFK złapany i BANik na 10 dni wystarczy by oduczyć kogoś AFKowania.

Moim zdaniem złapanie aż 5 razy żeby dostać bana to za dużo. Proponuję 3. To samo dotyczy się udokumentowania afk przez gracza. Komu będzie się chciało stać nad kimś aż 5min? Tutaj też proponuję 3 :)

Opublikowano

Moim zdaniem złapanie aż 5 razy żeby dostać bana to za dużo. Proponuję 3. To samo dotyczy się udokumentowania afk przez gracza. Komu będzie się chciało stać nad kimś aż 5min? Tutaj też proponuję 3  :)

Mi przez 10 lat się chciało i to dawało szansę jednak osobie która afczy by się magicznie obudziła. Idąc do WC chciałbym mieć trochę więcej czasu niż 3 minuty :D albo robiąc kawę/herbatę.

Lepiej dać coś więcej już na starcie niż później zmieniać i będzie płacz. 

Opublikowano

Wszystko jest do ustalenia, mamy jeszcze całkiem sporo czasu.

Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co do serwera, to prosiłbym je przedstawić na forum http://forum.ginomu.pl/ dziękuję ;)

Opublikowano

Dlaczego samobójstwo? Afkujesz na własne ryzyko, nie możesz grać - postaw sklep na afk w devias, albo ryzykuj bo 2 warny możesz złapac. Potem na serwie jest 200 online i nikt się nie odzywa tzw serwer widmo

Opublikowano

Serwer bez afk to jest super sprawa! Wszedzie tylko afki w tej grze stoja, zero naturalnosci

ps. tylko do osoby ktora postawi tego serwa .... niech bedzie priorytetem jak najlepsze zabezpieczenie bo jest masa debili co by tylko chcieli psuc innym zabawe i niszczyc serwy

Opublikowano

Robienie w tych czasach serwera bez opcji afk w tak oklepanej grze to samobójstwo moim zdaniem.

Samobójstwem będzie robienie kolejnego serwera który jest serwerem widmo i których jest ponad miarę już. 

Pisałem o tym wcześniej w tym temacie... Dzieci są przyzwyczajone do AFK i podania wszystkiego na tacy ;) Twój komentarz również to pokazuje. 

Starzy gracze którzy mają pojęcie o tej grze wiedzą o czym piszę.

Opublikowano

Robienie w tych czasach serwera bez opcji afk w tak oklepanej grze to samobójstwo moim zdaniem.

Samobójstwem będzie robienie kolejnego serwera który jest serwerem widmo i których jest ponad miarę już. 

Pisałem o tym wcześniej w tym temacie... Dzieci są przyzwyczajone do AFK i podania wszystkiego na tacy ;) Twój komentarz również to pokazuje. 

Z tym dzieckiem nie przesadzajmy to moja opinia w grze tego typu nie sposób grać bez afk tak już ją wymyślili twórcy. Zawsze pozostaje opcja nie grać jeżeli nie odpowiada i tyle w temacie.

Opublikowano

Z tym dzieckiem nie przesadzajmy to moja opinia w grze tego typu nie sposób grać bez afk tak już ją wymyślili twórcy. Zawsze pozostaje opcja nie grać jeżeli nie odpowiada i tyle w temacie.

Twórcy raczej nie wymyślili jej po to by siedzieć AFK... Jest to gra, zabawa a nie siedzieć ciągle na spocie i bić lvl ;) Zgodzę się jednak z tym co napisałeś, że pozostaje opcja nie grać z powodu, że nie można afczyć ^^ (nikt  tego nie zabrania, parę afk i tylko pare dni odpoczynku od gry , banik  nie jest stały :P )

Opublikowano

Bedac realista , takich tematow bylo ostatnio pare , niby ludzie sie wypowiadaja , zainteresowanie jak by bylo. Przy starcie serwera wszystko sie zmienia i po 2dniach 40online . 

Mam nadzieje ze bedzie inaczej ale mysle ze ta wersja to jednak nie na hard serwer ;) 

gif.gif

Opublikowano

Nie wiem jakie masz na myśli serwery,bo z tego co pamiętam to na podobnym do tego ustawien licznik online kręcił się koło 100 osób.

Jeżeli chodzi o wersję nie na hard serwer to nie za bardzo rozumiem two ich obaw. Serwer hard nie robi sezon tylko jego konfiguracja.

Opublikowano

Nie wiem jakie masz na myśli serwery,bo z tego co pamiętam to na podobnym do tego ustawien licznik online kręcił się koło 100 osób.

Jeżeli chodzi o wersję nie na hard serwer to nie za bardzo rozumiem two ich obaw. Serwer hard nie robi sezon tylko jego konfiguracja.

Ile lat temu ? 

gif.gif

Opublikowano

Na z world był mniejszy exp. Ja wychodzę z założenia że im mniejszy exp tym lepiej. Co do afk to w czym problem , możesz zabić typa I już go nie ma. A nie jakieś ss płacz itd.

Chętnie zagram bo nie grałem już bardzo długo i czekam na mu2. Tylko mam obawy ze to twój pierwszy serwer i padnie za szybko...

Opublikowano

Tez uwazam ze im mniejszy exp tym lepiej, Ja to bym chcial x1 exp ale pewnie by mnie zlinczowali xD x10 tez bylby spoko bo x1 to pewnie niewiele osob by wytrzymalo

Opublikowano

Na z world był mniejszy exp. Ja wychodzę z założenia że im mniejszy exp tym lepiej. Co do afk to w czym problem , możesz zabić typa I już go nie ma. A nie jakieś ss płacz itd.

Chętnie zagram bo nie grałem już bardzo długo i czekam na mu2. Tylko mam obawy ze to twój pierwszy serwer i padnie za szybko...

Postaram się, żeby nie padł szybko :| Co do expa, z pewnością nie będzie to x50. Obecnie myślimy nad x30.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...