Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile kosztuje założenie ruletki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takie coś trzeba włożyć kilka tyś

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Może to wyjaśnij? Dlaczego uważasz że kilka tyś?
Na necie krążą gotowe takie strony za przerobienie tego i skonfigurowanie zapłacisz pewnie z 100-300zł ale po co wywalać na to kasę skoro można to zrobić samemu. Chyba że zlecisz komuś napisanie od początku to wtedy kilka tyś by się zgadzało. Jednakże uważam że lepiej zrobić to samemu i się nauczyć budowania stron interentowych niż płacić za to komuś wyjdzie o wiele taniej :P Przy okazji w przyszłości nie będzie trzeba płacić za ewentualne zmiany/naprawy.

Domena za 0 jakaś się znajdzie

i vps za 100 prawdopodobnie styknie jak nie tańszy na początek.

Opublikowano

I reklama tej ruletki to kilkanaście tysi + dolicz sobie wkład do withdrawa(skiny za minimum 3k$), bo jak będzie stał pusty to nikt nie zagra. To że sobie postawisz zjebany skrypt na hostingu czy vps to nie znaczy że ktoś tam będzie grał. Teraz tych wszystkich ruletek jest tyle że ciężko się wybić.

Opublikowano

Za 100-500 nikt nie napisze od początku do końca ruletki ewentulanie skonfiguruje gotowa do działania. Reklame to za darmo można sobię ogarnąć. Skinow do wyplacania tez nie trzeba dwac. Ogolnie jak jestes pomyslowy i zaradny to placisz tyle co za serwer i domene.

Opublikowano

Więc tak, dobry hosting to jakieś 50-100zł miesięcznie. Grafika to następne 50-100zł. I sama ruletka, jak znasz się, to zbudujesz stronę za darmo, choć wątpię żebyś umiał i wtedy ktoś musi ci zrobić co da jakieś 100-300zł. Łącznie to pewnie z 500zł. 

sama grafika z 2k ;d 

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

Za 100-500 nikt nie napisze od początku do końca ruletki ewentulanie skonfiguruje gotowa do działania. Reklame to za darmo można sobię ogarnąć. Skinow do wyplacania tez nie trzeba dwac. Ogolnie jak jestes pomyslowy i zaradny to placisz tyle co za serwer i domene.

jak to nie trzeba mieć do wypłacania?

to co oni niby będą wypłacać? Ktoś zdeponuje 1$ zrobi powiedzmy 10$ i co wtedy

f1a327ea2f.png

Opublikowano

W dzisiejszych czasach grafike na stronę się tworzy tak że prawie w ogólę... 
Jak się kombinuję to można :) Trochę nie uczciwie ale można :) Wolę nie zagłębiać się na forum w ten temat.

Przykład co do grafiki:

https://csgopolygon.com/ gdzieś tu widzicie pracę graficzne co kosztują tysiące? Bo ja nie... wręcz przeciwnie nawet grafika nie potrzeba do tego. Po drugie ta stronka krąży gdzieś na necie lecz nie pod nazwą polygon a cs go double. Polygon prawdopodobnie z niej korzysta, a na yt znajdziecie gdzieś poradnik jak to skonfiugurować by działało.

Opublikowano

Przyjmijmy:

• Programista za zrobienie ruletki od 0 chce 9k PLN (Ok 2-3k za usunięcie backdoora z gotowców)
  • Grafik za całokształt 750 PLN
  • Serwer VPS (100-500 PLN)/ Dedykowany (2000+ PLN)
  • Skiny dla bota na początek (w tym przypadku 4800 PLN)
  • Reklama - (przyjmijmy, że 5000 PLN)

Więc jeśli nie masz budżetu 20 000 PLN+, to nie pchaj się w to.

@Morrow to nie ma sensu, backdoory są wszędzie, co z tego że zdobędziesz z tej strony np. 2000 PLN, skoro backdoorem można wykraść wszystkie skiny.

Nie lubię  Anime   :((

ALE TE AVATARY SĄ TAKIE

ZA*EBISTE

SUMA OSTRZEŻEŃ: 15

Opublikowano

@Ememenss

Znowu ty no nie wierzę...

@wszyscy wyżej

Nie wiem co wy za grafikę do ruletki prócz loga chcecie, teraz takie strony tworzy się tak aby były jak najlżejsze i jak najszybsze. Dlatego grafika odpada, wszystko robi się w css.

Sam skrypt porządny napisany od początku do końca przez jedną osobe a nie jakiś składak z ruskiego forum to koszt ok. 1000$. Polecam poszukać freelancera.

Reklama za darmo? chłopie skąd ty to wziąłeś. Promowanie w google adsense + facebook to obowiązek < koszt na miesiąc jakies 5k. Youtuberzy/streamerzy. Goście z 60k subów i w miarę ogarniętą aktywnością biorą po 800$ za odcinek + skiny.

Teraz pomyśl że byś wziął ok 4 youtuberów, po 2 odcinki u każdego 4x2x800 = 5600$. 5600x4,05 < kurs dolara i masz coś ok. 23k.

Do tego dolicz skiny. Niestety za późno się skapnąłeś że na tym można zarobić, teraz już niestety nie jest tak kolorowo jak jeszcze 2lata temu.

Także skrypt to grosze. Główny koszt to reklama.

Oczywiście zrobisz sobie jackpota za 5k z reklamą, ale będzie tam grało 30osób z czego 29 za hajs z refów.

Backdoory z tych gotowców to ci mogę usunąć za 500zł bo to nic ciężkiego. Ale te skrypty są tak c*****o zrobione że przy 200osobach wyjebie serwer.

Opublikowano

@canteris Dlatego mówię wiedza minimalizuje koszty. Reklama za darmo jezeli dogada sie np. z youtuberem wzamian za profit z tej strony + spam na forach i inne takie + np ustawienie nicku na steami z adresem do tej ruletki. No a z grafika to mówiłem już o tym wyżej i w pełni się z tobą zgadzam. A tak po za tym w samym bocie do wyplacania skinow jest jeden wielki "backdor" bezposrednie laczenie sie z baza danych w javascript nie jest bezpieczne :P A po drugie jakiś dobry innowacyjny pomysł i się samo rozejdzie.

Zręsztą wiekszość tutaj pisze głupoty i nie ma pojęcia na ten temat, udzielają sie tylko bo woow mam ileś postów na EMPECE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...