Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny serwer Darkorbit - pytanie

Aerox69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jak ww. chciałem się zapytać kilka rzeczy o prywatny serwer DO, pytam z ciekawości bo gierka mnie wciągneła na PL1 (oczywiście nie zamierzam zostawić PL1) , ale przejde do meritum. Jak wiadomo są prywatne serwery DO, i takowe są me pytania :

1. Czy da sworzyć serwer coś na podobie Offline? Bez potrzeby internetu? 
2. Czy są takie pliki że są dostępne wszystkie designy, każdy rodzaj ammo/rakiet, skylab, galaxygates ( alpha beta etc) oraz aukcja? :) 
3. Czy dostępne jest to wszystko w j. Polskim? Czy samemu trzeba spolszczyć? 

Owdzięcze się solidnym piwem ;)

Opublikowano

Sam sobie napisz serwer. Wystarczy znajomość protokołu TCP oraz jakiegoś języka programowania (preferuję Javę i C#). Na plikach, które są dostępne na internecie daleko nie zajdziesz.

btw

jeśli nie masz czasu uczyć się programować, to nie masz czasu na serwer. Proste.

btn_donate_SM.gif - Zmotywuj mnie do dalszej pracy. ;)

Opublikowano

Sam sobie napisz serwer. Wystarczy znajomość protokołu TCP oraz jakiegoś języka programowania (preferuję Javę i C#). Na plikach, które są dostępne na internecie daleko nie zajdziesz.

btw

jeśli nie masz czasu uczyć się programować, to nie masz czasu na serwer. Proste.

Nie pytam się o programowanie i znajomości protokołu, a czy są takowe pliki, bądź czy można je zmodyfikować. Nie znam się na programowaniu, a serwer był by tylko 4fun.. tylko dla zabicia czasu jak bym nie miał co robić na PL1

Opublikowano

Darkorbit to nie metin2 :P tu jak chcesz postawić serwer to nie ma gotowych plików

Odpowiadając na Twoje pytanie, Nie nie ma gotowych plikow do postawienia DO

Nie wiesz gdzie grać ?
Startujesz z serwerem chcesz mieć jak największa ilość graczy ?

Zapraszam : Klik

Opublikowano

Darkorbit to nie metin2 :P tu jak chcesz postawić serwer to nie ma gotowych plików

Odpowiadając na Twoje pytanie, Nie nie ma gotowych plikow do postawienia DO

Domyślam się, ale czy jest możliwość zmodyfikowania tak, aby spełniały me kryteria? (ww.)

Opublikowano

Nie ma takiej możliwości, bez znajmości jakiegokolwiek jezyka nie dasz rady. Wgl jeżeli zabierasz sie za programowanie to minimalną podstawą jest znajomość języka Angielskiego nie Polskiego to chyba oczywiste :D

Nie wiesz gdzie grać ?

Opublikowano

Nie ma takiej możliwości, bez znajmości jakiegokolwiek jezyka nie dasz rady. Wgl jeżeli zabierasz sie za programowanie to minimalną podstawą jest znajomość języka Angielskiego nie Polskiego to chyba oczywiste :D

O Angielski to się nie martwię , bo Angielskim operuje biegle :) Ale nie odpowiedziałeś też na me pytanie, albo źle zrozumiałem Twą wypowiedź. Czyli nawet jak operuje j. Angielskim biegle, to czy gdybym spróbował zrobić, to czym mógł zmodyfikować pod swoje wymogi? Czyli Alpha ,Beta itp?

Opublikowano

A skąd ja mogę wiedzieć co Ty potrafisz a co nie :P

Najlepiej bedzie jak sobie poszukasz w necie czy na forum plikow pobierzesz i zobaczysz czy coś z tego rozumiesz i coś z tym zrobisz czy pójdzie do kosza

Nie wiesz gdzie grać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...