Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pobieranie listy streamów z twitch.tv

Eros_PL

Pytanie

Opublikowano

Witam, otóż poszukuję skryptu który będzie wyświetlał streamy z twitcha tylko z danym napisałem w tytule live. Przykład poniżej:

dbc2bb2a39962c1f57c0783e4008b876.jpg

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 2/26/2017 o 21:33, musicshaggy napisał:

Skrypt możesz bez problemu sam napisać. Zapoznaj się z dokumentacją API Twitch'a:

To jest ukryta treść, proszę

@musicshaggy no właśnie nie mogę tego zrozumieć siedziałem nad tym api naprawdę długo i mi nie działa ;/

Opublikowano

e9c7e95357e4469ea9770a0531b1e651.png

Tylko nie wiem jak pójdzie mielenie x tysięcy wyników regexpem. Ja bym to zrobił na zasadzie osobnego programu odpalanego co jakiś czas i robiącego zapis do pliku/bazy, jakkolwiek. Ewentualnie można do tego dodać żeby nadawał jakąś zwrotkę, że wykonał zadanie.

Opublikowano

No dobra to rozumiem a teraz powiedz mi jak mogę pobrać Wszystkie streamy online i sprawdzić czy w ich tytułach znajduje się dana fraza.

Opublikowano

No tak z początkowym kodem pobierania informacji z twitcha nie mam problemu ponieważ miałem napisanego bota do TeamSpeaka który pobierał informacje z api twitcha i właśnie miałem zamiar zrobić bota który będzie wpisywał w opis kanału tylko te streamy który w tytule mają IP servera. @PGS Niestety nie mam jeszcze ani ułamka skryptu ponieważ wolę na początku wszystko zrozumieć a dopiero później pisać. @musicshaggy tak jak już napisałem podstawy tego API umiem nie trzeba mi tłumaczyć jak to działa nie mogę zrozumieć jak mogę sprawdzić czy w danym tytule znajduje się dana nazwa. Czyli np. pobieram status z api $request->stream->channel->status i dobrze mam już zmienną która wyświetli mi tytuł a teraz jak mogę sprawdzić czy w tym tytule jest ciąg danych liter i cyfr? Aktualnie mam pomysł taki:

Ale nie wiem czy to będzie działaś jeżeli ktoś wie to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki :D

Opublikowano

Jakoś to musi działać bo na tamtej stronie działa bez problemu kiedyś widziałem plugin na serwerze do gry minecraft który tak samo działa tylko nie widziałem kodu ponieważ nie gram w tą grę i mi nie było to potrzebne

Opublikowano

To tak:

W każdym innym przypadku dostaniesz 400.

Później json_decode i używasz tego czego potrzebujesz.

Do tego polecam lekturkę:

aqcu39P.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...