Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra podobna do Terrarii

PanTobi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieńdobry ^_^

jam jest Tobi i może słyszeliście może i nie... małe ma to znaczenie ^_^

ale...

jest sobie gra... moim zdaniem milion razy lepsiejsza niż terraria ^_^

dżust luk et dis ;x...

-> https://www.youtube.com/watch?v=hMmvlykN068

pomyślałem że może by kogoś alternatywa zainteresowała...

mnie osobiście tak... ilość i jakoś przynajmniej moim zdaniem... EPIC ;x...

no chociaż może jest to wina że w terrari mam już +1500 h ( i nie grałem z rok czy więcej )

ale taka skromna po prostu informacja jakby ktoś szukał Terrari 2000 ^_^

Stronka -> http://planetcentauri.com/

( gra tak jak Terraria dostępna na Steam ) koszt: ( obecny - kiedy pisze posta ) -> 13,99 $

Opublikowano

Ta gra jest bardziej podobna do Starbounda. Ja znalazłem też grę Crea ona jest podobna do Terrari. W sumie Planet Centauri fajna gra już wcześniej o niej wiedziałem kiedy powstawała ale nie jest w klimatach Terrari. 

Crea: https://www.youtube.com/watch?v=cmCcExZzzQw

Starbound: https://www.youtube.com/watch?v=-O6PUh3reG0

Opublikowano

Mechanika DREWNO, nigdy nie patrze na grafike, soundtruck i tak dalej najważniejsza jest mechanika gry oraz zawartość fabularna czy tam po prostu do odkrywania/robienia zależy jaki to typ gry, sorka ale ta gra ma mechanike tak drętwą że az mnie oczy bolą, sorka ale jak taki mechanicznie skopany gniot jest dla ciebie lepszy od terrarii to dla mnie jest czarna magia to jak do tego doszedłes.

76561198013232167.png

Opublikowano

Wow xDD "Zawartość fabularna" 

możesz wskazać fabułę w:

- Terraria

- Minecraft

- Starbound

- Rust

- Ark

czy w jakiejkolwiek grze survival ? :P

chociażby w tej polecanej przezemnie tutaj ^_^

mnie osobiście mechanika gry nie przeszkadza ;x...

a grafika jest dużo lepsza niż w terrari :)...

miej na uwadze że NIKT nigdy nie robi użytkownikowi na złość projektując swój produkt...

w tej grze po prostu wybrali sobie taką mechanikę i mnie oraz twórcą gry się ona podoba ^_^

///////

//4DoN(o)Fan4tyK ( trudniejszego do przepisania nicku nie mogłeś/aś mieć ? :D )

przypadkowo sobie znalazłem podczas przeglądania PixelArtóf ^_^

zobaczyłem ładnego "Lava Golema" popatrzyłem dalej i się spodobało ;x...

///////

//ThePoc

grałęm w starbound-a i moim zdaniem to właśnie w nim jest mechanika i wszystko zwalone ;x... ( odnosząc się do wcześniejszych odpowiedzi ^_^ )

nie wiem czemu ale jakoś cała gra mi się nie spodobała ;x no i grafika... niby jest OK... niby na wysokim poziomie...

ale dla mnie taka jakby... zła ;x... dla mnie Starbound nie jest ciekawą grą ;x...

Crea wygląda nawet spoko... ale wolę pobawić się albo w Planet Centauri albo w mojej własnej ;x...

ale jak mi się znudzi Planet Centauri to może zerknę na Crea :D

Opublikowano

Napisałem ogólnie w ocenianiu gier a nie w tego typu produkcjach ale jak widac nie wyłapałeś dodatkowo oczywistym faktem jest że jezeli gra nie ma fabuly to tego nie bierze sie pod uwage twoj mozg dziala na dziwnych obrotach, dodam jeszcze ze co prawda o gustach sie nie rozmawia jednak mowienie ze grafika jest lepsza w tym czyms niz w terrari jest nie na miejscu bo widać gołym okiem ze terraria ma bardziej dopracowaną i wyraźną.

Jedyna gra tego typu jak dla mnie ktora może pobić terrarie to terraria otherworld, nic innego na ta chwile co ma jakikolwiek budzet a zwlaszcza taka gra jak ta która go nie ma nie jest wstanie pobić Terrari.

76561198013232167.png

Opublikowano

Grafika w terrari to dno w porównaniu do centauri :)

i jak w tematem jest Centauri to oczywistym jest że to właśnie o niej się mówi a nie o WSZYSTKIM

dlatego wyśmiałem twoje odniesienie do fabuły w grach...

z kolei grafika w Otherworld jest jeszcze gorsza niż w podstawowej terrari :)...

Opublikowano

Zaczynacie już mówić o Terrari Otherworld, która jeszcze nie wyszła. Na Otherworld poczekamy jeszcze 2 lata i z pewnością grafika się zmieni na o wiele lepszą. A grafika w Planet Centauri jest drętwa i bardzo pikselowa. W Terrari są jakieś efekty graficzne, które nie są aż tak pikselowe. I z tego co wiem to w kolejnym updacie do Terrari ma być opcja włączenia 4K!

Opublikowano

@ThePoc Założę się, że to nie wpłynie na jakość grafiki, a owa "magiczna rozdzielczość" będzie wyłącznie interpolowana. 

Gierka ciekawa, ale nie lubię fabuły wplatanej w sandboxy. Tak było w przypadku Starbounda i to się ledwo trzyma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...