Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DarkVision The Game - unity (Projekt w trakcie realizacji)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

„Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam; ale we śnie każdy ucieka do własnego świata.” ~ Heraklit z Efezu

DarkVision to gra grozy z elementami przygodowymi, wzbudzi w sercu prawdziwy strach! Przygotowana z myślą o Tobie, produkcja zabierze Cię w niecodzienną podróż, gdzie niezwykłe staje się zwykłym, a sen i jawa przenikają się wzajemnie.

O projekcie:

DarkVision jest nową grą polskiego zespołu, zaplanowaną na rok 2017. Produkcja powstaje przez zaangażowanie niewielkiego zespołu twórców gry, którzy stopniowo pracują nad jej zakończeniem. Należy ona do gatunku horroru, jednak czerpie również z innych podgatunków, co sprawia, że oferuje zróżnicowaną i jedyną w swoim rodzaju rozgrywkę.

Poznaj historie!

Gra opowiada o losach pewnego aspirującego pisarza, który zrezygnował ze wszystkiego, by każdą wolną chwilę swojego życia poświęcić na napisanie swojej książki. Pewnej nocy, gdy zgasił już lampę i wyłączył komputer, a mrok pokoju skrył jego sylwetkę, położył się wygodnie na łóżku. Zamknął powieki, usiłując zapaść w sen, jednak uczucie, że nie jest w pomieszczeniu sam, nie dawało mu spokoju. Być może, gdyby otworzył wtedy oczy, ta historia potoczyłaby się kompletnie inaczej...

Cechy Gry
- Nieliniowa linia fabularna
- Wykorzystanie mechanizmów psychologicznych, by zapewnić dreszczyk emocji
- Głęboka i wyrafinowana treść
- Dynamiczna rozgrywka

WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE! ( DODAM W WEEKEND, Zdjęcia również dostaniecie w weekend, razem z trailerem )

Początkujący Programista // C# // JavaScript //

Twórca Gier // Android // PC - // unity

Aktualne Projekty:

DarkVision - Horror / hybryda 

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Każda pomoc z waszej strony, mile widziana :) Uzasadniona krytyka również jest ważna :)

Aktualne Projekty:

Opublikowano

@ref

Aktualne Projekty:

Opublikowano

równie dobrze mógłbyś dojebać ciągle zmieniające się tło ekranu

a na głównym planie dojebać wielki napis "To jest Trailer"

wynik byłby nieco zbliżony...

było pokazać coś więcej niż tylko jedno pomieszczenie z gry...

bo obecnie to przedstawiłeś tylko że masz jakiś tam sobie pomysł...

nic więcej... opis fabuły też dość skromny...

//Edit:

jeśli planujesz to zrobić tak jak napisałeś 

Sen -> Horror -> Strzelanka

i po prostu pojawiamy się w jakimś dupnym pomeiszczeniu i nawalamy do losowo pojawiających się wrogów...

dno dna... to myślę że nie ma sensu kontynuować takiej gry ale rób jak chcesz... mnie coś takiego nie zainteresuje ;x...

Opublikowano

równie dobrze mógłbyś dojebać ciągle zmieniające się tło ekranu

a na głównym planie dojebać wielki napis "To jest Trailer"

wynik byłby nieco zbliżony...

było pokazać coś więcej niż tylko jedno pomieszczenie z gry...

bo obecnie to przedstawiłeś tylko że masz jakiś tam sobie pomysł...

nic więcej... opis fabuły też dość skromny...

//Edit:

jeśli planujesz to zrobić tak jak napisałeś 

Sen -> Horror -> Strzelanka

i po prostu pojawiamy się w jakimś dupnym pomeiszczeniu i nawalamy do losowo pojawiających się wrogów...

dno dna... to myślę że nie ma sensu kontynuować takiej gry ale rób jak chcesz... mnie coś takiego nie zainteresuje ;x...

Nic nie montowałem, nagrałem początek gry i wrzuciłem, czytałeś? to jest tylko taka informacja że będzie taka gra, trailer super będzie nie długo :)

To będzie horror, i będziesz miał pełno snów, na każdym co innego, postaram się zrobic jak najlepiej fabułe tak żeby gracz wyciągnał morał :) Kawałek będzie tylko strzelania, i to nie takiego bez myślnego :)

Aktualne Projekty:

Opublikowano

@ref

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Fabuła według mnie jest trochę bez sensu.

Trailer nie zachęca do gry, nie pokazuje na czym będzie polegać.

Do tego jest trochę błędów w tłumaczeniu na język angielski.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Fabuła według mnie jest trochę bez sensu.

Trailer nie zachęca do gry, nie pokazuje na czym będzie polegać.

Do tego jest trochę błędów w tłumaczeniu na język angielski.

Każdy ma swoje własne zdanie, na większości forach ludzią się podobała fabuła :)

Trailer to za duże słowo, zle to sformułowałem, To jest taka informacja że planuje gre.

Zauważyłem jeden błąd tylko, nie stety po wrzuceniu już zapowiedzi że robie gre, Trailer będzie taki normalny nie długo :)

Aktualne Projekty:

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

g6m4ZMb.png

no to nieźle a tak poza tym to w tym dziale wstawiamy tylko i wyłącznie gotowe projekty a nie zapowiedzi

Opublikowano

g6m4ZMb.png

no to nieźle a tak poza tym to w tym dziale wstawiamy tylko i wyłącznie gotowe projekty a nie zapowiedzi

Wiem o tym, pisałem już o tym błędzie.

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Grafika nie jest zła ponieważ zapewne nie masz ch. wie ile pieniędzy przeznaczonych na grę lecz korzystasz z tej darmowej ew. zrobiłeś lub ktoś ci zrobił. Jedyne co psuję tą zapowiedź to sama fabuła. Nie wspominając o trailerze :P

Życzę powodzenia :)

Opublikowano

Grafika nie jest zła ponieważ zapewne nie masz ch. wie ile pieniędzy przeznaczonych na grę lecz korzystasz z tej darmowej ew. zrobiłeś lub ktoś ci zrobił. Jedyne co psuję tą zapowiedź to sama fabuła. Nie wspominając o trailerze :P

Życzę powodzenia :)

Fabuła na każdym forum się każdemu podoba :) Właśnie skacze ze szczęścia bo dostałem propozycje od Grafika ( tu był ss ale tam był email za co bardzo przepraszam )

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Mały update ( 2017-03-08 )

+ 30 % pierwszej lokacji

+ Dziś będę rozmawiać z grafikiem który powiedział że jest w stanie mi pomóc 

+ W dniu dzisiejszym ( 2017-03-08 ) Mam zamiar zrobić porządniejszą prezentacje, jutro powinna być albo ewentualnie dziś ( Nie wiem czy czekać na grafika żeby dać odrazu zdjęcia z lepszą graficzka ) 

+ Każdy kto dołoży swoją cegiełke do projektu, będzie widniał na napisach w grze :)       ( Pomoc graficzna, pomoc z silnikiem, konstruktywna krytyka która mi pomaga itd )

@edit 

Wiecie co? Kozak jestem w zgarnianu punkcików ostrzeżeń. Na początku nie widziałem że je zgarniam xD 

Pytanie do administracji: Od ilu punkcików możecie mi coś zrobić? ;x

Aktualne Projekty:

Opublikowano

+ 30 % pierwszej lokacji

+ W dniu dzisiejszym ( 2017-03-08 ) Mam zamiar zrobić porządniejszą prezentacje, jutro powinna być albo ewentualnie dziś ( Nie wiem czy czekać na grafika żeby dać odrazu zdjęcia z lepszą graficzka ) 

+ Każdy kto dołoży swoją cegiełke do projektu, będzie widniał na napisach w grze :)       ( Pomoc graficzna, pomoc z silnikiem, konstruktywna krytyka która mi pomaga itd )

@edit 

Wiecie co? Kozak jestem w zgarnianu punkcików ostrzeżeń. Na początku nie widziałem że je zgarniam xD

Jak zdobędziesz 100 pkt. to pewnie banik :P Co najlepsze to dali ci ostrzeżenie ale nie odpisali. 

Widocznie nie każdemu ponieważ nie jesteśmy wszystkimi. Tylko teraz pytanie, czy osoba składająca propozycje zezwoliła na udostępnienie e-maila.

Opublikowano

+ 30 % pierwszej lokacji

@edit 

Jak zdobędziesz 100 pkt. to pewnie banik :P Co najlepsze to dali ci ostrzeżenie ale nie odpisali. 

Widocznie nie każdemu ponieważ nie jesteśmy wszystkimi. Tylko teraz pytanie, czy osoba składająca propozycje zezwoliła na udostępnienie e-maila.

Chodzi panu o To że zostanie uwzględniony na napisach?  Jak tak to będzie Tylko nick a jeśli o tą propozycje od grafika to już zamazałem xD ( taki raq troszkę, nie pomyślałem ale wytłumacze mu to :)  )

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Update dnia 03-09  

+ Już nie pracuje sam, dołączyły do mnie dwie osoby ( programista i grafik ) 

+ Programista pracuje już nad first person controllerem ponieważ mieliśmy problemy z standardowym i w związku z tym piszemy własny.

+ Zrobiliśmy Tymczasową Strone internetową ( która może mieć błędy w tłumaczeniach ponieważ używałem każdemu znanego programu " Mózg.exe " Niestety u mnie on jest zawirusowany i nie działa za dobrze )

+ Pierwszy Level jest już prawie gotowy ! 

=======================================================================

- Niestety dziś nie będzie nowego trailera ze względu na brak czasu, z powodu naszej ciężkiej pracy nad innymi rzeczami

Link do Strony https://deadkeysstudio.wixsite.com/dkeys

( jak ktoś by był taki miły i poprawnie mi to przetłumaczył dostanie lajka ode mnie i  będzie widniał na napisach za pomoc!

Aktualne Projekty:

Opublikowano

//Edit:

dodałem spoiler bo myślę że to wyczerwienione starczy... jako podsumowanie albo bardziej 

jedno w głównych pytań które powinno się zadać obecnie...

Z tego co pamiętam to pow. 40 pkt. ostrzeżeń zostanie zablokowane pisanie postów ;x...

mi brakuje tylko 5 pkt. więc może jak sprawdzę to ci powiem xDDD

Fajne filmy jasiu:

1) Hello Guys, i'm team lider ( jasiuytpolska ), my team is 15 years old

2) Tagi dobrane w iście zawodowy sposób... ( domyślam się że mają to być tagi )

DarkVision
* Horror
* Unity3d
​* PC
​* 3 person team

3) Strona PUSTA i darmowa... o dziwo pomimo faktu iż jest darmowa to nie wywaliło mi 400 reklam i nie zawiesiło Chroma ;x..
Może zasługa AdBlocka ale wiadomo... darmowe stronki to syf ^_^

4) zakładka Update pusta...

5) tak jak w sumie już mówiłem Trailer beznadziejny ;x...

6) Zero SS-ów z gry / artów czy jakiś dodatkowych opisów 

7) opis about us zawiera tylko 3 linijki tekstu pisane dużymi literami przy czym chyba główną informacją 
jest to że macie 15 lat zero doświadczenia zero umiejętności i chcecie stworzyć wiele wielkich projektów ale 
obecnie nic w tym kierunku nie zrobiliście...

8) strona niby poświęcona waszej grze ale jedyne co jest wsze to nazwa wyświetlająca się na środku ekranu...
nawet logo ten twój grafmaster nie zrobił ;/...

Tak jak już wcześniej mówiłem...
mnie to nie zainteresowało... nie zainteresuje... i jak mogę twierdzić po innych wypowiedziach innych ludzi też to nie zainteresuje...

zabawa w robienie gier nie jest zła...
ale czemu zawsze kiedy widzę jakiegoś polaczka chcącego stworzyć gre... to w 99% przypadków widzę

"Mam wielki i ambitny projekt mam 13 lat zero doświadczenia ale moja gra będzie dorównywać poziomem Wiedźminowi i GTA 5"
"Nigdy nie stworzyłem żadnej innej gry nawet nie zaprogramowałem fizyki w najdrobniejszym stopniu ale pobiore wszystko z neta"
"Sam robię grafiki czyli pobieram z neta i w Gimpie zmieniam jej kolory aby nikt się nie połapał !..."
"Moje logo stworzyłem na CoolText.com i jest z*******e" -> https://cooltext.com/

nie... sorry nie... nie uda ci się...
może i kiedyś ukończysz... ale... wielkim sukcesem to to nie będzie... będzie to jednym z 999,9 ‰ gier na Steam
które są warte około 0,05 $ a chcą się sprzedawać i wydaje im się ze są czymś niesamowitym ;x...

co do twojego ostatniego" Jakby ktoś mi przetłumaczył dodałbym do napisów "

po uj robisz grę w języku ang. jeśli nie masz nikogo kto będzie tą grę dla ciebie tłumaczyć ?...
Opublikowano
xxx

Aktualne Projekty:

Opublikowano

//Edit:

dodałem spoiler bo myślę że to wyczerwienione starczy... jako podsumowanie albo bardziej 

jedno w głównych pytań które powinno się zadać obecnie...

Z tego co pamiętam to pow. 40 pkt. ostrzeżeń zostanie zablokowane pisanie postów ;x...

mi brakuje tylko 5 pkt. więc może jak sprawdzę to ci powiem xDDD

Fajne filmy jasiu:

1) Hello Guys, i'm team lider ( jasiuytpolska ), my team is 15 years old

2) Tagi dobrane w iście zawodowy sposób... ( domyślam się że mają to być tagi )

DarkVision
* Horror
* Unity3d
​* PC
​* 3 person team

3) Strona PUSTA i darmowa... o dziwo pomimo faktu iż jest darmowa to nie wywaliło mi 400 reklam i nie zawiesiło Chroma ;x..
Może zasługa AdBlocka ale wiadomo... darmowe stronki to syf ^_^

4) zakładka Update pusta...

5) tak jak w sumie już mówiłem Trailer beznadziejny ;x...

6) Zero SS-ów z gry / artów czy jakiś dodatkowych opisów 

7) opis about us zawiera tylko 3 linijki tekstu pisane dużymi literami przy czym chyba główną informacją 
jest to że macie 15 lat zero doświadczenia zero umiejętności i chcecie stworzyć wiele wielkich projektów ale 
obecnie nic w tym kierunku nie zrobiliście...

8) strona niby poświęcona waszej grze ale jedyne co jest wsze to nazwa wyświetlająca się na środku ekranu...
nawet logo ten twój grafmaster nie zrobił ;/...

Tak jak już wcześniej mówiłem...
mnie to nie zainteresowało... nie zainteresuje... i jak mogę twierdzić po innych wypowiedziach innych ludzi też to nie zainteresuje...

zabawa w robienie gier nie jest zła...
ale czemu zawsze kiedy widzę jakiegoś polaczka chcącego stworzyć gre... to w 99% przypadków widzę

"Mam wielki i ambitny projekt mam 13 lat zero doświadczenia ale moja gra będzie dorównywać poziomem Wiedźminowi i GTA 5"
"Nigdy nie stworzyłem żadnej innej gry nawet nie zaprogramowałem fizyki w najdrobniejszym stopniu ale pobiore wszystko z neta"
"Sam robię grafiki czyli pobieram z neta i w Gimpie zmieniam jej kolory aby nikt się nie połapał !..."
"Moje logo stworzyłem na CoolText.com i jest z*******e" -> https://cooltext.com/

nie... sorry nie... nie uda ci się...
może i kiedyś ukończysz... ale... wielkim sukcesem to to nie będzie... będzie to jednym z 999,9 ‰ gier na Steam
które są warte około 0,05 $ a chcą się sprzedawać i wydaje im się ze są czymś niesamowitym ;x...

co do twojego ostatniego" Jakby ktoś mi przetłumaczył dodałbym do napisów "

po uj robisz grę w języku ang. jeśli nie masz nikogo kto będzie tą grę dla ciebie tłumaczyć ?...

Oho <3 Kocham odpisywać na takie teksty.

No więc odpowiadam:

Pierw na wielki W c**j czerwony napis : 

No więc tak, szukamy właśnie jakiegoś człowieka od tłumaczenia, dziś mam rozmowe z jednym.

0. To czekam na info xD

0.5. Tam wiem zajefajne filmy <3xD

1. Chodzi ci o wiek, tak ? Każdy ma ambicje, ale nie każdy dąży do tego żeby je spełnić.. My akurat mamy wielkie ambicje i staramy się bardzo dążyć do celu :) Jesteśmy bardzooo zgraną ekipką :)

2. Pisałem kolego że ta strona to tymczasowa żeby tam wrzucić update itp. dziś będę się typ zajmować.

3. Wiem że syf i mówiłem że tymczasowa, nie będę kupował jakiś gotowców tylko drugi programista się tym zajmie.

4.Odsyłam do trzeciego punktu.

5. Tak wiem, pisałem że nie długo zrobie nowy.

6. Odsyłam do punktu piątego.

7. Jeśli liczyć imie i nazwiska i role to 6 linijek ;__; xD. 15 lat owszem. Zero doświadczenia ? To się mylisz :). Pracujemy od nie dawna, pracujemy całe dnie nad pierwszą produkcją. Druga produkcja to będzie mmorpg ale nie zapewniam tego, bo nie skończyliśmy jeszcze pierwszej produkcji i nie mamy zamiaru myśleć nad drugą bo jest nas tylko czterech ( jednego nie ma tam napisanego bo pomaga sporadycznie )

8. Mówiłem kolego że tymczasowa proszę czytaj wszystko . :(

Nie zainteresowało, ale może zainteresuje kolego, nie wiesz jeszcze jak rozwinie się sytuacja, dziś postaram się zrobić kolejny trailer jeśli tak bardzo ci na tym zależy.

Zabawa? Tak to można nazwać teorytycznie, no ale jak się myśli o czymś bardziej poważnie to już to nie jest zabawa c nie ?

No jak widzisz takich polaczków to mi bardzo przykro, no ale my do takich nie należymy. My owszem mamy duże ambicje ale wiadomo że starać się zawsze można no ale nie zawsze wyjdzie tak jak się chce.

1. Ambitny ten nasz projekt jest. no ale nie mamy 13 lat że się kurde bawimy tylko my myślimy bardziej poważnie, i nic takiego tutaj nie znajdziesz że chcemy zrobić produkcje porównywalną poziomem do Wiedźmina i Gta 5 xD

2. Tworzyłem gry już no ale nigdzie tego nie udostępniłem, chyba że kilku kolegą ze skejpa. Robiłem wiele rzeczy i nie pobieramy z neta co popadnie. 

3. No tu mnie rozwaliłeś, jak już pisałem mamy grafika jak chcesz tak bardzo to mogę ci wysłać kilka jego prac.

4. Nie używam takiego typu stronek, poprostu zrobiłem wielki napis tam. grafik się zajmie logo jak skończy prace nad modelami których potrzebujemy teraz bardziej.

Nie uda mi się? Po pierwsze jakby miało się nie udać to " NAM " a nie " MI ". A Po drugie pracujemy tak żeby się udało i bardzo wierzymy w to że się uda. 

Pracujemy non-stop, kilka dni już prawie że nie spałem tylko ciągle coś robie, pierwsza gra naszego teamu, każdy już robił gry czy coś ale jesteśmy razem od kilku dni jako drużyna ale od początku już byliśmy bardzo zgraną drużyną, może i wielki sukces nie będzie, ale ucieszymy się jeśli będzie jakiś sukces. 

Grafik, i programiści mają duże doświadczenie bo siedzą już w tym kilka lat kolego :)

// Edit // 

Zapomniałem dopisać że bardzo lubię takich ludzi którzy się tak rozpisują.

Więc kolego czekam na dalsze wiadomości żeby móc cie w jakiś sposób

zagiąć xD

Akurat od 40 punków nie blokują pisania bo sam mam 55 :)

Co do strony to 2/10 ale skoro taka powinna być ,, tymczasowa '' to polecam kupić szablon :)

No jak widzisz takich polaczków to mi bardzo przykro, no ale my do takich nie należymy. My owszem mamy duże ambicje ale wiadomo że starać się zawsze można no ale nie zawsze wyjdzie tak jak się chce.

Troszkę ciężko w to uwierzyć ale powodzenia. Zawsze przy pisaniu gier itp. można wiele się nauczyć więc nie wiem w czym problem.

Zalecałbym kupić domenę bo gmail boli :p

Opublikowano

Szczerze...

Nie wierzę, że uda się wam wypuścić grywalną grę. Swoją pozycję opieram głównie na zachowaniu Jasia, które jest kompletnie dla mnie dziwne i mało profesjonalne. Zbyt dużo marketingu i gadania, a za mało realnej pracy - takie mam wrażenie. 

Sam brałem udział w 3 projektach, które zginęły dość szybko z różnych powodów. Zapał i chęci były, ale jakoś nie wyszło.

Chciałbym jednak się mylić w swoich przekonaniach, co do waszego projektu. Dobrych gier nigdy zbyt wiele.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Szczerze...

Nie wierzę, że uda się wam wypuścić grywalną grę. Swoją pozycję opieram głównie na zachowaniu Jasia, które jest kompletnie dla mnie dziwne i mało profesjonalne. Zbyt dużo marketingu i gadania, a za mało realnej pracy - takie mam wrażenie. 

Sam brałem udział w 3 projektach, które zginęły dość szybko z różnych powodów. Zapał i chęci były, ale jakoś nie wyszło.

Chciałbym jednak się mylić w swoich przekonaniach, co do waszego projektu. Dobrych gier nigdy zbyt wiele.

Za dużo marketingu powiadasz? Pisanie postów zajmuje mi zaledwie 5 minut, od tego mam 2 monitory na jednym coś robie w unity na drugim patrze na forum, staram się odpisywać każdemu bo komunikacja przede wszystko. Pracujemy całe dnie, jedynie jutro nie będę pracował ja bo wyjazd na kolejne kursy. 

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Szczerze...

Za dużo marketingu powiadasz? Pisanie postów zajmuje mi zaledwie 5 minut, od tego mam 2 monitory na jednym coś robie w unity na drugim patrze na forum, staram się odpisywać każdemu bo komunikacja przede wszystko. Pracujemy całe dnie, jedynie jutro nie będę pracował ja bo wyjazd na kolejne kursy.

Mówisz, że pracujesz całe dnie, a pokazałeś się nam tylko ok. 10 sekund z gry. Żadnych screenów, żadnych dalszych filmików, zwykła scena z obiektami i użytym z Unity First Person Controller'em. Nie chce Cię w jakiś sposób krytykować, ale to co Ty nam pokazałeś można zrobić w podejrzewam nawet mniej niż 5 minut, a gdzie reszta tych "całych dni"? Najpierw zrób chociaż z 50% gry, a potem zacznij ją promować, bo teraz jest to bez sensu. Poza tym trailer został wykonany po prostu brzydko. Ciągle to samo, czyli tylko białe napisy na czarnym tle. Nie jesteśmy tutaj po to, aby Cię krytykować, ale mówimy Ci tylko co robisz źle. Skoro chcesz stworzyć taką grę to super sprawa, obyś ją ukończył i nawet na niej zarabiał - tego Ci życzę, tylko, że jak już coś robisz to rób to dobrze, bo na razie ktokolwiek wejdzie w ten temat od razu widząc ten trailer stwierdza, że gra jest po prostu słaba i nie warto na nią czekać. Prostym słowem: zbierasz publikę, która prawdopodobnie nigdy w tę grę nie zagra i nikomu jej nie poleci.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Nie jesteśmy tutaj po to, aby Cię krytykować, ale mówimy Ci tylko co robisz źle.

A to nie jest duża część krytyki, że się mówi co kto robi źle?

Co do tematu, mam kilka uwag:

1. (Sam temat) Unikaj używania niebieskiego jako czcionki, na domyślnym, ciemnym schemacie forum wygląda to paskudnie.

2. Trailer to 14% "gameplayu" (liczyłem), a reszta to białe czcionki na czarnym tle. Na nikim to nie robi wrażenia. Mam nadzieję, że pokażesz coś więcej w tym następnym trailerze.

3. Będziesz zbierał punkty jeżeli będziesz pisał bez przerwy post pod postem. Ograniczaj się raczej do naprawdę ważnych informacji i odpowiedzi na feedback.

4. Staraj się prezentować dopiero wtedy, gdy masz coś do zaprezentowania. Może brzmi to głupio, ale sens jest taki, że wtedy gdy coś osiągniesz, co jest istotne w projekcie, wtedy to zaprezentuj. 

Grafika w projektach niezależnych gra raczej drugoplanową rolę, aczkolwiek ma być czytelna, więc nie można się niczego przyczepić.

Powodzenia.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Nie jesteśmy tutaj po to, aby Cię krytykować, ale mówimy Ci tylko co robisz źle.

A to nie jest duża część krytyki, że się mówi co kto robi źle?

Co do tematu, mam kilka uwag:

1. (Sam temat) Unikaj używania niebieskiego jako czcionki, na domyślnym, ciemnym schemacie forum wygląda to paskudnie.

2. Trailer to 14% "gameplayu" (liczyłem), a reszta to białe czcionki na czarnym tle. Na nikim to nie robi wrażenia. Mam nadzieję, że pokażesz coś więcej w tym następnym trailerze.

3. Będziesz zbierał punkty jeżeli będziesz pisał bez przerwy post pod postem. Ograniczaj się raczej do naprawdę ważnych informacji i odpowiedzi na feedback.

4. Staraj się prezentować dopiero wtedy, gdy masz coś do zaprezentowania. Może brzmi to głupio, ale sens jest taki, że wtedy gdy coś osiągniesz, co jest istotne w projekcie, wtedy to zaprezentuj. 

Grafika w projektach niezależnych gra raczej drugoplanową rolę, aczkolwiek ma być czytelna, więc nie można się niczego przyczepić.

Powodzenia.

Szczerze...

Mówisz, że pracujesz całe dnie, a pokazałeś się nam tylko ok. 10 sekund z gry. Żadnych screenów, żadnych dalszych filmików, zwykła scena z obiektami i użytym z Unity First Person Controller'em. Nie chce Cię w jakiś sposób krytykować, ale to co Ty nam pokazałeś można zrobić w podejrzewam nawet mniej niż 5 minut, a gdzie reszta tych "całych dni"? Najpierw zrób chociaż z 50% gry, a potem zacznij ją promować, bo teraz jest to bez sensu. Poza tym trailer został wykonany po prostu brzydko. Ciągle to samo, czyli tylko białe napisy na czarnym tle. Nie jesteśmy tutaj po to, aby Cię krytykować, ale mówimy Ci tylko co robisz źle. Skoro chcesz stworzyć taką grę to super sprawa, obyś ją ukończył i nawet na niej zarabiał - tego Ci życzę, tylko, że jak już coś robisz to rób to dobrze, bo na razie ktokolwiek wejdzie w ten temat od razu widząc ten trailer stwierdza, że gra jest po prostu słaba i nie warto na nią czekać. Prostym słowem: zbierasz publikę, która prawdopodobnie nigdy w tę grę nie zagra i nikomu jej nie poleci.

Update Z dedykacją dla @ReksioManTM 03-11

+ Wywaliliśmy firstpersoncontrollera ( domyślnego ) i zastąpiliśmy go własnym Controllerem.  

+ Dodaliśmy Latarke 

+ Pierwszy Level Został officialnie zakończony. Tylko Czekam jeszcze na jeden model na który dałem grafikowi 3 dni bo go bardzo narazie nie potrzebuje.

Małe informacje: 

Trailer nowy będzie w tym tygodniu zapewne ( tak wiem ciągle  przekładam no ale chce zrobic coś lepszego )

###Edit 

Zapomniałem wspomnieć że grafika będzie lepsza niż na trailerze...

Jeśli bardzo chcecie moge udostępnić wam kawałek fabuły :)

Aktualne Projekty:

Opublikowano

Ludzie, zrobiłem nową strone internetową w przerwie na żarcie, ale to nadal nie jest zamierzany efekt, programista jak będzie miał czas to zajmie się zrobienie strony normalnej :)

http://deadkeysstudio.honor.es/

Aktualne Projekty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...