Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie o hostingu Pukawka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "bez limitu" wszystko ma jakiś limit.

Pukawka jest dobra ale istnieje wiele lepszych hostingów np

*TitanAxe, Lvlup*

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Tak naprawdę na start każdy hosting jest dobry. Schodki zaczynają się przy +- 50 graczach (zależy też od typu serwera).

Polecam lvlup. Widać, że wkładają w ten hosting dużo pracy, rozwijają się. Ale polecam jedynie VPSy inne serwery nie mają najprościej sensu a są panele do administrowania takimi vpsami zupełnie bez wiedzy o czymkolwiek, na forum lvlup był taki panel chyba nawet. Jednak bez panelu też większego problemu z tym nie ma i wszystko po chwili szukania znajdziesz co będziesz potrzebował. Dodatkowo vps nie ogranicza cie jedynie do serwera mc tj. Możesz sobie postawić na nim strone, tsa, mc, mysql...  cokolwiek (oczywiście coś co mieści sie w twoich zasobach)

Opublikowano

Jeśli twoim celem jest serwer do gry z przyjaciółmi (czyli maksymalnie do 10 slotów) to pukawka powinna być wystarczająca, aczkolwiek jeśli myślisz o postawieniu większego serwera to VPS lub Dedykowany tutaj jedynie ma miejsce bytu. Kupowanie serwera 50/100 slotowego na serwisach typu pukawka, mineserv czy innych hostingach jest nieopłacane i nie sprosta twoim oczekiwaniom tak jak oferty na lvlup lub ovh.

Opublikowano

Miałem serwer na pukawce i przy 80 osobach serwer po prostu się wyłączał. Otrzymywałem powiadomienie że mój serwer został wyłączony bo przekroczył ilość ram czy coś takiego. Miałem oferte bez limitu

Opublikowano

Miałem serwer na pukawce i przy 80 osobach serwer po prostu się wyłączał. Otrzymywałem powiadomienie że mój serwer został wyłączony bo przekroczył ilość ram czy coś takiego. Miałem oferte bez limitu

Teraz tak prosto technicznie odpowiem.

Chyba caly czas dokładają ramów do serwerów gdzie procesory max 1Tb ramu obsluguja. Powiem tak to jest naciągnie ludzi

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...