Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - towarzysze broni: Novigrad - nie mogę porozmawiać z Triss

jekjekjoker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z grą Wiedzmin 3 dziki gon konkretnie z misją towarzysze broni novigrad

W tej misji mam zapytać przyjaciół czy nie pomogą mi w walce z dzikim gonem jak poszedłem do triss o misji z tymi czarodziejami to nie mam tej kwesti a w misji pisze:

(cos koło tego) Przyjdź do triss i pomóż jej załatwić problemy.

Nie spotkałem oxenfurdzkich strażników przy domu triss

#edit 1 

PS: Chciałbym pomóc triss z tymi czarodziejami bo chce przejsc gre z "nią".

Prosze o szybką pomoc

Opublikowano

1. Jaką masz wersje gry?

Oryginał czy pirat?

Tę misję powinieneś zrobić jak najszybciej, gdy trafiłeś do Novigradu, a nie zostawiać na ostatnią chwilę. Szczególnie, jak chcesz prowadzić z tą postacią romans. Nie zdziwię się, jeżeli to właśnie przez to wina. Sama postać, czyli tutaj Triss mówi, żebyś przyszedł do niej od razu jak możesz, a nie gdy już masz ważne zadania w Kaer Morhen.

Spróbuj wczytać jakiś poprzedni Save i sprawdź jak wtedy będzie to wyglądać. Jeżeli nadal to samo, to nie widzę nic innego jak wczytać grę dużo wcześniej (najlepiej zadania główne okolicy Novigradu) i zrobić zadanie dla Triss jak najszybciej.

Jeżeli masz oryginał to możesz jeszcze "Sprawdź spójność plików" na Steam albo "Napraw" na GOG.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Jaką masz wersje gry?
  2. Oryginał czy pirat?
  3. Tę misję powinieneś zrobić jak najszybciej, gdy trafiłeś do Novigradu, a nie zostawiać na ostatnią chwilę. Szczególnie, jak chcesz prowadzić z tą postacią romans. Nie zdziwię się, jeżeli to właśnie przez to wina. Sama postać, czyli tutaj Triss mówi, żebyś przyszedł do niej od razu jak możesz, a nie gdy już masz ważne zadania w Kaer Morhen.
  4. Spróbuj wczytać jakiś poprzedni Save i sprawdź jak wtedy będzie to wyglądać. Jeżeli nadal to samo, to nie widzę nic innego jak wczytać grę dużo wcześniej (najlepiej zadania główne okolicy Novigradu) i zrobić zadanie dla Triss jak najszybciej.
  5. Jeżeli masz oryginał to możesz jeszcze "Sprawdź spójność plików" na Steam albo "Napraw" na GOG.

1. Najnowszą

2.oryginał

3 nie robiłem jej bo nie miałem jak nie miałem kwesti

4. nie mam save

5.nic nie pomogło

Opublikowano

Nic innego, jak wczytanie save nie widzę. Wątpię żeby to był błąd gry. Sam gram w wiedźmina 3 trzeci raz na wersji 1.31 i nigdy nie spotkałem takiego błędu (na wcześniejszych wersjach też, nigdy). Po prostu podejrzewam, że ominąłeś tę rozmowę. I jak kiedyś czytałem to Triss tak i tak będzie w walce w Kaer Morhen, ale jak mówiłem- zawsze robiłem z nią zadanie, więc z własnego doświadczenia ci nie powiem.

Jeżeli chce ci się nadrabiać to mogę ci udostępnił mój aktualny save, gdzie zadanie główne stoi teraz na przejście z Triss do miejscówki Mengego, wszystkie inne zadania poboczne/znaki zapytania do mojego lvl zrobione. Poziom trudności to Droga ku zakładzie (ale możesz zmienić poziom w ustawieniach).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...