Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejne zmiany w Mentorach!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7874114897732171535202.png

9344614897738421535202.png

Hej.

W dalszym ciągu próbujemy stworzyć wersję mentorów, która wpasuje się w nasze forum. To kolejna taka poprawka, która mam nadzieję, że będzie już ostatnią. 

Zdecydowaliśmy się całkowicie zmienić system zgłaszania kandydatów oraz ich późniejszą ocenę. W aktualnej wersji projektu "Mentorzy", to moderatorzy zgłaszali użytkowników, których następnie oceniali Global Moderatorzy.

Nie było to do końca dobre, dostawaliśmy bardzo mało zgłoszeń, a wiele osób mogło zostać pominiętych.

4622714897828881535202.png

1865214897835611535202.png

Aktywna pomoc na forum,

dodawanie pomocnych treści,

odpowiednie zachowanie i dobra postawa,

brak punktów ostrzeżeń,

przestrzeganie Regulaminu,

pomoc użytkownikom w odnalezieniu się na forum i poznaniu panujących tu zasad.

9313514897835611535202.png

Spamowanie, offtopicowanie i pisanie bezsensownych postów,

łamanie regulaminu,

prowokowanie i trollowanie,

aroganckie zachowanie,

poniżanie i krytykowanie w sposób obraźliwy użytkowników.

6585614897829461535202.png

Od dzisiaj, każdy użytkownik, który chce kandydować lub zgłosić kandydata na mentora może to zrobić wysyłając prywatną wiadomość do moderatora działu w którym taka osoba się udziela. Jeżeli dział nie ma opiekuna, to może zgłosić się do moderatorów globalnych.

Każda aplikacja powinna zawierać krótkie informacje o kandydacie. Chcemy poznać dlaczego dana osoba miałaby zostać mentorem.

Zapraszamy wszystkich do wysyłania zgłoszeń.

Administracja MPCforum.pl

Napisy wykonał: @Yaboku

Gość Marichcje
Opublikowano

"Od dzisiaj, każdy użytkownik, który chce kandydować lub zgłosić kandydata na mentora może to zrobić wysyłając prywatną wiadomość do moderatora działu w którym taka osoba się udziela. Jeżeli dział nie ma opiekuna, to może zgłosić się do moderatorów globalnych.

Każda aplikacja powinna zawierać krótkie informacje o kandydacie. Chcemy poznać dlaczego dana osoba miałaby zostać mentorem."

No to załóżmy, że chcę kogoś zgłosić to skąd ja do karbowanego chipsa wezmę o nim info? 

Opublikowano

"Od dzisiaj, każdy użytkownik, który chce kandydować lub zgłosić kandydata na mentora może to zrobić wysyłając prywatną wiadomość do moderatora działu w którym taka osoba się udziela. Jeżeli dział nie ma opiekuna, to może zgłosić się do moderatorów globalnych.

Każda aplikacja powinna zawierać krótkie informacje o kandydacie. Chcemy poznać dlaczego dana osoba miałaby zostać mentorem."

No to załóżmy, że chcę kogoś zgłosić to skąd ja do karbowanego chipsa wezmę o nim info? 

Skoro chcesz go zgłosić to z jakiegoś powodu, nie?

Gość Marichcje
Opublikowano

I tylko tyle? Nie muszę go pytać o wiek, imię, zainteresowania, imię psa i co tam jeszcze trzeba, byście sprawdzili czy nadaje się na poważną funkcję mentora MPCforum? phiiii

Opublikowano

do moderatora działu w którym taka osoba się udziela

Brawo. Jak ktoś tryharduje w jednym dziale, to zostanie kidmodem, bo na c**j mu mentor. Wp, wp.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Mentorem może zostać tylko użytkownik? Ranga Moderator czy KidMod już nie może? Ciekawi mnie to. 

@ZwykłyK A po co moderatorowi ranga mentor? I tak ma już wszystkie uprawnienia oraz tak czy inaczej ma pomagać innym użytkownikom więc była by to po protu nic nie znacząca plakietka.

Opublikowano

Brawo. Jak ktoś tryharduje w jednym dziale, to zostanie kidmodem, bo na c**j mu mentor. Wp, wp.

Są osoby, które pomagają w jednym dziale i nie chcą aplikować na KidModeratora. Poza tym jeżeli ktoś zaczyna pomagać, to na pewno robi to w obrębie maksymalnie kilku działów. Wystarczy, że napiszecie do moderatora z chociaż jednego miejsca w którym taka osoba pomaga. Jeżeli sytuacja jest bardziej złożona, to można zgłaszać się od razu do GM'ów. :)

Mentorem może zostać tylko użytkownik? Ranga Moderator czy KidMod już nie może? Ciekawi mnie to.

Tylko użytkownik.
Opublikowano

heh... mentorów już nie ma i nie będzie. 

Forum już nie ma i nie będzie.

Piszesz o swoim forum? No takie trochę martwe :(

Fajna sprawa z tymi mentorami, miłe wyróżnienie dla pomagających osób :)

222.gif

Opublikowano

heh... mentorów już nie ma i nie będzie. 

Forum już nie ma i nie będzie.

Skoro forum nie ma to po co na nim siedzisz? Co do pomysłu to fajna sprawa! Dobre wyróżnienie dla osób, które nie chcą aplikować, a jednak wkładają masę czasu i pracy w dany dział.

Opublikowano

Pewnie skończy się tak samo jak z poprzednimi edycjami, tj. przez jakiś czas będzie widać jakiś ruch, a potem padnie. Anyway powodzenia.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

I tylko tyle? Nie muszę go pytać o wiek, imię, zainteresowania, imię psa i co tam jeszcze trzeba, byście sprawdzili czy nadaje się na poważną funkcję mentora MPCforum? phiiii

Chyba troche wyolbrzymiasz. Jesli ktos jest pomocny i okaze sie, ze ma psa rasy, ktorej ty nie lubisz, to wycofasz kandydature?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...