Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
​# UPDATE 0.3.5 #
  • DDOS-INFO - Jeżeli na serwerze mamy powyżej packet lossa ( Którego ustawiłeś w configu ) wysyła się wiadomość do każdego użytkownika że na serwerze jest attak ddos.
  • AFK-GROUP - Wybierasz grupe którą dostaniesz jak będziesz na afku / zmutowany / lub nie będziesz nic robił na teamspeaku przez ( w configu ile ).
  • Jak zawsze, naprawiliśmy błedy.

Link w Temacie!! 

Edytowane przez Catha
RazorMeister lubi to

1.png

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czekam tylko na automatyczne nadawanie rangi gildyjnej po wejściu na kanał

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Żlę go ustawiłeś w takim razie.

Ktoś wie dlaczego, czemu bot co jakiś czas przejmuje moje ID albo ja jego? Czyli ludzie pisząć do bota piszą do mnie i na odwrót nw co jest

1.png

Opublikowano

Ktoś wie dlaczego, czemu bot co jakiś czas przejmuje moje ID albo ja jego? Czyli ludzie pisząć do bota piszą do mnie i na odwrót nw co jest

Polecam włączyć widoczność klientów query.

KhXEQlG.png

Opublikowano

KhXEQlG.png

Zle zrozumiałeś. Czasami ludzie piszący do bota wysyłają wiadomości do mnie bo bot przyjmuje tak jakby moja tożsamość. Tak samo jest w innym przypadku czyli ludzie piszacy do bota piszą do mnie 

RazorMeister lubi to
Opublikowano

KhXEQlG.png

Zle zrozumiałeś. Czasami ludzie piszący do bota wysyłają wiadomości do mnie bo bot przyjmuje tak jakby moja tożsamość. Tak samo jest w innym przypadku czyli ludzie piszacy do bota piszą do mnie

Nie wiem co ma widoczność admin query do tego. Po za tym nikt nie może pisać do bota bo jest to zablokowane.

Opublikowano

Bot sprawuje się na prawdę wspaniale, wielki plusik dla autora :)

Tylko jest mały mankament, podczas uruchamiania w konsoli startują 4 instancje, no ok..

Na serwer łączy się (XBOT) xxx nazwa bota xxx + serveradmin from xxx.xxx.x.xIPxx.x:port i to właśnie nasz serwer admin wydaje wszystkie polecenia (nadawanie rang, edycja kanału etc)

Co jest nie tak?

Opublikowano (edytowane)

Bot sprawuje się na prawdę wspaniale, wielki plusik dla autora :)

Tylko jest mały mankament, podczas uruchamiania w konsoli startują 4 instancje, no ok..

Na serwer łączy się (XBOT) xxx nazwa bota xxx + serveradmin from xxx.xxx.x.xIPxx.x:port i to właśnie nasz serwer admin wydaje wszystkie polecenia (nadawanie rang, edycja kanału etc)

Co jest nie tak?

W pliku "Starter.sh" Jest linijka o nazwie: "instances=2" ty pewnie masz napisane "instances=4" Zmień 4 na 2 i wystartują normalnie 2 instancje :D

Edytuj plik "Starter.sh" za pomocą najlepiej Notepad++

Edytowane przez MRXNEO
Cholinex86 lubi to

banner1.gif

Opublikowano

Lepiej, edytowaliśmy plik i wrzuciliśmy póki co wszystko do jednej instancji. Bot ma podstawowe funkcje na jednej instancji. Dzięki za poradę :) Póki co śmiga pięknie. 

Opublikowano

Tak, sorry za ten starter, małe niedopatrzenie z naszej strony. Co do tego serveradmin to jest wina tego, że w configu dałeś te same nazwy dla instancji. :)

Opublikowano

@RazorMeister

Można się spodziewać funkcji YouTube w najbliższych wersjach?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

@RazorMeister

Można się spodziewać funkcji YouTube w najbliższych wersjach?

Funkcja jest zrobiona w premce, jak będą chętni to doda się do darmowej wersji :)
Jaka cena premki ?

Na 100% jeszcze nie wiadomo ale coś koło 80zł.

Opublikowano

Troche dziwnie wygląda config. Pierwsza instancja zawiera połowe funkcji a druga instancja drugą połowę. Jak mam teraz odpalić bota żeby korzystał z jednej instancji i z wszystkich funkcji?

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X