Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StoryOfMU.com | Season XII | Balanced PVP | Zapraszamy na BETA testy!

irDA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Też byłem dawniej sceptycznie nastawiony do S10, ale z czasem się to zmieniło :)

Przewidywany start serwera w przeciągu tyg-2tyg.

"If you can't find a way, make one"

Opublikowano

Administracja od memoriesu ??

Jak tak to napiszcie w publikacji normalnie które były Wasze serwery, czemu się nie powiodło i czemu miałoby się powieść teraz.

Na memories grałam na dwóch serwerach i super było. Ale: mało ludzi i jakby adminów nie było nigdzie.

Opublikowano

MemoriesMU.com - był moim projektem od listopada 2016r, niestety sytuacja na serwerze max 30 online (+sami z zagranicy) zmusiły mnie do zamknięcia.
Info pojawi się na www jak i na starym forum (istnieje jeszcze szansa powrotu). Ze Story i Moonem byliśmy zaprzyjaźnionymi​ w supporcie i innych partiach.

Konkluzja do tego, storyofmu.com to zupłenie odrębny projekt - życzę mu powodzenia

Opublikowano

Administracja od memoriesu ??

Jak tak to napiszcie w publikacji normalnie które były Wasze serwery, czemu się nie powiodło i czemu miałoby się powieść teraz.

Na memories grałam na dwóch serwerach i super było. Ale: mało ludzi i jakby adminów nie było nigdzie.

Dzisiaj wraz z nową aktualizacją, dopiszę do publikacji dalsze informacje odnośnie ustawień serwera, jak i dodam dużo bardziej rozwinięty wstęp o projekcie Story of MU, żeby rozwiać wszelkie niedomówienia.

Opublikowano

Cieszy mnie to, że się podoba, choć serwer tak na prawdę jest w 70% skończony. Wkładam w niego dużo pracy, a jeszcze więcej jest przede mną/nami.
Dlatego oficjalny start serwera na 14 kwietnia godzina 20:00, jest sporo czasu, ale tak jak wspomniałem wcześniej sporo też do zrobienia.

Publikacje trochę uaktualniłem, po nowe informacje, jak i też dodałem nieco bardziej szczegółowy wstęp. Jeszcze więcej ciekawych rozwiązań już wkrótce.
Serwer testowy będzie dostępny do 10 kwietnia.

Opublikowano

Chcialem potestowac ale przy odpaleniu maina wyskakuje mi main exe blad systemu -nie mozna uruchomic programu poniewaz na komuputerze nie znaleziono MSVCR110.dll. Jakas rada ?;)

Opublikowano

Chcialem potestowac ale przy odpaleniu maina wyskakuje mi main exe blad systemu -nie mozna uruchomic programu poniewaz na komuputerze nie znaleziono MSVCR110.dll. Jakas rada ?;)

Serio o to pytasz?

Zainstaluj wszystko z tego artykułu 86 jak i 64

http://www.standaloneofflineinstallers.com/2015/12/Microsoft-Visual-C-Redistributable-2015-2013-2012-2010-2008-2005-32-bit-x86-64-bit-x64-Standalone-Offline-Installer-for-Windows.html?m=1

PS w dziale download strony servera też masz link ale tylko do 2015 ale lepiej zainstalować wszystkie wersje

Opublikowano

Potestowalem i ustawienia bd fajne goldy dzialaja drop z box ustawiony prawidlowo a na tym sez to duzy plus ;) wszystie dodatkowe eventy za ktore mamy chaosy dzialaja prawidlowo;) bc ds cc wszystko git.Jesli chodzi o selupa to chyba za mocno podkrecony przy statach 29k agi 25k vit full ene mam mnie na hita po 190k bije :) monstone pedant chyba nie dodany do dropu szukam juz od godz .helper nie podnosi lucky coinow.Drop skilli chyba tez zle ustawiony bardzo rzadko dropia a summon dropi od lorenci po rak co chwila.Kundum tak samo mocno podkrecony na tych statach tez ma mnie na szczala.Card do eventu tez nie widzialem jeszcze :)

Opublikowano

Potestowalem i ustawienia bd fajne goldy dzialaja drop z box ustawiony prawidlowo a na tym sez to duzy plus ;) wszystie dodatkowe eventy za ktore mamy chaosy dzialaja prawidlowo;) bc ds cc wszystko git.Jesli chodzi o selupa to chyba za mocno podkrecony przy statach 29k agi 25k vit full ene mam mnie na hita po 190k bije :) monstone pedant chyba nie dodany do dropu szukam juz od godz .helper nie podnosi lucky coinow.Drop skilli chyba tez zle ustawiony bardzo rzadko dropia a summon dropi od lorenci po rak co chwila.Kundum tak samo mocno podkrecony na tych statach tez ma mnie na szczala.Card do eventu tez nie widzialem jeszcze :)

Dzięki wielkie za bardziej szczegółowe rozeznanie z testów :)

Wszystkie bossy typu Selupan, Medusa, Nightmare, Kundun, czy Erohim będą dopiero ustawiane na nowo. Co do dropu, moonstone, drop skilli nie jest jeszcze ustawiony, tak jak i muszę poprawić drop Box of Heaven, Silver, Gold Medal zgłoszony dzisiaj przez Sintezza. Lucky Coin z nowym clientem, bądź patchem będzie helper podnosił :)

Tak jak pisałem do 14 jest jeszcze sporo czasu, ale też jest jeszcze masa roboty :)

Opublikowano

Grałem na Moon i miło wspominam. Story of MU też. Jeśli mnie pamiętasz to gnębiłem Cię cały czas PW na forum serwera z różnymi kwiatkami znajdowanymi na serwerze. Tak na marginesie to jeśli będzie Loren Deep to wywal tym razem z niego Cursed Wizard / Zaikany / Red Drakany / Hydry i inne eventowe mobki albo nie zostawiaj tego eventu włączonego bo z tego co pamiętam to na Moonie do końca Cursed Wizardy i Zaikany pojawiały się na Loren Deep :). Reszta wyjdzie "w praniu". Sezonów 6 było już tyle że szło tym wszystkim już... wiadomo. Oby tutaj było lepiej.

Opublikowano

Dzięki za przypomnienie, tym razem sytuacja z eventów się nie powtórzy :)

Opublikowano

Zainstalowalem ten stary z 2010 r i smiga thx evil;)

co dokładnie? ja instalowałam z 2015 i potem 2010 i dalej ten sam error

Opublikowano

Zainstaluj wszystkie od 2005 po 2015 32 jak i 64 bitowe chyba że masz system 32 w tedy tylko 32.

PS x86 = 32bit jeśli ktoś by nie wiedział

Opublikowano

ten dokładnie powinien pomóc, prosiłbym o sprawdzenie, wtedy dodam na stronę główną serwera :)link

chodzi tutaj o IGC.dll, w jakim Visual Studio była skompilowana i w jakim trybie

Opublikowano

ten dokładnie powinien pomóc, prosiłbym o sprawdzenie, wtedy dodam na stronę główną serwera :)link

chodzi tutaj o IGC.dll, w jakim Visual Studio była skompilowana i w jakim trybie

Po zainstalowaniu z tego linku dalej nie działa "nie znaleziono MSVCR110.dll", spróbuje teraz sposób Evilka żeby wszystkie zainstalować jak leci :)

Opublikowano

SZCZERZE  ODRADZAM NIE POLECAM   

ps.  KILLER                 xD

Opublikowano

Niestety z przykrością muszę Was poinformować o zmianie daty otwarcia serwera z 14, na 21, czyli następny piątek. 
Spowodowane to jest tym, iż jak się okazuję jest jeszcze bardzo dużo do zrobienia, poprawienia. Dziękuje wszystkim, którzy przyczyniają się do poprawy serwera :) Każdy z Was dostanie coś na początek, na otwarcie serwera, coś co nie będzie na pewno szkodziło świeżym graczom, ale na pewno Was wyróżni :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...