Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No witam. Jak wiadomo strona sfdb.overi.net, dzięki której można było szybko i łatwo uzupełnić klaser już nie działa.
Z pomocą nadchodzi program od twórców (?) MFBota - CrawlerNG! Co on robi? - pokazuje ile nowych itemów do klasera ma danych gracz - im więcej, tym lepiej dla nas.
Piszę ten poradnik, bo wydaję mi się, że mało ludzi wie o tym prostym sposobie na uzupełnienie klasera.

1343857338-U369501.png

1. Program pobieramy z

To jest ukryta treść, proszę
tematu na forum MFBota, mamy gwarancję, że będzie zaktualizowany.
2. Po pobraniu odpalamy i klikamy ten znaczek TrM98ea.png

kBs0uTK.gif

3. Gdy już się odświeży, wybieramy świat na którym mamy konto i wpisujemy dane do logowania. Oczywiście musimy być wylogowani z konta.
4. Po pomyślnym zalogowaniu ujrzymy takie okno:

EzZ0wNt.png

5. Teraz zostało nam tylko pobrać dane swojego/innych graczy klasera i porównanie czego nie mamy. Jak to zrobić? Bardzo łatwo, wystarczy kliknąć po kolei w przyciski Crawl zaczynając od lewej strony (SCRAPBOOK > HALL OF FAME) i na końcu Analyze.

* skanowanie klasera trwa długo, u mnie jakieś ~10 minut.
* warto zmienić w opcjach crawlowanie sali chwały, domyślnie szuka 10 stron z graczami DO 100 poziomu.
Wbpmn9t.gif

6. Gdy już wszystko się przeskanuje możemy zacząć uzupełniać klaser - klikamy na napis Needed Items.

DCKaVQ0.png

7. Naszym oczom ukaże się lista graczy, którzy mają założone przedmioty, których nie mamy w albumie. Wystarczy skopiować nick takiego delikwenta i go zaatakować. Miłego uzupełniania klasera! :)

59cnC9t.png

~Marchwj

Opublikowano

Niestety u mnie program ten przestaje działać podczas przeszukiwania Hall of Fame (Program przestał działać). Z dodatkowym informacji, nie dzieje się tak podczas wyszukiwania 70lv+. Przy 1-69 po prostu się wykrzacza :( Ktoś wie, co mogę robić źle? ;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Marchew odkrył forum mfbota :D 

Widziałeś ile ten program już istnieje? Nie chciało mi się nigdy go opisywać :P

Czy to ważne ile istnieje? Na MPC za dużo o nim nie było.

Niestety u mnie program ten przestaje działać podczas przeszukiwania Hall of Fame (Program przestał działać). Z dodatkowym informacji, nie dzieje się tak podczas wyszukiwania 70lv+. Przy 1-69 po prostu się wykrzacza :( Ktoś wie, co mogę robić źle? ;p

Hmm, mi wyskakiwał ten błąd, gdy zapomniałem wyłączyć MFBota i ten próbował się logować, zobacz, może masz tak samo.

Opublikowano

Też mam problem, podczas uruchamiania programu, wyłącza się i jest dopisek "Program CrawlerNG przestał działać". Dodam, że kiedyś mi działał ten bot bez problemów. Mam wyłączonego MF Bota, więc to nie to.

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano
Dnia 26.05.2017 o 20:03, dziamal96 napisał:

Też mam problem, podczas uruchamiania programu, wyłącza się i jest dopisek "Program CrawlerNG przestał działać". Dodam, że kiedyś mi działał ten bot bez problemów. Mam wyłączonego MF Bota, więc to nie to.

Mam to samo.. ktoś coś? ^^

AWLtTwd.png.b8c418cb383347077c6bdc09f70989cb.png

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Od jakichś 2 miesięcy mam problem z programem i zaraz po włączeniu analizowania Sali Chwały wyskakuje błąd "Program CrawlerNG przestał działać" :/
Próbowałem wyłączać zapore, dodawać i usuwać domeny programowi i nadal nic. Czasami załapie, ale jak dam np. 50 stron sali...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie także błąd, program przestał działać po kliknięciu skanu sali chwały :/

Co ciekawe jak dam, żeby patrzył na strony 1-1000 około to działa normalnie :/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hello everone!

Mam problem z owym botem mam najnowszą wersje dostępną na ich forum, robie wszystko to co w poradniku + co na filmie którzy umieścili itp. itd. etc. ale nic nie pomaga, ponieważ ciągle wyskakuje Mi komunikat "Unable to get player date. Cannot procced." Wiem co oznacza owy błąd ale nie mam pojęcia jak Go naprawić... jakieś pomysły? może ktoś z Was miał/ma ten sam problem. Oczekuje na szybką odpowiedź.

Opublikowano

Nie gram już w SF, pewnie była jakaś aktualizacja, po której bocik przestał działać.

Poczytaj na forum mfbota, może ktoś już miał ten problem ;p

Opublikowano

@Marchwj Generalnie bocik dostal aktualizacje, lecz niby tylko poprawiono jego dzialanie... co nie jest prawda gdyz za kazdym razem odsylaja do forum bo niby nowa aktualizacja. a mam najnowsza i nwm o co chodzi...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Marchwj napisał:

Masz aktualną wersję? Z tego co pamiętam ten etap trochę trwa, nie można nic klikać.

tak,ze strony autora (mfbot'a) nic nie klikałem,po uruchomeniu rozpoczyna od nowa,zobaczymy czy znowu crash będzie,może to jednorazowy błąd.

Edytowane przez marian42
  • 1 miesiąc temu...