Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GameForge vs Prywatne Serwery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, otwieram temat na który jest teraz bardzo głośno i odrazu mówie, że to jest MOJE ZDANIE więc proszę nie wyzywać się w tym temacie czy coś.

Co da gf'owi ta akcja?

+ minimalny przyrost graczy na chwile ( dzieciaki zdesperowane będą chciały wrócić na pl'a, bo myślą, że privy upadną, a gdy zobaczą, że privy stoją dalej to wrócą.

Co da to ogólnie ludziom ta akcja :

- Twórcy serwerów będą wypuszczać więcej serwerów ( brak wymaganych reklam na yt ) = łatwiej o graczy

- Przyrost ludzi na fora metinowe ( gdzieś muszą się dowiedzieć o startujących serwerach )

- Reklama serwera będzie tylko na forach metinowskich + facebook.

Jak mogliście zauważyć już 3/4 youtuberów nie ma filmów z prywatnych serwerów ( jeszcze ja mam ciekawe na ile ) niektórzy z nich już kończą nagrywanie z pl'a również = strzał w kolano gameforgowi.

Zapraszam do dyskusji i odrazu prosiłbym w temacie o jakiś poziom, chociaż w 1 temacie, żeby była jakaś kultura, pozdrawiam.

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Właśnie jestem ciekawy jednego - czy do forów "metinowych" zaczną się dopieprzać i czy są w stanie np. zrobić coś z postem reklamującym taki serwer takiego Typowego Metińczyka.

Ktoś mnie oświeci? :) 

Opublikowano

Właśnie jestem ciekawy jednego - czy do forów "metinowych" zaczną się dopieprzać i czy są w stanie np. zrobić coś z postem reklamującym taki serwer takiego Typowego Metińczyka.

Ktoś mnie oświeci? :)

Narazie napisali tylko o yt, czas pokaże :)

Opublikowano

teoretycznie mogą zniszczyć każdego kto naruszy ich prawa autorskie do owej gry , tzn. każda osoba na którą będą mieć znaczące dowody może mieć problem , lecz takie sprawy nie wyjaśniają się od "kopa". Więc praktyka o wiele bardziej skomplikowana.

krótko pisząc , Metin2 jest ich własnością.

Opublikowano

A według mnie bardzo dobrze :)

Koniec zarabiania na metinie.

Teraz możemy zobaczyć wkoncu, ile tych marnych sprzedawczykow ( nie wszyscy) grali w metina dla hajsu, a ile dla frajdy przy okazji jakiś pieniądz łapiąc :)

Opublikowano

Co do całej akcji to nie bez przyczyny robią czystke na YT po pierwsze YT pomaga w tego typu przypadkach bardzo mocno jezeli coś narusza regulamin tutaj gry to YT wrecz jest zobowiązany do tego by udostępnić środki zapobiegawcze i wedle łamanego regulaminu zareagować właśnie w sposób usuwania filmów, a nawet blokady konta, jest to normalne na YT, i taki najlepszy przykład reagowania YT na łamanie regulaminu jest muzyka jeżeli masz w filmie muzyke do której nie masz prawa zostaje usunięty lub po prostu wyciszony, tutaj jest to po prostu na większą skale.

Po drugie mają nadzieje że w ten sposób zmniejszy się zainteresowanie privami i przepraszam bardzo jeżeli taki stan się utrzyma to zainteresowanie się na pewno zmniejszy bo nie będzie już takiego parcia nie ukrywajmy to YTuberzy ciagneli swoich widzów na większość privów jeżeli kończyli nagrywać odchodziło od groma ludzi z nimi zazwyczaj na inny serwer, teraz nie będzie tego cyklu jak dla mnie CHWAŁA GFowi za to bo skończy się era ide tam gdzie gra YTuber, a YTuber idzie tam gdzie mu dali w łape.

No i po 3 jak napisałem na, YT jest łatwo o takie działania bo YT współpracuje, a zamykanie takich for o metinie czy nawet samych serwerów jest równoznaczne z dużymi wydatkami nawet na ciąganie po sądach, do tego czas jaki potrzeba od złożenia wniosku do zakończenia sprawy jest ogromny dla tego w każdej grze są privy bo najzwyczajniej w świecie walka z nimi jest mało opłacalna jeżeli chodzi o kase (a w biznesie jednak chyba o nią chodzi), i chwała za to że GF w końcu coś robi z privami bo to jakie serwery teraz wychodzą to szkoda gadać, nie wspomne o rozdzielaniu społeczności na tysiące serwerów gdzie gra czesto po 200 osób bo jest ich teraz aż tyle, i to w grze gdzie jest potrzebna liczba online by grało się przyjemnie i było co robić, a nie zobaczenie jednego gracza na 10 min.

To moje zdanie i prosze sobie darować że jak przeszkadzają mi privy to mam sobie iść z tego forum sorka jestem takim samym graczem metina jak wy i mam prawo do takiego a nie innego postrzegania ich.

76561198013232167.png

Opublikowano

Usuwają filmy w których jest tytuł "metin2" czy też samo w tagach czy w kategoria gry metin2 gdy to usuniesz nic ci nie zrobią. [chyba]

również tyczy się description, najlepiej nigdzie nie pisz że to metin2 tylko samą nazwe priva

Just a keyboard and some caffeine, making things work.

Opublikowano

ta usuwają filmy z "metin2" więc z globala też troszke strzał w kolano ... to jest oczywiste że większość usuwanych filmów są przez algorytmy jednak nie są one tak proste że jak nie dasz ani w tytule ani w tagach to film będzie stał cała wieczność. Filmy łamiące regulamin wcześniej czy później zostaną usunięte, zwłaszcza jeżeli u jakiegoś użytkownika były już usuwane filmy.

76561198013232167.png

Opublikowano

Usuwają filmy w których jest tytuł "metin2" czy też samo w tagach czy w kategoria gry metin2 gdy to usuniesz nic ci nie zrobią. [chyba]

również tyczy się description, najlepiej nigdzie nie pisz że to metin2 tylko samą nazwe priva

I tak się dowalą i tak.

Nikt już nic nie wykombinuje.Strike leci z automatu.

Możesz mieć nawet nazwe "Gram sobie w gre MMO" ,a i tak Ci to nic nie pomoże ponieważ materiał masz z metina.

Reasumując era reklamowania privów na YT skończyła się.

d85312efd2f27.gif

Opublikowano

I tak się dowalą i tak.

Nikt już nic nie wykombinuje.Strike leci z automatu.

Możesz mieć nawet nazwe "Gram sobie w gre MMO" ,a i tak Ci to nic nie pomoże ponieważ materiał masz z metina.

Reasumując era reklamowania privów na YT skończyła się.

Czyli znowu luzie metina beda szukac po forach i jeszcze zostaje fb sms email itp ewentualnie streamy na twitch bo widzialem kilka streamow z niemiec ostatnio po jakies 300ludzi którzy oglądali

Opublikowano

BARDZO dobrze się stało że ukrócili tych YouTuberów, człowiek się narobi, zainwestuje w serwer, a taka łajza nie dość że nagrywa to i zarabia na tym jako pasożyt to jeszcze chce za to pieniądze, a to wszystko dlatego że ludzie nie mają za grosz własnej wartości, własnego zdania i idą za jednym kretynem jak stado baranów. Mam nadzieję że stopień użerania się z graczami i ich problemami typu "Z 20 szkatułek nie poleciała mi truta, a na filmie YouTuberowi poleciała za 3" lub "Widziałem u XXX że nawet WP nie da rady" teraz się skończy, a cała sytuacja zmusi graczy chociaż w minimalnym stopniu do używania mózgów.

QTIn6VZ.png

Opublikowano

Bardzo dobrze zrobili, ta akcja przyniesie im efektowne skutki jeśli chodzi o liczbę graczy :)

Co do priv to ja raczej sądzę że będzie ich mniej, nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz że będzie więcej serwerów skoro bez yt zostaje im tylko fb i fora o metku, a wcześniej mieli jeszcze do dyspozycji yt którego teraz nie będzie więcej serwerów teoretycznie powinno być mniej tzn. może być nawet więcej ale tu chodzi o liczbę graczy która z pewnością będzie niższa

Opublikowano

BARDZO dobrze się stało że ukrócili tych YouTuberów, człowiek się narobi, zainwestuje w serwer, a taka łajza nie dość że nagrywa to i zarabia na tym jako pasożyt to jeszcze chce za to pieniądze

c1bfe0b61eb7e20d3b6930b59712e538a92b14d6

omvwi3.jpg

Opublikowano

Bardzo dobrze zrobili, ta akcja przyniesie im efektowne skutki jeśli chodzi o liczbę graczy :)

Co do priv to ja raczej sądzę że będzie ich mniej, nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz że będzie więcej serwerów skoro bez yt zostaje im tylko fb i fora o metku, a wcześniej mieli jeszcze do dyspozycji yt którego teraz nie będzie więcej serwerów teoretycznie powinno być mniej tzn. może być nawet więcej ale tu chodzi o liczbę graczy która z pewnością będzie niższa

Po tym, że moja główną reklama nie był youtube tylko fejsbuk i mpc i nie bez powodu miałem więcej online niż inne serwery.

Teraz mi będzie nawet łatwiej wybić serwer, nawet już to udowodniłem jak na cortiumie z 5 online zrobiłem w godzinach szczytu 550 online przy 0 reklam na yt.

Trzeba umieć promować, trzeba mieć łeb do tego, dobrze napisałem w temacie i tyle.

Opublikowano

Po tym, że moja główną reklama nie był youtube tylko fejsbuk i mpc i nie bez powodu miałem więcej online niż inne serwery.

Teraz mi będzie nawet łatwiej wybić serwer, nawet już to udowodniłem jak na cortiumie z 5 online zrobiłem w godzinach szczytu 550 online przy 0 reklam na yt.

Trzeba umieć promować, trzeba mieć łeb do tego, dobrze napisałem w temacie i tyle.

Chciałbym mieć takiego magika w swoich projektach :D

omvwi3.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...