Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Closed - migracja / Thermal-MU / Dynamic 80X / Addons & Customs

MUThermal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Muscol, wszystkim nie dogodzisz.

Pozatym - niema tutaj "nowych" mapek, zmienione zostały mapy oryginalne i nie odbiegają one od tych pierwotnych aż tak mocno. Generalnie na większości kluczowych miejsc gdzie można było stosować GatePK dodany został safe-MPCforum. W LostTower zostały zrobione nowe przejścia - po to aby gracze mogli swobodnie odnajdywać nowe spoty nawet jak ktoś po drodze w LT7 "np. 1szy łuk", nie będzie dawał im przejść. W Tarkanie np. wyeliminowaliśmy problem z dłuuuugim wychodzeniem z safe-MPCforum (pomnik) za to w miejscu starego safe-zonu zostały zrobione safe-zony.

Nie zrobiliśmy z tego dragon-balla tylko daliśmy wam więcej możliwości jeżeli chodzi o spokojną grę solo.

ZNAMY JUŻ DATE STARTU ----->> 06.05 !!

Webginers.pl [STRONY INTERNETOWE] [GRAFIKA KOMPUTEROWA] [SERWERY MU ONLINE]

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No nie wierze że na majówke nie odpalicie -_-   :O

Nie da rady na majówkę juz odpalić ?;D

Niestety, nie będzie komu wystartować :) 

Administracja odpoczywa w majówkowy weekend ! 

06.05.2017-  poruszaliśmy już to na becie, więc kwestia nie do podważenia. 

Pozdrawiam :)

Opublikowano

W takim razie niecierpliwie czekam  B)

Na tą datę będziemy mieli przede wszystkim pewność, że serwer został ustawiony na glanc.

Każdy mówi, że będzie DOPIĘTE na ostatni guzik, wiadomo, że zawsze więcej rzeczy wychodzi przy większej ilość graczy niż na testach, średnio 5-10 os online w ciągu dnia. 

Oby nie !! 

Zapraszamy na ostatnie dni testów, może i wy coś znajdziecie? 

Exp/Drop jest ustawiony jak na start serwera. !! 

Opublikowano

Bardzo ładne ustawienia , chyba mało który serwer jest tak dopracowany , jeśli będzie tak jak tu autor pisze to będzie to jeden z lepszych serwerów na których gościłem .

Normalnie aż brak mi slow :) ktoś tam napisał ze jego najśmielsze oczekiwania przeszedł ten serwer , podpisuje się pod tym :P moje również..

Mega projekt

P.S. mam nadzieje ze exp będzie miedzy 20-60 , a RF będzie jednak dostępny :) każdy nich sobie gra czym chce :P bez przesady :)

Dodam jeszcze ze BK złoży każda postać, nawet RFa wiec nie piszmy o RF op...

To takie moje spostrzeżenie jako gracza z bardzo dużym doświadczeniem ;)

Opublikowano

Bardzo ładne ustawienia , chyba mało który serwer jest tak dopracowany , jeśli będzie tak jak tu autor pisze to będzie to jeden z lepszych serwerów na których gościłem .

Normalnie aż brak mi slow :) ktoś tam napisał ze jego najśmielsze oczekiwania przeszedł ten serwer , podpisuje się pod tym :P moje również..

Mega projekt

P.S. mam nadzieje ze exp będzie miedzy 20-60 , a RF będzie jednak dostępny :) każdy nich sobie gra czym chce :P bez przesady :)

Dodam jeszcze ze BK złoży każda postać, nawet RFa wiec nie piszmy o RF op...

To takie moje spostrzeżenie jako gracza z bardzo dużym doświadczeniem ;)

Dzięki za Twoją opinie!

Niestety, ale w tym przypadku RF'a nie będzie, napewno nie w tej edycji serwera. RF ma sens istnienia na serwerach only PVP przy braku resów.

Postać ta, czym ma więcej punktów do rozdania, tym szybciej się rozwija i przy takiej ilości resów może sporo namieszać.

Na bieżący śledzimy progress serwerów które już wystartowały, jest o wiele więcej powodów dla których RF'a nie będzie :)

EXP. jest już sztywno ustalony - 80X - zmniejsza się aż do 100 resa mniej więcej o 10%-15% co 10 rr, na 90 resie będzie to ok. 20-25X.

Tutaj, BK faktycznie może złożyć każdą postać, podobnie jak cała reszta, balans będziemy na bieżąco aktualizować, ale staraliśmy się aby każda klasa mogła walczyć i wygrywać.

Na stronie pojawi się ranking "Heroes Of The War" (Duel) w którym pojawi się topka, kto najwięcej razy wygrał Duel - wraz z przegranymi meczami, dlatego też będziemy robić wszystko, aby postacie miały równe szanse.

Cote1X

Best regards,

AT 

Opublikowano

Witam -----jak pisalem wczesniej server mnie zainteresowal zaczolem grac zrobilem 2 rr na normalnym expie ----gra sie niezle ale :

poprawcie drop z bokow k2 bo leca wysokie itemki

goldy sa slabe przed 1 rr bijesz k1/k2  po 2 rr k3  spokojnie

w zasadzie calego rr mozna wbic niewychodzac z lt7 szczegolnie na 1 spocie to chyba najlepszy spot w calej grze

za duzo dropi medali itp. w zasadzie co 100 ma op.

reconect rozwala pt (ostatnio sporo tego ale klade to na bark zmian jakie wprowadzacie)

zwrocilem uwage na dziwna prawidlowosc sa dni kiedy iole i soule wczodza jak w maslo inne go dnia wszystko pali -przy wprowadzaniu zmian tak sie dzieje i wtedy wszystko sie zmienia caly przelicznik

Ciekawi mnie sprawa multi kont osobiscie niepreferuje wiecej jak 2 ale jakie jest wasze zdanie w tej kwesti?

Lepiej dopracowac serv anizeli wystartowac i zmieniac w trakcie

pozdrawiam

Opublikowano

Za moment zajmę sie sprawdzeniem tego co wypisałeś. I dzisiaj pod wieczór dam informacje co zmienilem :)

Opublikowano

Jeszcze drobiazg,

kolega wyżej pisze:

Ciekawi mnie sprawa multi kont osobiscie niepreferuje wiecej jak 2 ale jakie jest wasze zdanie w tej kwesti?

Kiedyś była mowa o 3 kontach na ip, a także o zmniejszeniu expa w party 2 osobowym chyba po to aby nie expić (afczyć) samemu z pomocą EE.

Według mnie słusznie, ale wtedy jeśli będzie ograniczenie do 2 kont na ip.

W końcu afczyć można i w pięciu. Proszę graczy o opinie ;) 

Opublikowano

Drogi Administratorze serwera , nie rozumiem jednej rzeczy :P

Widziałem ze ma być ankieta dotycząca RFa , to raz .

Dwa to skoro BK owni all z RFem włącznie , to dlaczego usuwać RFa a BK nie ?

Napisałeś ze będzie wszystko na bieżąco robione , jeśli tak to poważny błąd bo gdy serwer ruszy ..mieszanie w postaciach jest niedopuszczalne i rozwaliło wiele świetnych serwerów.

Drogi Administratorze serwera , nie rozumiem jednej rzeczy :P

Widziałem ze ma być ankieta dotycząca RFa , to raz .

Dwa to skoro BK owni all z RFem włącznie , to dlaczego usuwać RFa a BK nie ?

Napisałeś ze będzie wszystko na bieżąco robione , jeśli tak to poważny błąd bo gdy serwer ruszy ..mieszanie w postaciach jest niedopuszczalne i rozwaliło wiele świetnych serwerów.

P.S. sory coś mi się wysłało 2 x^

Opublikowano

@marian88 napisałem już w temacie RF'a ale widzę źle mnie zrozumiałeś. BK nie jest OP, sprawdź jeszcze raz mój post

Tutaj, BK faktycznie może złożyć każdą postać, podobnie jak cała reszta, balans będziemy na bieżąco aktualizować, ale staraliśmy się aby każda klasa mogła walczyć i wygrywać.

Na stronie pojawi się ranking "Heroes Of The War" (Duel) w którym pojawi się topka, kto najwięcej razy wygrał Duel - wraz z przegranymi meczami, dlatego też będziemy robić wszystko, aby postacie miały równe szanse.

Chodziło mi o to że przygotowany już jest balans startowy dla wszystkich klas, a "BK może złożyć każdą postać, podobnie jak cała reszta" to gra słówek.

Testujemy pliki od ponad roku, do tej pory robiliśmy to w 2-3 osobowej grupie, na całe szczęście znaleźli się ochotnicy którzy sporo nam pomogli, ale nie można spodziewać się tego że serwer będzie perfect mimo że naprawdę bardzo mocno ambitnie podchodzimy do sprawy.

Nawet nowe gry, 2-5 dni po premierze wprowadzają "After-start update" w celu zbalansowania niektórych spraw mimo tego że posiadają kilkaset bądź kilka tysięcy testerów.

Dodatkową sprawą jest to że nie korzystamy z gotowych plików, pliki kompilowane były przez Thermala, także stoimy na własnej bazie.

Ciągłe reconnecty to nasza wina - kilkanaście razy dziennie resetujemy serwer w celu wprowadzenia łatek.

Także zapraszam do gry.

PS. Co żeś się tak uczepił tego RF'a, przecież ta postać nawet nie pasuje do MUOnline :P

Opublikowano

Witam -----jak pisalem wczesniej server mnie zainteresowal zaczolem grac zrobilem 2 rr na normalnym expie ----gra sie niezle ale :

poprawcie drop z bokow k2 bo leca wysokie itemki

goldy sa slabe przed 1 rr bijesz k1/k2  po 2 rr k3  spokojnie

w zasadzie calego rr mozna wbic niewychodzac z lt7 szczegolnie na 1 spocie to chyba najlepszy spot w calej grze

za duzo dropi medali itp. w zasadzie co 100 ma op.

reconect rozwala pt (ostatnio sporo tego ale klade to na bark zmian jakie wprowadzacie)

zwrocilem uwage na dziwna prawidlowosc sa dni kiedy iole i soule wczodza jak w maslo inne go dnia wszystko pali -przy wprowadzaniu zmian tak sie dzieje i wtedy wszystko sie zmienia caly przelicznik

Lepiej dopracowac serv anizeli wystartowac i zmieniac w trakcie

pozdrawiam

• Box of Kundun +2 zgodnie z listą na forum. 
To jest ukryta treść, proszę
  • Ustawienia goldów - zwiększone wartości. - proszę przetestować.
  • lt7 to był spot na testy, żebyście szybko wbijali sobie lvl, 
  • Gold medali na tym spocie wypadało więcej, ponieważ było ok. 15 mobów co daje prawie 3x większą szansę na drop,
  • reconnect system nie rozwala pt,
  • nie ma czegoś takiego jak "dziwne dni" jeżeli chodzi o podnoszenie stopnia przedmiotu, po prostu miałeś pecha/fart,
  • multi konta - 3 na 1 adres ip

Pozdrawiam THERMAL

Opublikowano

No RF fajny jest xD ale decyzja wasza  , chyba ze ankieta i glosowanie ludzi :) bo nie wiem jak to zostało rozstrzygnięte .

Sam chętnie tez chciałbym zagłosować ^^

Sprawa startu, to wymarzony termin był by w ta sobotę :P Cały wolny długi weekend można by grac xD

Co wy na to administracjo ;p ?

P.S. Puki nie ma innego podobnego serwera na sezonie 6 o low expie , wasz był by bezkonkurencyjny :)

Opublikowano

Niestety ta sobota odpada z racji że to już jutro, a roboty i testów trochę jeszcze jest, mało tego że musimy dociągnąć serwer, to uzupełnić dział angielsko-języczny i poprawić conieco stronę www.

Sami myśleliśmy o właśnie tym wcześniejszym terminie, ale po pierwsze był to termin innego serwera, który zmienił termin dzień przed startem na ten sam co aktualnie my przewidujemy.

Nie będzie opóźnień, ruszamy sztywno 06.05.2017r.

Opublikowano

Jednym słowem ''kijowo'', tyle wolnych dni na grę minie :/ , ludzie pewnie by byli szczęśliwi xD

Życzę wam tylko zęby do tego czasu jakiś inny low exp nie ruszył :P

Opublikowano

Jednym słowem ''kijowo'', tyle wolnych dni na grę minie :/ , ludzie pewnie by byli szczęśliwi xD

Życzę wam tylko zęby do tego czasu jakiś inny low exp nie ruszył :P

Kijowo to mogłby być gdybyśmy się pośpieszyli ze startem, przez co pada wiele serwerów - "niedociągnięcia serwerów" jest i tak dużo, że połowie się już nie chce grać. Stawiamy na profesjonalizm, zrozum.

Jestem cały dzień na naszym TeamSpeaku IP: 217.182.9.137 lub ts3.thermal-mu.com. 

Opublikowano

wlasnie wskoczylem sobie na testy i musze przyznac ze wyglada to bardzo zachecajaco....

co do rfa to bylbym przeciwny, nigdy nie lubilem tej postaci i nawet nie chodzi mi o to ze ja mialbym grac ale nie lubilem nawet na mapkach :D

Opublikowano

ooo ja Selfus siemka :D

Ja jednak będę dalej przy swoim ze BK jest najsilniejsza postacią, a nie RF .

Myślę tez ze skoro administracja wszystkie inne postacie zbalansowała to dlaczego nie może tego zrobić z RFem ?

To sezon 6 i jeśli tak jak wyżej administrator napisał z tego co wywnioskowałem ze nie chce by polowa ludzi przestała grac z powodu jakichś niedociągnięć , to możne nie tyle co polowa, ale wielu ludzi nie zagra bo nie będzie RFa : ) ?

Czy z tej strony było to rozpatrywane ? Ja jestem GMem guild i w niej wiele osób lubi ta postać :P

Opublikowano

@marian88, to nie Sezon6, to downgrade Sezonu6-tego.

RF'a nie będzie, podobnie jak nie było go przez większość istnienia MUOnline.

Opublikowano

Siema chcialem potestowac odpalam przez main exe ale jak pasek dochodzi do konca to nic sie nie dzieje

Dodaj MAIN do DEP, masz poradnik na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...