Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] OVH.com - Hosting, Cloud i Serwery dedykowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gówno nad gównami, trzeba jakieś śmieszne dane potwierdzać zdjęciem ciul wie czego kodu o którym 1 raz słyszę bo jeszcze nie pracuję bynajmniej pieniądze oddali

Just a keyboard and some caffeine, making things work.

Opublikowano
16 godzin temu, wojcio935 napisał:

Korzystał ktoś z oferty Public Cloud ?

Pod ts3 sie nie nadaje :)

Opublikowano

Wydaję mi się że można polecić sam osobiscie będę się tam przenosil

+ Lokalizacja Polska Warszawa (Tak na prawde to Wrocław) (Niskie Pingi)

+ Anty DDOS

+ Ceny 

Jest OK

logo.png

Opublikowano
15 minut temu, wojcio935 napisał:

Tzn ? Powiedz coś więcej :)

VPS , Public Cloud (instancje vps, etc) posiadają tylko w ofercie filtrację Anty-DDOS PRO.

W razie ataku do serwera możesz dostać się po TCP, udp jest blokowane.

Opublikowano

Polecam hosting OVH. Wszystkie moje projekty postawione są tam postawione. Wiele hostingów o których jest mowa na MPC używa właśnie maszyn OVH (podnajem serwerów). A co do tego czy nadaje się do X czy dobre dla Y to wszystko zależy od wyboru oferty. 

(')(.)(;)

Opublikowano
5 minut temu, mrkacperek napisał:

Zalezy jeszcze co. To jest hosting nastawiony typowo pod firmy i wieksze projekty, a nie tylko i wylacznie pod serwery glosowe. Przykladem firmy korzystajacej z uslug OVH jest Hammer & Chisel (tworcy https://discordapp.com). Z lokalnego podworka to mozna wymienic m.in

To jest ukryta treść, proszę

Ogolem OVH posiada takze marki

i
(nie polecam nic brak z kimsufi - typowo maszyny dla poczatkujacych).

Nadaje sie, jesli nie bierzez VPS SSD to tak. Od siebie polecam pakiet MC-64.

Bo to firma, ktora posiada kilkadziesiat DC na swiecie (w tym w Polsce, mowa o WAW-1). To nie jest mala firemka jak Hosteam.

Jeżeli umiałbyś czytać ze zrouzmieniem to byś wiedział, że poprzednik zapytał się o ofertę "Public Cloud" (Korzystał ktoś z oferty Public Cloud ?). Aktaulnie wychodzi na to, że nie nauczyłeś sie posługiwać się językiem polskim oraz musisz nauczyć się czytać, a nie spamować o pierdołach.

Każdy GAME z oferty SYS'a lub OVH przepuszcza ruch na protokołach "OTHER". Może mają kilka protokołów stworzonych pod gry oraz teamspeak3, ale oni ich nie aktualizują! Brakuje u nich chęci dodania innych protokołów i możliwości ingerowania w firewalla.

OVH można polecić tylko ze względu na support od strony technicznej, chodzi mi tutaj o wymiany wadliwych komponentów w maszynie :)..

Opublikowano

A co do ovh może jest dobry ale pod boty do ts3 a nie samego ts3 bałbym się tam postawić bo wiele osób wywala je z łatwością hosting jest ok ale zależy pod co 

Kontakt

Serwer: TS3.YT

Email: [email protected]

Opublikowano
Dnia 24.05.2017 o 16:16, Yukiszider napisał:

Wydaję mi się że można polecić sam osobiscie będę się tam przenosil

+ Lokalizacja Polska Warszawa (Tak na prawde to Wrocław) (Niskie Pingi)

+ Anty DDOS

+ Ceny 

Jest OK

Z tą lokalizacją to pojechałeś :D

Wrocław - to biuro

A jedynie datacenter OVH w Polsce to Warszawa.

No chyba że ktoś po geo ip określa datacenter :v to mu życzę powodzenia :D

Opublikowano

Hosting dobry, ale dla mniejszych developerów niestety ochrona ma wiele do powiedzenia.

Przy kwestii dedyków, nie mogę się przyczepić ponieważ infrastruktura nie zawodzi. W przypadku tańszych rozwiązań, np. VPS typu SSD, no to tutaj mamy kłopot. Ogólnie wystawiam 7/10 pkt. dla OVH.

Opublikowano
Dnia 30.05.2017 o 23:23, osobnik napisał:

Z tą lokalizacją to pojechałeś :D

Wrocław - to biuro

A jedynie datacenter OVH w Polsce to Warszawa.

No chyba że ktoś po geo ip określa datacenter :v to mu życzę powodzenia :D

a co jeżeli zniszczę was obu i powiem, że to ożarów mazowiecki. po geo ip to ja mam warszawę na zmianę w anglii lub we francji. geo ip co do datacenter jest bardzo często złe. całe hosteam ma ustawiony poznań zamiast wawy

Opublikowano

Panowie OVH lata :) Dopiero co warto wybrać na OVH to Dedyki. Każdy VPS z OVH lata :) nie nadaje sie na prowadzenie publicznych serverów.

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

OVH spoko hosting.

VPS mają podstawową ochronę DDOS - dla serwerów TeamSpeak do 30 osób wystarczy taka (chroni przez floodami m.in.)

Dedyki tam są najbardziej warte uwagi ze względu na ochronę DDoS dla serwerów gier/głosowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...