Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bethia na ubuntu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy któreś z was miało kiedyś taki problem ale przy próbie uruchomienia serwera bethia.pl na linuxie ubuntu nie pojawia się okienko klienta. Za to przy próbie uruchomienia klienta divine world klasyk wszystko działa normalnie. Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Niżej zamieszczam screen z terminalu przy próbie odpalenia klienta bethia. @Sieluto w sumie twój serwer, pomożesz?

gRgEPHY.png

Pozdrawiam

SkullCandy:)

Opublikowano

O jacie :D

Zaktualizuj do 2.9, a jak boisz się paczek dev to 2.0.1 i sądze że to pomoże ;) 

https://wiki.winehq.org/Ubuntu

W razie problemów pisz to najwyżej pobiore clienta i spróbuje uruchomić u siebie i pomóc w razie czego :D

Opublikowano

spróbuję najpierw do 2.0.1 ;) jak coś to dam znać ;)

@edit

@Lajk™

na wersji 2.0.1 jak i na wersji 2.9 developerskiej nie działa - cały czas ten sam błąd. Jakieś jeszcze pomysły?

Pozdrawiam

SkullCandy:)

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem na PlayOnLinux właśnie łatwiej ogarnąć. Bo do metka robisz oddzielny wirtualny dysk, wybierasz pasującą Ci wersję wine i praktycznie samo pobiera Ci pliki, które są niezbędne. Ja odpaliłam tak Rubinum i Terabithie (na wersji wine 1.5.1), więc Bethia też powinna działać :D W razie czego to pw :D 

Opublikowano

Ta dograj z innego klienta. 
Mam prośbę, zauważyłem również typowy błąd z pajtonem, możesz przeskanować sobie pythona z tego klienta na virustotal? jak będą wirusy, wywal tego pajtona i Sielu będzie musiał również zaktualizować go ;) 
Wine i inne programy, nie mają znaczenia.

Tak btw @Sielujak już chcesz wywalać mss32.dll to pasuje też z binki wywalić, nieco z pajtona i grannego :D i innych pliczków xD ale kij tam, nie mój klient ja tylko sugeruje xD 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
4 godziny temu, SkullCandy:) napisał:

@Sielu

a dogranie innej dllki z innego klienta załatwi sprawe?

niestety nie. nie wiem jak masz z visualami, ale to tez przez to może być, bo nie są to standardowe dllki (mss,miles)

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano
6 godzin temu, kamil2321 napisał:

Ta dograj z innego klienta. 
Mam prośbę, zauważyłem również typowy błąd z pajtonem, możesz przeskanować sobie pythona z tego klienta na virustotal? jak będą wirusy, wywal tego pajtona i Sielu będzie musiał również zaktualizować go ;) 
Wine i inne programy, nie mają znaczenia.

Cześć.

Jestem kompletnie zielona w tych sprawach, więc mam pytanie (bo widzę, że się tym interesujesz i znasz :3). Mógłbyś mnie pokierować jak przeskanować pythona tym virustotal?

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...