Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Regeneracja HP i MP

teusz0724k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, zrobiłem nowe gui postaci z paskami hp, mp i sp, jednak paski dodałem z orginalnego metina (obok kulek expa) tylko je trochę poszerzyłem. Teraz mam problem ponieważ przy użyciu np. autopotki czy zwykłej potki HP regeneruje się tylko do podstawowego paska HP jaki był przed poszerzeniem. Wygląda to tak:

xl9e01.png

HP regeneruje się tylko do tego miejsca, potem już tylko pasek HP ładuje się do maxa bez regeneracji.

Z MP wygląda to tak, że podczas regeneracji "pasek jest pod paskiem", nie regeneruje się od razu obok, gdzie kończy się MP tylko pod tym paskiem. Starałem się nieco powiększyć zdjęcie żeby było to dobrze widać.

2n0r9rt.png

Tutaj daję kod z taskbar.py HP i MP:

To jest ukryta treść, proszę

Oraz mam pytanie, w jakim pliku jest zrobione to, że jak najedziemy myszką na np. pasek HP to pokazuje nam ilość hp np. 2300/2300? 

Za pomoc dam like

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...