Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dopisać w skrypcie?

TheEdwinekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam skrypt na cuboidy ale gdy postawi sie blok na chacie robi sie spam co mam dopisac i gdzie w skrypcie zeby nie bylo widac tych wiadomosci z WorldGuard z chacie ?

options:

tag: &1&l[&6Teren&4Z&1&l]

teren: 50

on place jukebox:
        send " &3Trwa zakladanie terenu !"
        make console execute command "pex user %player% add worldguard.*"
        make console execute command "pex user %player% add worldedit.*"
        execute player command "//pos1"
        execute player command "//pos2"        
        execute player command "//expand 50 n"
        execute player command "//expand 50 e"
        execute player command "//expand 50 s"
        execute player command "//expand 50 w"
        execute player command "//expand vert"
        execute player command "rg define %player%"
        execute player command "rg flag %player% greeting &cWchodzisz na teren gracza %player%"
        execute player command "rg flag %player% farewell &aOpuszczasz teren gracza %player%"
        execute player command "rg flag %player% creeper-explosion deny"
        execute player command "rg flag %player% mob-damage deny"
        execute player command "rg flag %player% mob-spawning deny"
        execute player command "rg flag %player% pvp deny"
        execute player command "/rg addowner %player% %player%"
        execute player command "//pos2"
        make console execute command "pex user %player% remove worldguard.*"
        make console execute command "pex user %player% remove worldedit.*"
        send " &3Teren zostal zalozony !"
        make console execute command "pex user %player% add teren.lider"
        stop

on mine of jukebox:
        player has permissions "teren.lider":
                make console execute command "rg remove -w %world of player% %player%"
                send " &3Teren zostal usuniety !"
                stop

command /teren [<text>] [<text>]:
        trigger:
                if arg 1 is not set:
                        send "&a======== &7[&6Teren&4Z&7] &a======="
                        send "&e/teren info &6Pokazuje informacje o twoim terenie"
                        send "&e/teren dodaj <nick> &6Dodaje gracza do terenu"
                        send "&e/teren wyrzuc <nick> &6Wyrzuca gracza z terenu"
                        send "&e/teren flagi &6Lista dostepnych flag"
                        send "&a======== &7[&6Teren&4Z&7] &a======="
                        stop
                if arg 1 is "dodaj":
                        if player has permissions "teren.lider":
                                if arg 2 is not empty:
                                        make console execute command "rg addmember -w %world of player% %name of player% %arg 2%"
                                        wait 1 tick
                                        send " &3Gracz &c%arg 2% &3zostal dodany do twojego terenu !"
                                        stop
                if arg 1 is "wyrzuc":
                        if player has permissions "teren.lider":
                                if arg 2 is not empty:
                                        make console execute command "rg removemember -w %player% %name of player% %arg 2%"
                                        wait 1 tick
                                        send " &3Gracz &c%arg 2% &3zostal wyrzucony z twojego terenu !"
                                        stop
                if arg 1 is "info":
                        if player has permission "teren.gracz":
                                make console execute command "pex user %player% add worldguard.*"
                                execute player command "/rg info %player%"
                                make console execute command "pex user %player% remove worldguard.*"
                                stop
                if arg 1 is "flagi":
                        send "&e/teren spawnmob &cwlacz&e/&cwylacz &7- &6Spawnowanie potworow"
                        send "&e/teren damagemob &cwlacz&e/&cwylacz &7- &6Obrazenia od potworow"
                        send "&e/teren pvp &cwlacz&e/&cwylacz &7- &6PVP na twoim terenie"
                        send "&e/teren tnt &cwlacz&e/&cwylacz &7- &6Szkody przez TNT"
                        send "&e/teren skrzynie &cwlacz&e/&cwylacz &7- &6Otwieranie skrzynek przez innych graczy"
                        send "&e/teren ogien &cwlacz&e/&cwylacz &7- &6Podpalanie na twoim terenie"
                        send "&e/teren lava &cwlacz&e/&cwylacz &7- &6Obrazenia po wpadnieciu do lavy"
                        stop
                if arg 1 is "spawnmob":
                        if player has permission "teren.lider":
                                if arg 2 is "wlacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% mob-spawning allow"
                                        send " &3Spawnowanie mobow zostalo wlaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "spawnmob":
                                if arg 2 is "wylacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% mob-spawning deny"
                                        send " &3Spawnowanie mobow zostalo wylaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "damagemob":
                                if arg 2 is "wlacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% mob-damage allow"
                                        send " &3Spawnowanie mobow zostalo wlaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "damagemob":
                                if arg 2 is "wylacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% mob-damage deny"
                                        send " &3Spawnowanie mobow zostalo wylaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "pvp":
                                if arg 2 is "wlacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% pvp allow"
                                        send " &3PVP na twoim terenie zostalo wlaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "pvp":
                                if arg 2 is "wylacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% pvp deny"
                                        send " &3PVP na twoim terenie zostalo wylaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "tnt":
                                if arg 2 is "wlacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% other-explosion allow"
                                        send " &3Szkody poprzez TNT zostaly wlaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "tnt":
                                if arg 2 is "wylacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% other-explosion deny"
                                        send " &3Szkody poprzez TNT zostaly wylaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "skrzynie":
                                if arg 2 is "wlacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% chest-access allow"
                                        send " &3Dostep do skrzynek dla innych graczy zostal wlaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "skrzynie":
                                if arg 2 is "wylacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% chest-access deny"
                                        send " &3Dostep do skrzynek dla innych graczy zostal wylaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "ogien":
                                if arg 2 is "wlacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% lighter allow"
                                        send " &3Podpalanie na twoim terenie zostalo wlaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "ogien":
                                if arg 2 is "wylacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% lighter deny"
                                        send " &3Podpalanie na twoim terenie zostalo wylaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "lava":
                                if arg 2 is "wlacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% lava-fire allow"
                                        send " &3Obrazenia po wpadnieciu do lavy zostaly wlaczone !"
                                        stop
                if arg 1 is "lava":
                                if arg 2 is "wylacz":
                                        make console execute command "rg flag -w %world of player% %player% lava-fire deny"
                                        send " &3Obrazenia po wpadnieciu do lavy zostaly wylaczone !"
                                        stop

Opublikowano

daj kod

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Nie ma takiej możliwości.

//Jeśli już mowa o cuboidach, niedługo wypuszczam ten skrypt 10x bardziej optymalny, krótszy i funkcjonalny ;0 ;)

SS z pisania:

62da10ec4b054.png

Opublikowano
Przed chwilą, TheEdwinekPL napisał:

A mozna to jakos zmienic czy cos zeby nie bylo widac tych wiadomosci z WorldGuarda czy moze cos innego ?

Nie

Opublikowano
5 minut temu, JimForce napisał:

Napewno jest jakis sposob wlasnie pomyslalem toche a jak by te wiadomosci nie byly przesylane przez gracza tylko przez konsole czyli konsola wpisuja automatycznie te komendy w worldguarda wtedy chyba nie bylo by ich widac jezeli mam racje to co mam dopisac zmienic czy cos ?

Opublikowano
6 minut temu, TheEdwinekPL napisał:

A mozna to jakos zmienic czy cos zeby nie bylo widac tych wiadomosci z WorldGuarda czy moze cos innego ?

ew. mozna zrobic to w pluginie i zgrac jakies api worldguarda, dodawanie permisji graczowi itp. nie za pomoca komend, wtedy nie bedzie spamu.

Cytat

make console execute command "pex user %player% add worldedit.*"

albo uzywasz jednego, albo drugiego

"execute console command ".." "

"execute player command ".." "

lub moze gdzies na necie znajdziesz jakiegos addona for skript

1 minutę temu, TheEdwinekPL napisał:

Napewno jest jakis sposob wlasnie pomyslalem toche a jak by te wiadomosci nie byly przesylane przez gracza tylko przez konsole czyli konsola wpisuja automatycznie te komendy w worldguarda wtedy chyba nie bylo by ich widac jezeli mam racje to co mam dopisac zmienic czy cos ?

nie ma takiej mozliwosci aby konsola mogla wykonywac komendy z poziomu gracza

czyli przykladowo //pos 1

JAVA <3

Opublikowano

Przez konsolę chcesz wykonywać polecenia z wg i we?

Bzdura! 

Opublikowano

Nie wiem jak o co chodzi tam cos Entify napisal o jakims pluginie o co chodzi bo potrzebuje cos typu gdy postawi sie np noteblock do tworzy sie cuboida 50x50 dla tego gracza mozna tam dodawac graczy itp znalazlem cos tego typu jak ja dalem ale gdyby nie ten spam pomoze mi ktos z was podesle cos czy jak ?

Opublikowano

Nie wiem jak o co chodzi tam cos Entify napisal o jakims pluginie o co chodzi bo potrzebuje cos typu gdy postawi sie np noteblock do tworzy sie cuboida 50x50 dla tego gracza mozna tam dodawac graczy itp znalazlem cos tego typu jak ja dalem ale gdyby nie ten spam pomoze mi ktos z was podesle cos czy jak ?

wgraj plugin

To jest ukryta treść, proszę

JAVA <3

Opublikowano
Przed chwilą, Entify napisał:

wgraj plugin

wlasnie mialem ten plugin ale tam trzeba zaznaczac jakims szklem to jest zaawansowane raczej a nie chce takiego czegos jak mowilem gdy postawi sie note block tworzy sie automatycznie cuboida 50x50

Opublikowano
8 minut temu, TheEdwinekPL napisał:

wlasnie mialem ten plugin ale tam trzeba zaznaczac jakims szklem to jest zaawansowane raczej a nie chce takiego czegos jak mowilem gdy postawi sie note block tworzy sie automatycznie cuboida 50x50

co ci przeszkadza spam?

1. nie twoj skrypt

2. zrob sobie plugin jak ci sie nie podoba ten spam bo inaczej sobie tego nie usuniesz

JAVA <3

Opublikowano

Nie potrafie pisac jeszcze pluginow s spam mi przeszkadza taki ze po co ma ktos to wszystko widziec 

Bierz się za naukę javy! Skript to nie całe życie!

#Java <3 

Opublikowano

dla mnie jest to trudne i narazie nie chce sie jeszcze za to zajmowac bo i tak tego nie ogarne ale potrzebowalem tylko pomocy nie wiem ile zajmuje napisanie takiego pluginu ale jak ktos zna kogos albo ktos z was sie zna napisze niech ktos tu cos kto to robi bo plugin i tych cuboidach jest mi niezbedny a ja nie ogarniam jak juz mowilem programowania

Opublikowano
6 minut temu, TheEdwinekPL napisał:

Nie potrafie pisac jeszcze pluginow s spam mi przeszkadza taki ze po co ma ktos to wszystko widziec 

ten skrypt jest badziewny

w zaden sposob nie sprawdza czy gracz ma juz cuboid itp

Cytat

on mine of jukebox:
        player has permissions "teren.lider":
                make console execute command "rg remove -w %world of player% %player%"
                send " &3Teren zostal usuniety !"
                stop

JAVA <3

Opublikowano
3 minuty temu, TheEdwinekPL napisał:

dla mnie jest to trudne i narazie nie chce sie jeszcze za to zajmowac bo i tak tego nie ogarne ale potrzebowalem tylko pomocy nie wiem ile zajmuje napisanie takiego pluginu ale jak ktos zna kogos albo ktos z was sie zna napisze niech ktos tu cos kto to robi bo plugin i tych cuboidach jest mi niezbedny a ja nie ogarniam jak juz mowilem programowania

Nauka javy + (jak ktoś chce - lepiej) WGapi 

Piszę działki, tak jak wspomniałem w Skript, jeśli chcesz będziesz mógł skorzystać lecz nie można tego usunąć

@mate1337 Robota dla ciebie ;) 

Cytat

Pomozesz mi w napisaniu pluginu ? :v

Opublikowano

@Topic 

Słuchaj, tu nikt za darmo ci nie napisze pluginu, wymagającego znajomości innych Api niż bukkitApi.

Popytaj "programistów" na forum, taki plugin nie powinien kosztować więcej niż 50zł.

Powodzenia!

@mate1337

@AdamGrzegorz

Opublikowano

Wymagany dodatek: PirateSK :)

Reszta funkcji związanych z WorldGuardem w Skript: 

(dokumentacja na skunity.com)

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Pobierz addon PirateSK i wgraj go na serwer następnie wgraj ten skrypt..

Jeśli chcesz abym bardziej Tobie poprawił np. tworzenie terenu pisz na pw.

Opublikowano

A jak zmienic blok jukebox na noteblock ?

Gdy probuje pobrac PirateSK nie robi mi sie folder a juz probowalem wsytzskie wersje

41 minut temu, JimForce napisał:

Pobierz addon PirateSK i wgraj go na serwer następnie wgraj ten skrypt..

Jeśli chcesz abym bardziej Tobie poprawił np. tworzenie terenu pisz na pw.

Mam wersje spigot 1.9 wgrywalem juz z strony spigota bukkita a nawet zmienialem silniki i dalej nie robil sie folder piratesk co mam robic 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...