Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z założeniem serwera Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka próbuję dla zabawy założyc sobie serwer Metina dzięki VirtualBox jednak gdy próbuję uruchomić  to wyskakuje mi taki błąd !

Win 7 Home Premium

Prosił bym o pomoc!

ss.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Opcje do wyboru:

1.Sciagnij starsza wersje virtual boxa.

2.przy kazdym poradniku tak masz?

3.zrob wlasnego freebsd

4.powiedz czy problem ustal czy nie

Komunikat mowi ze masz wylaczony vt-x w biosie dla wszystkich cpu modolow

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Temat stary, ale ja też miałem ten problem. Także inne osoby, które mają ten sam problem i nie wiedzą jak go naprawić to wpiszcie w Google: "enable vt in bios" + wasza płyta główna. Zróbcie to co tam jest napisane i będzie śmigać :) 

Potrzebujesz mojej pomocy? Chcesz mnie o coś zapytać? Skontaktuj się ze mną przez DM.

opluadab938.png

Opublikowano

Ustawienia > System > Procesor > Procesory jeśli masz 4 rdzeniowego procka to zmniejsz na max 4 (nieraz 4 rdzeniowy procek obsługuje 8 zadań/wątków czy jak to się tam zwie nie zawsze to działa na virtualbox)

druga kwestia to musisz wejść w BIOS i włączyć wirtualizację, jeśli masz jakiegoś laptopa gównianego i twój procek nie obsługuje wirtualizacji to pozostaje ci tylko zakup nowego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...