Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wszystkie questy warto robic?

ToNieJaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem wczoraj grać w Margonem wybrałem łowce mam 15lvl zrobiłem tam jakieś misje mniej więcej do mojego lvla i mam pytanie czy wszystkie questy są godne uwagi są jakieś ważniejsze i mniej ważne. I chciałem się jeszcze zapytać jakie najlepiej itemy na łowce w sensie jakie bony w łuku itd dzięki z góry za pomoc jestem totalnie zielony w tą grę.

Opublikowano

Oczywiście, że nie wszystkie...

Tylko te:

1. za ph (oprócz tych co dają 5-20 ph, chyba, że chce ci się je robić),
  2. te co dają sporo złota (jeśli masz mało), na małym lvl jest kilka misji co dają sporo złota na start, na wyższych lvlach jest to już po kilka milionów,
  3. te co dają dużo expa, a nie chce ci się expić albo nie masz wyczerpania,
  4. te co dają dobre itemy np. heroiczne
  5. eventowe które dają losy na loterie albo odblokowują tytana eventowego/miasto eventowe.
  6. i reszta jakie tylko chcesz.

Masz tutaj kilka questów wartych uwagi na start:

1. To jest ukryta treść, proszę
  2. To jest ukryta treść, proszę
  3. To jest ukryta treść, proszę
     --- 3. i 4. sporo latania ale warto
  4. To jest ukryta treść, proszę
  5. To jest ukryta treść, proszę
     --- sporo ph i zwoj za nic, TYLKO NIE POMAGAJ MU!!!
  6. To jest ukryta treść, proszę
     --- spoko itemy za darmo, kiedyś były dość mocne
  7. To jest ukryta treść, proszę
     --- sporo ph, mikstury do d**y
  8. To jest ukryta treść, proszę
     --- tu też ph
  9. To jest ukryta treść, proszę
     --- przyda się na wyższych lvl, NIE WYWALAJ MASKI
  10. To jest ukryta treść, proszę
     --- potrzebne do TP
  11. To jest ukryta treść, proszę
     --- po ukończeniu tego wyżej
  12. To jest ukryta treść, proszę
     --- odblokowuje lokacje do expienia i dropienia
  13. To jest ukryta treść, proszę
     --- nawet ok butki
  14. To jest ukryta treść, proszę
     --- kolejne tp - must have na +60 lvl
  15. To jest ukryta treść, proszę
     --- heroquest - polecam zrobić, sporo expa i itemy

Niżej pare tp do innych miast:

1. To jest ukryta treść, proszę
  2. To jest ukryta treść, proszę
  3. To jest ukryta treść, proszę
  4. To jest ukryta treść, proszę

Co do "bonów" - to nie metin, tutaj mówimy staty, to bierz takie, które ci pasują, na łowce to wiadomo SA, truta/głęboka rana w zależności kogo atakujesz, wartość ataku itd. Tutaj polecam jakieś poradniki, jest ich mnóstwo ale większość i tak nauczysz się z błędów i w czasie samej gry.

Polecam ci wbić jakiś lvl by stać na elicie2 (nie myl ze zwykłymi elitami), po heroqueście powinieneś spokojnie ubijać tą: 

To jest ukryta treść, proszę

Poproś tylko na forum o umiejętności na nią i bez problemu ją ubijesz. Może trafi ci się legedna/heroik. To żmudny proces ale 99% gry na tym polega, stanie i farmienie. PS: Umiejętności odblokujesz bodajże na 25 lvl (wtedy kiedy gra da ci możliwość samemu dodawania statów, dodawaj 100% w zręczność).

Polecam te strony:

• To jest ukryta treść, proszę
     --- na Wszycsy Pomagają Wszystkim pytaj o co tylko chcesz, ale oczywiście bez off-topu tzn. pytaj tylko o grę, nie o to co zadane z historii, ludzie tutaj pomagają w 99%, nie zapomnij dać takiej osobie/osobom plusa jeśli ci pomogli.
     --- różne poradniki
     --- poradniki do questów, polecam ten dział szczególnie w czasie eventów, tylko tam znajdziesz informacje jakie oraz jak zrobić questy eventowe, gdzie iść, komu co dać itd.

Jak masz jeszce jakieś pytania to pytaj, chętnie odpowiem.

Edit: Co do szybkiego expiania to polecam Ci zrobić te questy co wymieniłem, wszystkie questy na tp, korzystać z poradników "gdzie expić łowcą" (google) i w przeciągu 2-3 dni powinienieś na 99% mieć 60 lvl o ile się zbytnio nie obijasz, ja wbiłem 70 lvl - pierwszego dnia, potem 100 - drugiego ale miałem już ogarnięte jako tako itemy, więc nie myśl, że będziesz tak szybko wbijać. Ja gdy zaczynałem to wbijałem 30 lvl w miesiąć (czasy podstawówki, startu margonem) i uwierz mi wtedy to było coś, mieć 30 lvl i unikat w eq :)... 

Powiedz też na jakim grasz świecie, może na tym co ja, to będę mógł ci jakoś pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...