Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prace techniczne na forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jak zauważyliście lub nie forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji.
Nie oznacza to końca prac technicznych na forum. Etap. w którym musieliśmy wyłączyć dostęp do strony jest za nami i nie przewidujemy dalszych utrudnień w dostępie do strony.  Na bieżąco będą także wrzucane poprawki, a także etap końcowej optymalizacji, która ma przywrócić pożądane tempo działania strony.

W ciągu weekendu zrobimy live testy funkcjonalności, które doszły wraz z aktualizacją, w tym klubów.

Co do poprawek, to jako, że nie ufam swoim oczom wystarczająco, by jedynie im pozostawiać przegląd ewentualnych rzeczy do poprawy, to jeśli ktoś ma na tyle zacięcia i wolnego czasu, to zachęcam do zgłaszania miejsc, które mogą wymagać poprawy, tutaj w temacie, na PW lub przez Telegram.

Makin

ThePoc, `Kuba i `Kornelia lubią to

EXPmIpC.gif

Opublikowano
18 minut temu, Lord Makin napisał:

Hej,

Jak zauważyliście lub nie forum zostało zaktualizowane do najnowszej wersji.
Nie oznacza to końca prac technicznych na forum. Etap. w którym musieliśmy wyłączyć dostęp do strony jest za nami i nie przewidujemy dalszych utrudnień w dostępie do strony.  Na bieżąco będą także wrzucane poprawki, a także etap końcowej optymalizacji, która ma przywrócić pożądane tempo działania strony.

W ciągu weekendu zrobimy live testy funkcjonalności, które doszły wraz z aktualizacją, w tym klubów.

Co do poprawek, to jako, że nie ufam swoim oczom wystarczająco, by jedynie im pozostawiać przegląd ewentualnych rzeczy do poprawy, to jeśli ktoś ma na tyle zacięcia i wolnego czasu, to zachęcam do zgłaszania miejsc, które mogą wymagać poprawy, tutaj w temacie, na PW lub przez Telegram.

Makin

Jak dla mnie ta aktualizacja totalnie zjebała wygląd forum :) Przez te całe "new " tak samo jak ilość napisanych postów w każdym dziale stary wygląd był lepszy i jeszcze braki lini to po lewej między "profilem a napisanym postem " 

Maja.. lubi to
oDYVDfv.gif
Opublikowano

Forum muli pi*de gorzej niz wczoraj hehe :D

Z aktualizacji na aktualizacje wolniej forum chodzi :(

Easy. lubi to

http://i63.tinypic.com/s4mjqf.png

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

JEZEL WIDZISZ TEN POST I CI POMÓGŁ ZOSTAW SERDUSZKO DLA MNIE !

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, szalony39 napisał:

Forum muli pi*de gorzej niz wczoraj hehe :D

Z aktualizacji na aktualizacje wolniej forum chodzi :(

I częściej wywala błąd z hosta mpc albo " 502... " czy jaki to tam ma nr

Wgl. to taka chujowa sprawa z forum no co zrobisz jak nic nie zrobisz.

Edytowane przez Easy.
Bo Mogę.
oDYVDfv.gif
Opublikowano
3 minuty temu, Easy. napisał:

I częściej wywala błąd z hosta mpc albo " 502... " czy jaki to tam ma nr

tak strasznie muli pizde ze zanim sie załaduje jeden temat czy wgl cos na tym forum to z 5min a internet w pracy mam bardzo dobry :/

Easy. lubi to

http://i63.tinypic.com/s4mjqf.png

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

JEZEL WIDZISZ TEN POST I CI POMÓGŁ ZOSTAW SERDUSZKO DLA MNIE !

Opublikowano
34 minuty temu, Easy. napisał:

Jak dla mnie ta aktualizacja totalnie zjebała wygląd forum :) Przez te całe "new " tak samo jak ilość napisanych postów w każdym dziale stary wygląd był lepszy i jeszcze braki lini to po lewej między "profilem a napisanym postem " 

To "New" zniknie, rozdział na liczbę tematów i postów wróci, a ta linia, chodzi Ci w widoku tematu, tutaj tak? - 

To jest ukryta treść, proszę

EXPmIpC.gif

Opublikowano

No i możecie od razu poprawić wyświetlane obrazki żeby się prezentacje nie pieprzyły

Opublikowano

Dla wszystkich, którzy mają problemy ze zrozumieniem.

4.1 i 4.2 się troszkę różni od siebie. Każdy styl (oprócz defaultowego dla ICS) się lekko rozjedzie przy aktualizacji z 4.1 do 4.2.

Troszkę cierpliwości ludzie, zgłaszajcie wszystkie problemy i je naprawią - prędzej czy później.

Opublikowano
1 godzinę temu, Lajk™ napisał:

No i możecie od razu poprawić wyświetlane obrazki żeby się prezentacje nie pieprzyły

Problemem jest brak bb-code'ów ale poprawimy jeszcze edytor, jak masz jakieś konkretne prośby, to podeślij na PW :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Mi osobiście nie podoba się nowy edytor tekstu :/ I avatary zmalały przez aktualizację czy to wróci do poprzedniego stanu? Ale ogólnie to nie jest źle. 

giphy.gif

Opublikowano
10 minut temu, Creative napisał:

Mi osobiście nie podoba się nowy edytor tekstu :/ I avatary zmalały przez aktualizację czy to wróci do poprzedniego stanu? Ale ogólnie to nie jest źle. 

Przecież tamte avki były tak duże, że żaden mi nie pasował, to było straszne. Oby nikt nie powiększał ich. I tak tak jak są teraz to są za duże. Edytor tekst też jest spoko, ewentualnie można dodać więcej elementów, bo z 25% jest ukrytych. xD

Opublikowano
46 minut temu, Creative napisał:

można je troszkę powiększyć, ale może nie aż tak jak ostatnio ;)

Creative lubi to

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Dobra dobra mi tam kitów nie da się wcisnąć i wiem, że długo jeszcze zejdzie z poprawianiem. Od ponad pół roku nikt z dostępem do panelu administratora nie potrafił "włączyć" spoilerów... nosz kurfcze mać.
Proszę tutaj mini-tut jak to "włączyć":

Ponadto najważniejszym elementem jak i problemem jest mysql. No nic uczcie się dalej :D 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
18 godzin temu, Lord Makin napisał:

To "New" zniknie, rozdział na liczbę tematów i postów wróci, a ta linia, chodzi Ci w widoku tematu, tutaj tak? - 

Tak o tą linie mi chodzi :) 

oDYVDfv.gif
Opublikowano
4 godziny temu, SebuśPL napisał:

Poprawcie działanie forum by działało płynnie i dopiero można się brać za poprawki/zmiany 

Walczą z tym, Makin powiedział, że coś tam będą robić. Nie pamiętam wszystkich szczegółów bo to było na strimie. I tak już działa lepiej, przeważnie, ale nie zawsze, ale lepiej.

Opublikowano

W sumie jest lepiej niż przy mojej ostatniej wizycie na forum, ale wciąż szału nie ma :(

Opublikowano
Dnia 30.11.2017 o 22:53, Pan Maciek napisał:

W sumie jest lepiej niż przy mojej ostatniej wizycie na forum, ale wciąż szału nie ma :(

Wróć na gma będziesz jeszcze lepiej x"D

Screenshot_2.jpg

Opublikowano

Najwyższy czas wziąć się za optymalizacje. Jest już lepiej, ale do 'starego' mpc Wam dużo brakuje. Przekonałam się sama co do nowego silnika odkąd zostałam zmuszona do wielokrotnej pracy na nim. Różnica pomiędzy 4.1, a 4.2 jest kolosalna, co nowa wersja to lepiej, eliminacja kolejnych błędów, etc. Niestety nie każdy styl z 4.1 pasuje na 4.2 i albo trzeba go przebudować albo po prostu czekać aż wyjdzie nowa wersja. Jak wrócę do domu to poszukam błędów. 

wykończę cię jak podatki.