Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 create no appropriate device - problem z włączeniem

tanatos77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z włączeniem metina. Po włączeniu launchera wyswietla mi sie komunikat taki jak w tytule. Problem raczej lezy w karcie graficznej : zintegrowana Intel grpahics HD 620. Procek intelcore i 5 7200-U. Probowalem chyba wszystkiego począwszy od sprawdzenia zgodnosci po pobranie najnowszych sterownikow. Dziwi mnie jednak czemu cs go dziala mi bez zarzutu na 70-80 fps a taki metin2 gra stara jak swiat nie dziala mi :D proszę o pomoc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Metin2 create no appropriate device - problem z włączeniem
Opublikowano

a to nie jest przypadkiem ten błąd występujący w windows 8?

- prawym na aplikacje > rozwiąż problemy ze zgodnością , dalej bedziesz wiedział.

Opublikowano

Problem zapewne leży w karcie graficznej intela. Spróbuj uruchomić grę z procesorem graficznym o wysokiej wydajności/w trybie wysokiej wydajności.

Nie wiem też, jaki masz system, ale opcjonalnie możesz spróbować rozwiązań z tego tematu, o ile te wyżej zawiodą:

Opublikowano

niestety robilem co mowiliscie juz ;/ nie wiem w czym jest problem procesor intel core i5 7200-U CPU 2,5 GHz win 10 64 bitowy 8 gb RAM no i zintegrowana karta graficzna od Intela 620 HD graphics

czy macie jakies inne pomysly niestandardowe bo serio nie wierze ze metin nie dziala na takim kompie dopiero co kupionym

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeśli próbowałeś uruchomić grę w trybie zgodności w Windowsem 7, to spróbuj jeszcze z XP - może to coś da, chociaż nie sądzę, aczkolwiek sprawdzić możesz. 

Zainstaluj DirectX - 

To jest ukryta treść, proszę

Spróbuj też zmienić plan zasilania na wysoką wydajność.

Jeżeli nadal nie działa, spróbuj użyć innej wersji sterowników do karty graficznej.

Opublikowano

niestety probowalem ale nic.. wydaje mi sie ze chyba nie da sie odpalic metina na tym komputerze ze jakis mega blad sie wkradl w karte intela choc to malo prawdopodobne szczerze zeby nie mozna btlo otworzyc tak starej i malo wymagajacej gry jak metin

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W zasadzie to wypisałam Ci wszystkie rozwiązania jakie znam i te, które znalazłam w internetach. Problem leży w karcie graficznej, gdzieś na forum metina pisali, że problem zgłosili, ale żadnych dalszych wieści po tym nie znalazłam. Możesz ewentualnie spróbować jeszcze napisać na support, może znaleźli w końcu jakieś rozwiązanie. :v 

Opublikowano

Wreszcie jakiś problem, którego nikt nie rozwiązał! :D

A więc tak, skąd pobrałeś sterowniki pod Twoją kartę graficzną?
Obstawiam, że masz lapka więc proszę podaj mi Twój model lapka, oczywiście pełny numerek! :)
Jeśli mam złe obstawienia, proszę daj mi model płyty głównej ale pełny model wraz z numerkiem.
Ostatnie to jak będe w domu to wtedy zaproszę Cię na TeamViewer( chociaż sam mam problem teraz z TV xD)

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie, spieszę z pomocą :) kiedyś sam miałem ten problem na swoim laptopie i nic nie pomagało :/ 

Zadna instalacja nowych programów/sterowników itp. rozwiązanie jest głupie ale działa: aby naprawić ten błąd musicie podłączyć laptopa kablem hdmi do telewizora i włączyć program hdmi na telewizorze. Jak już na telewizorze pojawi się Wam ekran z laptopa wystarczy, że odpalili metina i będzie działać, jak już macie włączonego klienta możecie spokojnie odłączyć kabel. Rozwiązanie trochę problematyczne i czasami trzeba się nalatać z laptopem ale ważne ze działa :) 

PS po czasie się samo naprawiło i teraz już działa normalnie :)

1363095337-U286162.png
  • 6 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
28 minut temu, Blecku napisał:

Moj ziomek ma ten problem ktos pomoze ?

Może więcej informacji?

[Sprzęt]

Opublikowano
5 godzin temu, Vosly napisał:

Może więcej informacji?

[Sprzęt]

Sprzęt mogą mieć z nasa ale ten problem chyba miał każdy, mi pomogło :
- tryb zgodności

- rozwiązanie problemu

- REinstalacja visual c++

- REinstalacja netframework'a

- Skan komputera (dokładny) oraz pobranie clienta na nowo.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...