Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

www.muonline.me | ~26.01.2018~ | x1-x35 | 15% | The Legend is Born

mUca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, gwtim napisał:

Serwer zapowiada się spoko, dajcie reklamę na zagranicznych serwisach. Myślę, że drop z serduszek jest zbyt hardcorowy bo lecą typu vine+7 więc tak naprawdę szajs którego nikt nie będzie zbierał a trzeba zrobić 27x quest żeby dojść do lepszych nagród.

Jutro pojawi się reklama na wszystkich zagranicznych serwisach, będzie gdzie się tylko da. Do tych publikacji, do zrobienia jest filmik, parę screenów no i skończenie stronki, bo w końcu to wizytówka ;)
Co do serduszek, ogólnie drop z wypadajek, które są w Potion Girl  w sklepie na czas testów - trzeba to dobrze przemyśleć i ustawić jak trzeba. Taki drop nam się wydawał przyzwoity, ponieważ ogólnie każdy item, czy to +0 czy to +5 na tym serwerze ma sens, dlaczego? Nie zapominajmy, że w przyszłości (kox postać) będzie mogła zdobyć Excellent Jewel, który dodaje 2 Random opcje w item minimum+4+4, znowu Bronie bez skilla, które lecą teraz z wypadajek, też nie zapominajmy, jest przecież Jewel of Skill. Także wydaje mi się, że tego typu "śmieci" które teraz lecą, będzie opłacało się trzymać w depo, a ich mamy aż 8 dostępnych, także nie zabrakło by miejsca na te szajsy :D
To takie moje spojrzenie, jednak chciałbym poznać Twoje propozycje odnośnie np. tego serduszka :)

1 godzinę temu, Ibanez ;) napisał:

będą zbierać :D kasa na resety, podstawowe eq, teraz jest łatwo, exp ogromny + dużo pkt dostajemy za wszystko no i ekipa nam ułatwia testowanie więc to się wydaje szajsem ale jak serwer ruszy tak jak jest napisane na zapowiedzi to myślę że ten przedmiot +5 biorąc pod uwagę to co jest dostępne w sklepach i moc buffa będzie na wagę złota :D

No nie chodzi tutaj o kase na resety, bo rzeczywiście jak @gwtim napisał, słaby zen za nie, jednak chodzi tutaj właśnie o to, że teraz na testach jest wysoki exp, bonus pkt itd. Taką właśnie mieliśmy wizje serwera, jak piszesz, a czy nam się to udało dokładnie odzwierciedlić, hmm... Do przedyskutowania :)

ezgif.com-resize(1).gif

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z serc bym proponował do sphinx+5, silver do leg+5, golden do grand soul+5 żeby opłacało się robić te questy. Nie będzie nadmiaru tych itemów bo z tego co zauważyłem to te questy robi się tylko raz. Dodatkowo za ring 80 proponuję dać small wingi dla klasy, która go rzuca a nie losowo. Na prawie wszystkich serwerach na których grałem było na starcie losowo a potem i tak zmieniali tak jak proponuję bo wszyscy mieli wingi oprócz nowych graczy, którzy mieli problem z wymianą na swoją klasę. Co do multi to moim zdaniem ograniczenie do 2 kont na 1 kompa jest optymalne. Może też by dał niski drop Prime Reset do boxa któregoś? Nie każdy będzie miał dane wygrać event. Nie znalazłem też informacji o expie w pt, jak to wygląda?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mag44 napisał:

A bada u Was na serwerze dostępne te przeklęte multi konta?

Z doświadczenia wiemy, że zablokowanie całkiem multi kont, to gwóźdź do trumny serwera. Multi konta będą, jednak będą one ograniczone.

40 minut temu, gwtim napisał:

Z serc bym proponował do sphinx+5, silver do leg+5, golden do grand soul+5 żeby opłacało się robić te questy. Nie będzie nadmiaru tych itemów bo z tego co zauważyłem to te questy robi się tylko raz. Dodatkowo za ring 80 proponuję dać small wingi dla klasy, która go rzuca a nie losowo. Na prawie wszystkich serwerach na których grałem było na starcie losowo a potem i tak zmieniali tak jak proponuję bo wszyscy mieli wingi oprócz nowych graczy, którzy mieli problem z wymianą na swoją klasę. Co do multi to moim zdaniem ograniczenie do 2 kont na 1 kompa jest optymalne. Może też by dał niski drop Prime Reset do boxa któregoś? Nie każdy będzie miał dane wygrać event. Nie znalazłem też informacji o expie w pt, jak to wygląda?

Moim zdaniem to całkiem fajny pomysł i pogadam z resztą składu czy idą na takie zmiany.
Jeśli chodzi o ring 80, to równie dobrze można dać do niego coś innego, a wingi jak już robić dla każdej klasy żeby wypadały nie losowo, to wrzucić w postać, po zrobieniu postaci dana klasa ma własne ubrane small wingi na sobie, chyba na to samo wychodzi, a zostaje nam ring do wykorzystania.
Dokładnie też nam się tak wydaje, że 2-3 kont na kompie i będzie ok. Właśnie nad tym Prime Resetem cały czas rozmyślam i na pewno pojawi się gdzieś, gdzie każdy będzie miał dostęp do niego.
Exp w party teraz na Becie jest ustawiony tak, że w pt mamy taki sam exp, jak i bez pt, ani mniejszy, ani większy, ale gold party znowu ma 5%+ do expa.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Jeśli chodzi o exp w pt to proponuję tak:

Normalne bez golden: 2 osoby = +0%, 3 osoby = +5%, 4 osoby = +10%, 5 osób = +15%

Golden pt: 2 osoby = +0%, 3 osoby = +10%, 4 osoby = +15%, 5 osób = +20%

Zawsze to jakaś motywacja żeby brać ludzi do pt ale też nieduża różnica między normal a golden więc nie będzie problemu EE + AE.

Ze skrzydłami fajny pomysł żeby były na starcie. Może do ringa 80 dać drop jakiejś broni do +7 klasy legendary staff?

Opublikowano

Dziękujemy za propozycje, przeanalizujemy :)
Cieszymy się, że chcecie udoskonalać i pomagać nam tworzyć ten serwer - czekamy na więcej rad i propozycji.

STRONA ZOSTAŁA ZAKTUALIZOWANA
Z dniem dzisiejszym będzie pojawiać się na niej #ChangeLog, jak i na forum serwera będą aktualizowane zmiany co do ustawień.
Pracujemy nad czytelną publikacją, dzisiaj pojawi się na MPC, jak i na innych zagranicznych forach. Pojawimy się też na topkach, jak i uruchomimy system Vote!

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano
2 godziny temu, gwtim napisał:

Normalne bez golden: 2 osoby = +0%, 3 osoby = +5%, 4 osoby = +10%, 5 osób = +15%

Zawsze to jakaś motywacja żeby brać ludzi do pt ale też nieduża różnica między normal a golden więc nie będzie problemu EE + AE.

Ze skrzydłami fajny pomysł żeby były na starcie. Może do ringa 80 dać drop jakiejś broni do +7 klasy legendary staff?

mi się nie podoba pomysł podnoszenia expa w jakikolwiek sposób, tak jak teraz jest bardzo dobrze moim zdaniem, jest gap na pt, w dodatku nie ma żadnych boostów expa więc to czy będziesz expić sam czy w 5 zależy głównie od tego czy chcesz, motywacją do expienia w 5 będzie głównie prędkość zabijania mobów, nie podoba mi się pomysł na zmianę tego systemu jak dla mnie jest super

nie uważasz że lepsza broń +7 nie da zbyt dużego ułatwienia ? z tego co zauważyłem ma być ciężko by cokolwiek zdobyć i więc taka broń +7 w moich oczach byłaby dużym skokiem i zachwianiem problematyki gry

tumblr_n0qts1P3HE1snblj3o1_400.gif

Opublikowano

Ustawienia serwera świetne,najważniejsze żeby nie było problemu z pvm jak i pvp postaci.... Jak i płaczu oraz lamentu po pierwszym csi-e

Opublikowano

Legendary staff +7 daje 54%, staff of destruction+0 daje 50% a tego drugiego nie trudno wydropić. Myślę, że nie warto też iść za bardzo w hardcore bo trochę godzin spędziłem na serwerze i jedyne jewele jakie wyłapałem to 1s z bc+6 i kilka c/jol/b z drop eventu w lorce (gdzie pewnie to zostanie i tak zmienione, a nawet jeśli nie to 50 ludzi na evencie i podniesienie 1c będzie sukcesem) więc zrobienie seta jakiegokolwiek będzie graniczyło z cudem przy takim dropie kamieni a chyba nie chcemy robić drugiego globala (gdzie w sumie na globcu jest łatwiej niż tutaj na tą chwilę).

Opublikowano

Jak dla mnie ten słaby drop to świetna sprawa,kazdy jeden kamyczek będzie miał wielką wartość,nie wspominając już o secie na+9,czy wypraniu skrzydeł...Rozgrywka na bardzo długi czas...Coś czego brakuje na tej scenie :)

Opublikowano
16 minut temu, Mag44 napisał:

Jak dla mnie ten słaby drop to świetna sprawa,kazdy jeden kamyczek będzie miał wielką wartość,nie wspominając już o secie na+9,czy wypraniu skrzydeł...Rozgrywka na bardzo długi czas...Coś czego brakuje na tej scenie :)

Jeśli będzie normalny drop exc i kamieni a nie tylko z bok i eventów to fajnie. Jeżeli zrobienie bone seta +7+dd będzie wymagać 2 miesięcy to już mniej fajnie ;)

A właśnie co do exc to mam nadzieję, że z samego dropu też będzie można coś poskładać a nie jak większość serwerów maksimum na co można liczyć z dropu to leather+mana ^^

Opublikowano
16 minut temu, Mag44 napisał:

Jeśli będzie normalny drop exc i kamieni a nie tylko z bok i eventów to fajnie. Jeżeli zrobienie bone seta +7+dd będzie wymagać 2 miesięcy to już mniej fajnie ;)

A właśnie co do exc to mam nadzieję, że z samego dropu też będzie można coś poskładać a nie jak większość serwerów maksimum na co można liczyć z dropu to leather+mana ^^

Opublikowano
45 minut temu, gwtim napisał:

No właśnie będzie za łatwo biorę już udział w testach chodź na razie nas mało testuje ale o kamyczki to nie problem sporo dropi z eventow z bosow itd, a co do exc itemow z dropu to nie są potrzebne lepiej hunt robić i rynek rusza jest jakiś trade itd. 
A gwtim tak jak TY sugerujesz to jest idealna gra pod AFK PRO i zero meczenia się hmm troszkę bootem zapachniało...

Opublikowano
9 minut temu, keraj2 napisał:

No właśnie będzie za łatwo biorę już udział w testach chodź na razie nas mało testuje ale o kamyczki to nie problem sporo dropi z eventow z bosow itd, a co do exc itemow z dropu to nie są potrzebne lepiej hunt robić i rynek rusza jest jakiś trade itd. 
A gwtim tak jak TY sugerujesz to jest idealna gra pod AFK PRO i zero meczenia się hmm troszkę bootem zapachniało...

Tak jak kolega wyżej,zgadzam sie z nim w 100%,też chciałbym nastawic sie na długa rozgrywke,a nie,że za 3 miesiące połowa odejdzie znudzona,pojawi się brak rywalizacji,i tym oto sposobem koniec,albo nowa edycja....Ludzie którzy są nastawieni na szybka rozgrywkę pod bota,mało macie serwerów tego rodzaju????Ja jestem bardzo zadowolony,że w końcu pojawi się serwer na którym będzie trzeba się napracować,i a set+9 będzie czymś niezwykłym...Pozdrawiam 

Opublikowano
53 minuty temu, keraj2 napisał:

Teraz masz tak exp ustawiony, że GR w kilka h zrobisz leniwiąc się, więc nie porównuj do startu gdzie zanim ubijesz jakiegokolwiek bossa to nie dostaniesz nic kamieni ani exc. Nie rozumiem co ma drop exc do botów skoro będzie ustawione ograniczenie na ilość kont. Ten exp jest sam w sobie nastawiony na afk i nie ma tu nic do rzeczy drop. Znudzona to odejdzie połowa sfrustrowanych graczy, którzy nie będą sobie radzić w lt7 bo max na co ich będzie stać uzyskać to sphinx+4. Chcecie mieć nudną rozgrywkę to ustawcie brak dropu exc z mobów a za miesiąc top gildia obstawi wszystkie goldeny na inwazjach, nie mówiąc o selupanach itd więc gówno zobaczycie a nie exc ;)

Chyba jestem za stary na tą grę bo za moich czasów było w uj ciężko coś uzyskać a exc z dropu cieszył mordę. Jak widać czasy się zmieniły i najlepiej zrobić ustawienia pod topkę co wszystkie eventy zgarną dla siebie.

Ps. Drop exc z mobów nie chodzi mi żeby leciały jak po**bane ale żeby była szansa coś dropnąc raz na kilkanaście h grania.

Opublikowano
6 godzin temu, gwtim napisał:

Jeśli chodzi o system expa w party - tutaj nic nie będzie zmieniane. obecny system expienia w party jest bardzo dobry i tutaj wszystko zostanie bez zmian.

Skrzydła są dostępne z ringów 80lvl, tutaj również nic się nie zmieni, nie będzie żadnego rodzaju ułatwień w tej kwestii, ludzie będą mieli możliwość handlowania już od samego początku gry.

3 godziny temu, Mag44 napisał:

Ustawienia serwera świetne,najważniejsze żeby nie było problemu z pvm jak i pvp postaci.... Jak i płaczu oraz lamentu po pierwszym csi-e

Na naszym serwerze nie będzie takiej sytuacji w której po przegranym CS'ie gildia której nie udało się wygrać wywrze taką presję na nas byśmy nie wiadomo co zrobili aby to oni wygrali kolejne starcie, CS jest walką Alliance vs Alliance, strategia vs strategia. Wygrają Ci którzy lepiej przemyślą walkę i będą do niej lepiej przygotowani.

Legendary staff +7 daje 54%, staff of destruction+0 daje 50% a tego drugiego nie trudno wydropić. Myślę, że nie warto też iść za bardzo w hardcore bo trochę godzin spędziłem na serwerze i jedyne jewele jakie wyłapałem to 1s z bc+6 i kilka c/jol/b z drop eventu w lorce (gdzie pewnie to zostanie i tak zmienione, a nawet jeśli nie to 50 ludzi na evencie i podniesienie 1c będzie sukcesem) więc zrobienie seta jakiegokolwiek będzie graniczyło z cudem przy takim dropie kamieni a chyba nie chcemy robić drugiego globala (gdzie w sumie na globcu jest łatwiej niż tutaj na tą chwilę).

Serwer jest kierowany pod hard, long term. ma być trudno, zdobywanie przedmiotów i rozwijanie się ma być ciężkie, nie planujemy podnosić dropu kamieni z mobów podczas gry gdyż na podstawie zamkniętych testów oraz tych już obecnie otwartych wiemy że kamienie lecą dobrze, można je wygodnie zdobywać i nie ma żadnego problemu by w ciągu dnia zebrać większą ilość kamieni.

Jeżeli gracz planuje się szybko rozwijać, chce dość szybko zdobyć lepsze przedmioty, chce zdobywać kamienie i inne tego typu rzeczy to poświęci swój czas nie na stanie w miejscu na spocie i expienie a na braniu udziału w eventach, łapaniu bossów i wiele więcej. Możliwości jest bardzo wiele.

Drop kamieni tak jak napisałem wyżej jest ustawiony dobrze, zrobienie setu bone na +9 nie powinno być żadnym problemem dla żadnego gracza no chyba że ktoś planuje grać na zasadzie "odpale klienta, ustawie postać by expiła i wrócę za 6 godzin zrobić reset"

Drop exc przedmiotów na serwerze jest wyłączony i będzie wyłączony, jedynym sposobem na zdobywanie exc przedmiotów będzie huntowanie goldenów i bossów oraz oczywiście handel.

1 godzinę temu, keraj2 napisał:

Dokładnie, jesteś u nas jako tester od ponad miesiąca, sporo Tobie zawdzięczamy dlatego też wiemy że drop kamieni jest ustawiony dobrze. Rynek będzie działał jak należy, serwer nie będzie aż takim serwerem afk/widmo jak do tej pory można spotkać

Nie potrzeba nam tutaj utarczek, wszystko ze spokojem :)

1 godzinę temu, Mag44 napisał:

Tak jak kolega wyżej,zgadzam sie z nim w 100%,też chciałbym nastawic sie na długa rozgrywke,a nie,że za 3 miesiące połowa odejdzie znudzona,pojawi się brak rywalizacji,i tym oto sposobem koniec,albo nowa edycja....Ludzie którzy są nastawieni na szybka rozgrywkę pod bota,mało macie serwerów tego rodzaju????Ja jestem bardzo zadowolony,że w końcu pojawi się serwer na którym będzie trzeba się napracować,i a set+9 będzie czymś niezwykłym...Pozdrawiam 

Ustawienia jakie wam damy będą jak najbardziej zadowalające i rozgrywka będzie trwałą długo :) Dziękujęmy za dobre słowa

48 minut temu, gwtim napisał:

Teraz masz tak exp ustawiony, że GR w kilka h zrobisz leniwiąc się, więc nie porównuj do startu gdzie zanim ubijesz jakiegokolwiek bossa to nie dostaniesz nic kamieni ani exc. Nie rozumiem co ma drop exc do botów skoro będzie ustawione ograniczenie na ilość kont. Ten exp jest sam w sobie nastawiony na afk i nie ma tu nic do rzeczy drop. Znudzona to odejdzie połowa sfrustrowanych graczy, którzy nie będą sobie radzić w lt7 bo max na co ich będzie stać uzyskać to sphinx+4. Chcecie mieć nudną rozgrywkę to ustawcie brak dropu exc z mobów a za miesiąc top gildia obstawi wszystkie goldeny na inwazjach, nie mówiąc o selupanach itd więc gówno zobaczycie a nie exc ;)

Chyba jestem za stary na tą grę bo za moich czasów było w uj ciężko coś uzyskać a exc z dropu cieszył mordę. Jak widać czasy się zmieniły i najlepiej zrobić ustawienia pod topkę co wszystkie eventy zgarną dla siebie.

Ps. Drop exc z mobów nie chodzi mi żeby leciały jak po**bane ale żeby była szansa coś dropnąc raz na kilkanaście h grania.

Dla jednych będą to ustawienia pod afk dla innych będą to ustawienia gdzie trzeba będzie być aktywnym by osiągać sukcesy i rozwijać się potencjalnie szybko.

Jeżeli ktoś będzie miał odejść to odejdzie, takie są realia, jedni wytrwają i będą grać, inni zrezygnują bo uznają że będzie zbyt Ciężko, niestety ale tak było jest i będzie.

Myślę że gracze dostosują styl gry do tego aby radzić sobie w trudnych sytuacjach i expienie w lt7 nie będzie żadnym problemem, system expienia na Oficjalnym expie serwera był testowany pokaźną liczbą osób i bez żadnych problemów expiło się na lepszych mapach nie będąc jednocześnie wybitnie dobrze ubranym

13 minut temu, daniel4623 napisał:

Znana już jest data startu serwera ? 

Myślimy że do 15 Stycznia poznamy przybliżoną datę startu serwera, na ten moment zapraszamy na serwer aby porozglądać się i zapoznać co i jak wygląda :)

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Bardzo dobrze że nie dajecie wejść sobie na głowę, ostatnio Ciężko o Administracje która twardo stoi za swoimi ustawieniami i nie ulega presji graczy.

tumblr_n0qts1P3HE1snblj3o1_400.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, ax0ax0ax0ax napisał:

Dowiedziałem się o tym serwerze od chłopaków na globalu, podejrzewam że global padnie jak ten serwer wystartuje :D

chodzi o ten global priv co jest p2w czy o normalny global gdzie jeszcze większe p2w? :D

Opublikowano
2 godziny temu, ax0ax0ax0ax napisał:

Dowiedziałem się o tym serwerze od chłopaków na globalu, podejrzewam że global padnie jak ten serwer wystartuje :D

Dzięki, że tak uważasz, ale nie przesadzałbym z tym i prosiłbym o nie sianie propagandy.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Pora na pseudo podbicie tematu.... a tak na serio to przybywamy wstawić listę poprawek dokonanych w nocy :)

- Dodano Spoty w Dungeon1, Dungeon3

- Dodano Spoty w Stadium

- Zmieniono bramki lvl map dostępnych pod M od Kanturu wzwyż do 200 lvl

- Heart of Love: Storm Crow drop usunięty

- Blood Castle, Devil Square, Castle Deep Event, drop Jeweli został naprawiony

- Tarcza Crimson Glory została dodana do wyposażenia Lord Emperor

- Dark Side Skill dla Rage Fighter jest teraz dostępny od 80 lvl

- White Wizard Event naprawiony

- Lighting Shock Perhament dla Summonerki usunięty ze sklepu

- Imp, Guardian Angel zostały usunięte z dropu

- Lilium Stick (Eternal Wing Stick) dodany

- Queen Set Socket dla Summonerki dodany

- Smoke Effect dla Hades setu dodany

- Dodano spoty na mapie Swamp of Peace

- Usunięto błąd podwójnych komunikatów przy zniszczeniu Hextech Chest

- Dodano komunikaty informujące o zakończeniu inwazji oraz eventów

- Kundun Event naprawiony

- Maya Event, podniesiono obrażenia zadawane przez dłonie ponadto drop z dłoni został usunięty

- Drop składników na wejściówki do BC,DS,IT został przywrucony

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Yy czyli na Maya event będzie sie chodziło tylko ubic Nightmare , z rak nic juz nie bd lecieć ? To troche przesada, impa i angela wgl nie będzie można dropnac z niczego? 

Opublikowano
3 godziny temu, Uchiha. napisał:

Yy czyli na Maya event będzie sie chodziło tylko ubic Nightmare , z rak nic juz nie bd lecieć ? To troche przesada, impa i angela wgl nie będzie można dropnac z niczego? 

Też jestem za tym żeby dropily te przedmioty. Trochę lipa żeby cc bc ds były raz czy tam 2 razy w tygodniu. To właśnie ma być te aktywne granie a nie botowanie jak mi zarzucaliscie wyżej niektórzy? xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...