Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

www.muonline.me | ~26.01.2018~ | x1-x35 | 15% | The Legend is Born

mUca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Uchiha. napisał:

Yy czyli na Maya event będzie sie chodziło tylko ubic Nightmare , z rak nic juz nie bd lecieć ? To troche przesada, impa i angela wgl nie będzie można dropnac z niczego? 

Maya event będzie tak ustawiony głównie ze względu na eliminacje ludzi lubiących bawić się w "resetowanie eventu" nie będzie sytuacji w których grupka znajomych będzie przez dobe resetowała sobie event po to by nadropić pełne depo exc z rąk maya wychodząc z rafineri przed walką z nightmare

zawsze moglibyśmy ustawić tak iż po wyjściu po ubiciu rąk lub po porażce podczas walki event się blokuje na 12h po porażce ale nie zamierzamy sprawić aby gracze cierpieli przez trolli którzy chodziliby na nightmare event tylko po to by zablokować rafinerie.

podczas eventu mamy 4 przeciwników z których zawsze  leci drop, my ograniczyliśmy drop jedynie do nightmare który będzie dropił kilka przedmiotów. jeszcze nie ustaliliśmy ilości.

na ten moment impa i angela nie będzie można wydropić, jest dostępny w x-shopie jako pet na określony czas za hunt pointy więc czy dodamy impa i guardiana gdzieś jeszcze ? na ten moment nie wiemy.

1 godzinę temu, gwtim napisał:

Też jestem za tym żeby dropily te przedmioty. Trochę lipa żeby cc bc ds były raz czy tam 2 razy w tygodniu. To właśnie ma być te aktywne granie a nie botowanie jak mi zarzucaliscie wyżej niektórzy? xD

Nie raz czy dwa razy w tygodniu a 2 dni w tygodniu. tak to jest właśnie aktywne granie :) DS,BC i CC są eventami które w założeniu mają dać albo szybką możliwość wbijania lvl, albo sporą ilość kamieni i innych przedmiotów, stąd takie ustawienia aby gracze wiedzieli że w weekend jest będą takie i takie eventy które dadzą im możliwość poexpienia :) tutaj eventy bez zmian.

ezgif.com-resize(1).gif

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

bardzo dobrze że drop będzie tylko z nightmare. albo ubijesz bossa i odblokujesz rafinerie by dostać nagrodę albo nie idziesz i zrobi to ktoś inny proste i logiczne.

a jeśli chodzi o mnie to mi nie przeszkadza to że te całe bc i ds są tylko w weekendy, nawet mi się to podoba bo można w spokoju się na to przygotować i nie będzie jakiegoś dziwnego stresu że kogoś z Twojej ekipy nie ma a chcesz iść na event

tumblr_n0qts1P3HE1snblj3o1_400.gif

Opublikowano
Cytat

a jeśli chodzi o mnie to mi nie przeszkadza to że te całe bc i ds są tylko w weekendy, nawet mi się to podoba bo można w spokoju się na to przygotować i nie będzie jakiegoś dziwnego stresu że kogoś z Twojej ekipy nie ma a chcesz iść na event

Stres to będziesz miał jak ktoś z Twojej ekipy nie będzie dostępny akurat w dni bc i ds ;p Moim zdaniem to po prostu kastracja rozrywki dla graczy. Jedyne co zostaje to nudny CS dla 2 gildii a tak to nie można porywalizować w bc czy cc bo ludzie różnie pracują czy chociażby studiują zaocznie więc w weekend ich nie ma = nie istnieje dla nich bc i inne. Nikt nie powiedział, że muszą tam być jakieś uber nagrody. Chaosów wcale tak dużo nie leci więc to powinno być ograniczeniem bo każdy się zastanowi czy opłaca mu się tracić c na bc czy jednak item +10.

Opublikowano

tak ustaliliśmy, nie zamierzamy tego zmieniać

Nie będziemy dostosowywać się pod graczy i ich czas wolny bo nigdy się pod nich nie dostosujemy gdybyśmy mieli patrzeć na pracę, szkołę, obowiązki. Masz czas i chęci, pójdziesz, nie masz czasu i możliwości, niestety to nie jest nasza wina.

tak jak jest ustalone czyli BC,DS,CC w Weekendy zostaje.

jeśli już mowa o rywalizacji, masz tyle inwazji, eventów i innego rodzaju miejsc gdzie możesz się bić z graczami o moba, skrzynkę czy cokolwiek innego że nie widzę tutaj żadnej kastracji rozrywki. ze wszystkich eventów jakie będą u nas dostępne i ze wszystkich możliwości jakie wam damy będziecie mogli czerpać takie korzyści że się w głowie nie mieści. kwestia myśleć i grać z głową.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano
20 minut temu, Uchiha. napisał:

BC, DS tylko w weekendy większej głupoty nie widziałem, a gram w mu bodajże 12 lat.

Ps. Imp i Angel dobry pomysł

nie wszystkim musi się podobać taki system, każdemu się nie dogodzi.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano
12 minut temu, Uchiha. napisał:

Co ta pewność siebie Cie nie zgubi ;)

po co to ? jak Ci się coś w serwerze nie podoba to albo nie graj i odpuść sobie komentowanie albo wejdź na testy i napisz swoje uwagi Administracji bądź na forum serwera. nie rozumiem po co z góry piszesz jakieś negatywne komentarze?

w oczach każdego gracza znajdzie się coś co mu się nie spodoba, po co śmiecisz negatywnymi postami pod publikacją serwera który bardzo dobrze się zapowiada ? mi te eventy w żadnym wypadku nie przeszkadzają, raz pójdę, raz nie będę mieć czasu, trudno się mówi. lepsze 2 dni niż siedzenie na serwie i co 2h wchodzenie na bc czy ds gdzie jak noobek dogonie sobie topke która expi na lepszym spocie lub w lepszym miejscu ode mnie. będzie zabawnie na tych eventach przez takie rozwiązanie.

tumblr_n0qts1P3HE1snblj3o1_400.gif

Opublikowano

"lepsze 2 dni niż siedzenie na serwie i co 2h wchodzenie na bc czy ds gdzie jak noobek dogonie sobie topke która expi na lepszym spocie lub w lepszym miejscu ode mnie" 

Dobrze zrozumiałem, że noobem jest ten który korzysta z eventów żeby dogonić topkę? Chyba właśnie o to chodzi żeby aktywny gracz miał szansę dogonić kogoś kto jest wyżej tylko i wyłącznie przez odpalone mu 24/7 :)

Opublikowano
29 minut temu, Ibanez ;) napisał:

po co to ? jak Ci się coś w serwerze nie podoba to albo nie graj i odpuść sobie komentowanie albo wejdź na testy i napisz swoje uwagi Administracji bądź na forum serwera. nie rozumiem po co z góry piszesz jakieś negatywne komentarze?

w oczach każdego gracza znajdzie się coś co mu się nie spodoba, po co śmiecisz negatywnymi postami pod publikacją serwera który bardzo dobrze się zapowiada ? mi te eventy w żadnym wypadku nie przeszkadzają, raz pójdę, raz nie będę mieć czasu, trudno się mówi. lepsze 2 dni niż siedzenie na serwie i co 2h wchodzenie na bc czy ds gdzie jak noobek dogonie sobie topke która expi na lepszym spocie lub w lepszym miejscu ode mnie. będzie zabawnie na tych eventach przez takie rozwiązanie.

Ty gościu, to sa testy. Odróżniasz udzielanie swojej opini co do ustawień serwera a wystawiania negatywnych opini ? Bo zdaje mi się ze nie i adwokatem Muca pewnie tez nie jestes. 

Ps. Na przyszłość przykład negatywnej opini "co za ch.. serwer" ,"co za ch.. Administracja "

Pozdrawiam i życzę powodzenia do zobaczenia na starcie ;)

Opublikowano

jak juz jest taka dyskusja na temat BC DS to moze cos zgapić z MuLegend ??:P A mianowicie BC 2x dziennie ? na MuLegend jest tak ze BC i rozne tego typu zgromadzenia maja ograniczenia w ilosci wejsc wiem ze strony technicznej  nie da sie takiego czegos zrobic w normlanym MU ale mozna cos podobnego ze np event bedzie sie odbywal mniej razy w tym przypadku proponuje 2x rano i poznym popoludniem

co wy na to ?

ciekawe pomysly ale co niektorzy maja racje BC to ikona MU i ograniczajac to do weekendu to nie jest za fajny pomysl tym bardziej ze w niedziele jest CS i niektorzy beda mieli dylemat jak wypadnie CS i BC w jedej chwili

Opublikowano
10 godzin temu, evilek91 napisał:

jak juz jest taka dyskusja na temat BC DS to moze cos zgapić z MuLegend ??:P A mianowicie BC 2x dziennie ? na MuLegend jest tak ze BC i rozne tego typu zgromadzenia maja ograniczenia w ilosci wejsc wiem ze strony technicznej  nie da sie takiego czegos zrobic w normlanym MU ale mozna cos podobnego ze np event bedzie sie odbywal mniej razy w tym przypadku proponuje 2x rano i poznym popoludniem

co wy na to ?

ciekawe pomysly ale co niektorzy maja racje BC to ikona MU i ograniczajac to do weekendu to nie jest za fajny pomysl tym bardziej ze w niedziele jest CS i niektorzy beda mieli dylemat jak wypadnie CS i BC w jedej chwili

W normalnym mu też są ograniczenia wejść (zwykle 4x na dzień bc/ds itd) ale to chyba tylko w tych nowszych sezonach.

Opublikowano

na ten etap nic nie zostanie zmienione, mamy nad czym pracować i póki nie zobaczymy tego jak to wypali już po starcie nie podejmiemy się zmiany tychże eventów.

Ragezone zmusiło nas niestety do ustalenia daty startu serwera więc jak można się domyślić musieliśmy ją ustalić, Serwer ruszy oficjalnie 26 Stycznia jeszcze nie znamy godziny.

Upraszam o nie wykłucanie się między sobą o ustawienia serwera, do kłótni i propozycji zmian macie nasze forum, nie śmiećmy pod publikacją negatywną energią, nie zapominajmy że celem serwera jest zgromadzenie jak największej ilości graczy, myślę że burze i kłótnie nie będą w żadnym przypadku pomocne.

Na serwerze prawie zawsze do chwili startu jest jedna osoba z Administracji, problemy, propozycje zmian, znalezione błędy można zgłaszać zarówno do niej osobiście jak i na Shoutboxie na forum.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano
3 minuty temu, Uchiha. napisał:

Start w poniedziałek ?xd

z tego co widzę w kalendarzu 26 wypada w piątek :)

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Rzadko się udzielam ale jak już to znaczy ze mnie coś poruszyło.Serwer zapowiada się świetnie!Ustawienia naprawdę inne niż wszystko co jest wkoło ale do rzeczy.

Cytat

Nie raz czy dwa razy w tygodniu a 2 dni w tygodniu. tak to jest właśnie aktywne granie :) DS,BC i CC są eventami które w założeniu mają dać albo szybką możliwość wbijania lvl, albo sporą ilość kamieni i innych przedmiotów, stąd takie ustawienia aby gracze wiedzieli że w weekend jest będą takie i takie eventy które dadzą im możliwość poexpienia :) tutaj eventy bez zmian.

To jest (oczywiście moim zdaniem,podkreślam to bo widzę kolega ma naturę dominującą) kompletny strzał w kolano!Gram w mu od ok 12 lat i nigdy nie spotkałem się z takim ustawieniem,podejrzewam ze nie bez powodu.

Cytat

Nie będziemy dostosowywać się pod graczy i ich czas wolny bo nigdy się pod nich nie dostosujemy gdybyśmy mieli patrzeć na pracę, szkołę, obowiązki.

To po co robicie serwer?czy on przypadkiem nie jest dla graczy?wasz cel wydaje mi się jest prosty,chcecie zaprosić do siebie jak najwięcej graczy by wszyscy albo większość bawiła się dobrze!Ucinając grę ucinacie sobie część graczy.Nie słuchając graczy i nie dostosowując się pod nich (nie mówię że pod wszystkich) tracicie część graczy. itd

Cytat

jeśli już mowa o rywalizacji, masz tyle inwazji, eventów i innego rodzaju miejsc gdzie możesz się bić z graczami o moba, skrzynkę czy cokolwiek innego że nie widzę tutaj żadnej kastracji rozrywki

Mu to BC DS i CC!!!To fundament, to są pierwsze eventy jakie powstały w mu.Każdy je kojarzy z tą grą każdy wie że to część gry ucinając część gry hmm kastrujecie ją jakkolwiek to brzmi.

Cytat

BC, DS tylko w weekendy większej głupoty nie widziałem, a gram w mu bodajże 12 lat.

Polać mu.Zapraszam na bimberek własnej roboty!hehe

Cytat

nie wszystkim musi się podobać taki system, każdemu się nie dogodzi.

Cytat

Cieszymy się, że chcecie udoskonalać i pomagać nam tworzyć ten serwer - czekamy na więcej rad i propozycji.

Masz 100% rację,ale tworząc coś musicie(nic nie musicie to wasz serwer i wasze zasady),powinniście wziąć pod uwagę opinie graczy skoro to dla nich jest tworzony serwer bo z tego co widzę zaprosiliście graczy to współpracy a nie daliście serwer z danymi ustawieniami i grajcie sobie ...

Cytat

Co ta pewność siebie Cie nie zgubi ;)

Cytat

Nie widzę tu ani jednego negatywnego komentarza :D

Cytat

"lepsze 2 dni niż siedzenie na serwie i co 2h wchodzenie na bc czy ds gdzie jak noobek dogonie sobie topke która expi na lepszym spocie lub w lepszym miejscu ode mnie" 

Dobrze zrozumiałem, że noobem jest ten który korzysta z eventów żeby dogonić topkę? Chyba właśnie o to chodzi żeby aktywny gracz miał szansę dogonić kogoś kto jest wyżej tylko i wyłącznie przez odpalone mu 24/7 :)

Nie wiem czy kolega nie wypowiedział się o co w tym właśnie chodzi!!!

Przechodząc do sedna,serwer zapowiada się świetnie!!!Dawno nie było czegoś takiego i przede wszystkim widać ze chcecie! co jest chyba najważniejszą rzeczą.

Tak jak pisałem wyżej zabieranie czegoś lub ukrócanie czegoś nie ma kompletnie sensu.Większość serwerów jest tworzona tak ze ludzie nie chodzą do BC DS itd bo wszyscy stoją na spotach i afkują to jest jakaś żywa część tej gry! Nie zabierajcie tego graczom.Jeśli serwer ma żyć,jeśli chcecie by gracze współpracowali ze sobą ,nawiązywali relacje itp itd to nie zabierajcie im tego.BC DS służy również do tego by jak to tu ktoś podkreślił "Noobek"(haha) miał szanse podgonić topkę,żeby czuł się częścią gry żeby po miesiącu nie zrezygnował z gry bo nie będzie się utożsamiał z ludźmi bo będzie w uuuuj daleko za nimi(i nie mówię tu o samej topce topce).Zadajcie sobie pytanie pod jaką część graczy robicie serwer bo jeśli pod maniaków to ok ale jeśli pod maniaków i pod ludzi którzy pracują maja rodziny i nie zawsze maja czas żeby tylko w weekendy siąść do danego eventu to większość z nich wam ucieknie po miesiącu.Macie multum możliwości,możecie tu udostępnić po 4xna dzień czy nawet odpłatnie za vipa ale po co od razu zabierać.

Cytat

Nie będziemy dostosowywać się pod graczy i ich czas wolny bo nigdy się pod nich nie dostosujemy gdybyśmy mieli patrzeć na pracę, szkołę, obowiązki. Masz czas i chęci, pójdziesz, nie masz czasu i możliwości, niestety to nie jest nasza wina.

tak jak jest ustalone czyli BC,DS,CC w Weekendy zostaje.

Napisałem togo posta tylko i wyłącznie dlatego że zraziła mnie twoja ignorancja!To nie jest chęć postawienia na swoim lub zacytuję kolegę "Bardzo dobrze że nie dajecie wejść sobie na głowę, ostatnio Ciężko o Administracje która twardo stoi za swoimi ustawieniami i nie ulega presji graczy.".Jako Admin czy jaką rolę odgrywasz w tym zespole nie powinieneś tak postępować.

Tworzycie coś naprawdę super i jestem w pierwszym rzędzie i wam kibicuję!Będę grał tak czy siak i zrobię co mogę by was wesprzeć bo szanuję ludzi którzy odwalają kawał dobrej roboty!Ale nie spalcie się na starcie!

Gorąco pozdrawiam! :D

Opublikowano

Eoee Aby nie cytować całej Twojej wypowiedzi i nie rozciągać tematu napiszę bez cytatu będzie to czytelniejsze

Doskonale rozumiemy o co wam chodzi, dlaczego jesteście za tymi eventami ale nie staracie się zrozumieć nas. Gracze są "przyzwyczajeni" do tego że te eventy są właśnie codziennie, my chcemy aby było inaczej :) wejdziecie, pogracie, zobaczycie jak to wyjdzie w praniu, jak to będzie wyglądało i wtedy możemy rozmawiać, dajcie szanse ustawieniom, nie skreślajcie ich na wstępie tylko dlatego że "tak było zawsze"

Tak było zawsze, Tak było wszędzie, na każdym serwerze niezmiennie te eventy było co kilka godzin każdego dnia, my postanowiliśmy coś zmienić, wyłamać się z normy :) tak jak napisałem wyżej, dajcie szanse, sprawdźcie, jak nie będzie odpowiadało zrobimy ankietę na forum i na podstawie ankiety już podczas gry będziemy mogli ustalać zmiany na serwerze, na ten moment nie możemy podjąć jakiejkolwiek zmiany

pod publikacją wypowiada się naprawdę mało osób, jest mnóstwo wyświetleń, sporo osób zaczyna o nas wiedzieć ale myślę że to nie jest to ustalenia na podstawie głosów Administracja kontra 3-5 osób, do tego potrzeba większej ilości graczy dlatego proszę zrozumcie, nad jakąkolwiek zmianą eventów zaczniemy rozmawiać już po starcie :)

Mam nadzieję że nas rozumiecie.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

fajnie sie to czyta. na pewno zawitam. dodam tylko, że nie nawidzę jak ciągle brakuje ZEN. (proszę wszystko tylko nie zen) xD

Opublikowano

tak jest ! set zen się przyda :D może nie jakoś bardo jako konieczność ale może ludzie będą handlować też zenami a nie jedynie B/S :D

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

ludzie lubią jak im coś się udaje. (np nie brakuje zen. pralka nie pali co chwile. reszta ujdzie) wolę tydzień dropić item i wyprać go za 1razem niz dropiz 10 itemow dziennie i spalić wszystkie

Opublikowano

oj ja też bym tak chciał żebym poszedł do pracy, dostał dobrą umowę po rozmowie o pracę, po miesiącu ciężkiej pracy podwyżkę i służbowy samochód ale niestety życie jak i gra nie jest usłane różami :p

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

vip dostanie więcej expa?

jak wygląda system vote?

czy da się kupić pandy ringi seale bez donate?

Opublikowano
1 minutę temu, KlLLER napisał:

vip dostanie więcej expa?

jak wygląda system vote?

czy da się kupić pandy ringi seale bez donate?

Vip nie dostanie więcej expa

nad systemem vote pracujemy :)

nie da się kupić żadnych seali ringów ani niczego co w jakikolwiek sposób podnosiłoby exp :)

ezgif.com-resize(1).gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...