Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

www.muonline.me | ~26.01.2018~ | x1-x35 | 15% | The Legend is Born

mUca

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
30 minut temu, KlLLER napisał:

ile max rr? ile max gr? ile pkt za rr? ile pkt po gr? reward za gr?

ps. panie co trza? ^^

To jest ukryta treść, proszę

juz odpalilem z maina. (z ikony  na pulpicie nie dziala)

Działać działa, jednak widać nie każdemu. Poprawiony Launcher już dostępny, można go ściągnąć po rejestracji na forum serwera w dziale Downloads, a co w nim nowego?
- na Windows 10 prosi automatycznie o uruchomienie jako Administrator (wcześniej wymagane było klikniecie PPM i uruchom jako Administrator)
- zmieniona została ikonka na naszą ikonkę MUOnline.me
- poprawiony button "SAVE"
Niby takie nic, jednak zawsze ku lepszemu. Jutro zaktualizuje całego świeżego klienta o ten Launcher i resztę poprawek, które były, tak dla nowych graczy.

Jeśli chodzi o prace nad serwerem, to tak...
Na serwerze ostatnimi czasy pojawiło się dużo zmian, dlatego aktualnie pracuje nad szczegółowym opisem konfiguracji serwera, jak i zaktualizuję plakat, poprawimy jeszcze w nim troszkę grafikę, jak i  pojawi się na nim Tabelka jak wygląda system resetów, tak by to miało ręce i nogi. Później zajmiemy się aktualizacją publikacji na wszystkich forach. Jeśli chodzi o to jak będzie ona wyglądała, to myślę że będzie w formie jakiej jest teraz, do tego będzie link odsyłający po kliknięciu na plakat do szczegółowej konfiguracji, która tylko i wyłącznie będzie u nas na forum. To wszystko chciałbym mieć zrobione już dzisiaj, tak aby zająć się rzeczą najważniejsza, jaką jest system balansu postaci. Owy system balans został wczoraj robiony późną nocą i wiadomo nie jest jeszcze do końca dopracowany, jednak jestem przekonany iż na czas startu serwera ten balans postaci będzie w 100% zrobiony.

Tymczasem....
Zachęcam wszystkich do wejścia na nasz serwer TeamSpeak 3
its3.muonline.me
Można tam założyć sobie własny tymczasowy kanał, a jeśli ktoś będzie chciał kanał na stałe np. dla swojej Gildi, czy tam znajomych to oczywiście nie bęzie z tym problemu, po prostu nam to zgłosić :) Wbijajcie śmiało na TS'a! Jesteśmy na nim dosyć często, praktycznie non stop jesteśmy do Waszej dyspozycji, jak i czekamy na Was, a może są jakieś propozycje, lub spostrzeżenia odnośnie ustawień serwera, jakieś błędy znalezione na testach, podzielcie się z nami Waszą opinią, a serwer stanie się jeszcze lepszy :)
Mamy 512 slotów, szkoda żeby się to marnowało :D

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

dlaczego na każdym serwerze trzeba balansować postaci? xD

Opublikowano
5 minut temu, KlLLER napisał:

dlaczego na każdym serwerze trzeba balansować postaci? xD

bo gra Mu Online jest grą dostosowaną pod postacie 400 lvl + drzewko, każdy serwer który planuje zrobić większą ilość statystyk musi się liczyć z balansowaniem postaci tak by nie okazało się że znajdzie się postać która będzie nieśmiertelna i jednocześnie zamiatająca wszystkich :)

Balansowanie to codzienność :)

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Pewnie, że się przyda takie coś, strona będzie aktualizowana w dniu jutrzejszym i będzie dodany ten owy bajer, dzięki :)

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Jak to będzie wyglądać z zdobyciem Prime Token Reset ? Będzie w dropie z mobkow czy dostępny tylko z eventow ? Jeżeli owa informacja była gdzieś podana to przepraszam nie widziałem ;D

Opublikowano

Token można dostać z eventu Hextech (pojawiają się skrzynki na różnych mapach i wypadają tokeny 1-3) lub z kombinacji w chaos machine. Nie będzie problemu ze zdobyciem ;)

Opublikowano

Szczegółowa Konfiguracja serwera gotowa!

Ustawienia, które tam widnieją są wprowadzone na serwer, zapraszam do lektury, jak i do dyskusji na temat właśnie tych ustawień.

Dodam do tego, że w ostatnich dniach, godzinach zrobiliśmy sporo dobrej roboty, między innymi został zrobiony w 100% balans PvM, jak i w 80% PvP (zostały do korekty dwie postacie), więcej informacji na temat zmian pojawi się już jutro na stronie.

PRZYPOMINAM IŻ ISTNIEJE NASZ SERWER TS3 - ts3.muonline.me

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Dzięki za słuszną uwagę, tak to jest jak się nie śpi :D Jeśli chodzi o Pande i Skeletona to będą one usunięte z X-SHOP'a, ogólnie X-SHOP będzie zaktualizowany i całkiem skończony może jeszcze dzisiaj :)

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Z chęcią zawitam, projekt wygląda aż nader obiecująco. Jeżeli VIP nie będzie przesadzony to faktycznie jest spora szansa na ciekawy long term serw, a tego brakuje na polskiej scenie od bardzo dawna. Projekt mocno przypomina mi ostatnie dzieło Apostoła z tym że  bardziej dopracowane (swoją drogą szkoda że tam nie było drugiej edycji biorąc pod uwagę wkład w pierwszą).

Do zobaczenia na starcie, Neo. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gwtim napisał:

A bardziej szczegółowe informacje nt VIPa? Ile % pralka itd.

Informacje na temat pralki i wszystkiego związanego z serwerem znajdziecie na naszym forum w szczegółowej konfiguracji serwera, zostawiam link dla leniwych:

informacje odnośnie vipa i % z nim związanych dodamy tak szybko jak będziemy mieli warunki :)

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Kilka pytań z mojej strony:

RESET SYSTEM

O ile rozumiem system prime resetów, to nie bardzo wiem, o co chodzi ze zwykłymi, przykładowo:

"From 80 lvl 1 reset" - chodzi o to, że exp ulega zmianie po wykonaniu 1 resetu oraz osiągnięciu 80 poziomu postaci?

PRANIE PETÓW

Czy pety pokroju unicorna/dragonicka będą posiadały jednorazowe, nieodnawialne hp czy może będzie sposobność do ich leczenia, jak konia u DL?

KILKA BŁĘDÓW GRAMATYCZNYCH W J.ANG:
very more - much more
informations - information

Jak znajdę więcej, to dam znać, bo teraz kiepsko z czasem.

Opublikowano
10 minut temu, goraus napisał:

Kilka pytań z mojej strony:

RESET SYSTEM

O ile rozumiem system prime resetów, to nie bardzo wiem, o co chodzi ze zwykłymi, przykładowo:

"From 80 lvl 1 reset" - chodzi o to, że exp ulega zmianie po wykonaniu 1 resetu oraz osiągnięciu 80 poziomu postaci?

PRANIE PETÓW

Czy pety pokroju unicorna/dragonicka będą posiadały jednorazowe, nieodnawialne hp czy może będzie sposobność do ich leczenia, jak konia u DL?

KILKA BŁĘDÓW GRAMATYCZNYCH W J.ANG:
very more - much more
informations - information

Jak znajdę więcej, to dam znać, bo teraz kiepsko z czasem.

RESET SYSTEM
Na 80 lvlu robisz 1 Reseta, który Cię cofa do 1lvla i dostajesz właśnie ten bonus exp jak i bonus punkty, czyli zaczynając od 1lvla masz x1 expa, na 1 Resecie już masz to x1 pomnożone razy 5, czyli x5, staty oczywiście się kasują i wracają do bazowych.

PRANIE PETÓW
Nie, nie będzie ich sposobności leczenia.

Dzięki za uwagi odnośnie gramatyki, zostaną one poprawione :)

Dzisiaj będą zaktualizowane informacje odnośnie VIP'a w szczegółowej konfiguracji serwera.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano
20 minut temu, cimipl napisał:

Czy w tabeli z resetami nie ma pomyłki jeśli chodzi o 7 reset i kasę za niego?

Bo to chyba za duży przeskok byłby.

nie ma pomyłki, tak jak jest napisane tak jest w rzeczywistości :)

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Jakie są statystyki jeżeli chodzi o wingi s4 oraz w jaki sposób je wyprać? Nie udało mi się znaleźć tej informacji.

jak już jesteśmy przy wingach - będą s 2.5?

Opublikowano
3 minuty temu, goraus napisał:

Jakie są statystyki jeżeli chodzi o wingi s4 oraz w jaki sposób je wyprać? Nie udało mi się znaleźć tej informacji.

jak już jesteśmy przy wingach - będą s 2.5?

prawdopodobnie nie będzie możliwości zrobienia wingów 4 poziomu :) na ten moment są ustawione identycznie jak wingi 3 poziomu :)

2.5 nie będzie :)

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano
5 godzin temu, Prediction napisał:

Z chęcią zawitam, projekt wygląda aż nader obiecująco. Jeżeli VIP nie będzie przesadzony to faktycznie jest spora szansa na ciekawy long term serw, a tego brakuje na polskiej scenie od bardzo dawna. Projekt mocno przypomina mi ostatnie dzieło Apostoła z tym że  bardziej dopracowane (swoją drogą szkoda że tam nie było drugiej edycji biorąc pod uwagę wkład w pierwszą).

Do zobaczenia na starcie, Neo. 

bo to te same pliki i ten sam config w 90% uniqalnych rozwiązań :D pisalem na poczatku ze supportuje ten server. Niestety tak sie potoczyla sytuacja ze z Apostle nie dalismy na chwile obecna wystartowac z 2 edycja (brak czasu i zycie prywatne nas pochłonęło) a szkoda by tyle naszej pracy wysilku sie zmarnowalo. Seba(mUca) nawet osotanio mi mowil bym napisal wszystkim ze mozecie traktowac ten projekt jako 2 edycja LOC z tym ze tez osobiscie dopilnuje by wszystko szlo w dobrym kierunku  i pomoge w razie potrzeby :) 

pozdrawiem Evilek :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...