Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chce stworzyć dedykowany serwer na razie dla grupki znajomych około 10 osób, polecicie jakiś hosting na którym mogę kupić w miarę tanio a żeby lagów takich nie było na serwerze ? :) Z góry dzięki za pomoc 

Opublikowano

ArubaCloud VPS za 4 zeta. Możesz ogarnąć voucher na 8 ziko i serwer będziesz miał na 2 miesiące za darmo.

Zrobiłem na nim serwer dla 3-4 kumpli (na jakichś plikach gdzie było od ch*ja broni, zbroi itd.) i było okej więc 10 graczy powinno też uciągnąć.

• Ups... zmienił(a) tytuł na Wybór VPS
Opublikowano
2 godziny temu, PYNDZIO napisał:

I tam normalnie wybieram sobie free bsd  działa bez problemu wgranie plików przez PuTTY ? 

Inaczej raczej by ci o tym vpsie nie pisał

Opublikowano
10 godzin temu, PYNDZIO napisał:

I tam normalnie wybieram sobie free bsd  działa bez problemu wgranie plików przez PuTTY ? 

Tak, kupujesz usługę, dostajesz VPS, wybierasz sobie FreeBSD i robisz co chcesz i jak chcesz. Serwer postawisz, bo jak sam pisałem, miałem u nich serwer i działał świetnie dla paru osób.

Opublikowano

Tak wziąłem kupiłem za 5 zł tego z aruba jedyny minus to 64 bitowy system i nie mogłem poinstalować db i game i tak musiałem na hamachi postawić 32 bity 

Na razie śmiga dobrze

Opublikowano
15 godzin temu, PYNDZIO napisał:

Tak wziąłem kupiłem za 5 zł tego z aruba jedyny minus to 64 bitowy system i nie mogłem poinstalować db i game i tak musiałem na hamachi postawić 32 bity 

Na razie śmiga dobrze

Z 32bitowej maszyny terenzo weź sobie liby i włóż na arubę ale nie wszystkie, tylko te które potrzebuje game i db! 
Nie mów mi tutaj, że 64bitowy system jest minusem bo wręcz przeciwnie jest dużym plusem bo ma wspomaganie PAE/NX i o wiele szybciej chodzi niż 32bitowa maszyna i uwierz mi bo wiem co piszę ;p 
Ponadto wiele tematów z libami są zrąbane na tym mpc więc najlepiej nie wkładaj żadnych libów z innych tematów i włóż sobie liby od maszyny terenzo. 
Ja jak znajdę czas to udostępnie prawidłowe liby na każdą wersję FreeBSD niezależnie od systemu, najstarsze liby zawsze będą działać w metinie na najnowszej wersji systemu FreeBSD bo wersja game i db się nie zmienia a system to tylko system i to pisze doświadczony praktykujący technik a nie żaden jakiś amator typu Paszka, Lajku i paru innych. 
Za parę dni dam instalację libów w skrypcie :D i dam też temacik tu i na moim forum żeby zaspokoić wszelkie pragnienia i pokazać, że nie świecę niewiedzą tu na mpc jak to pisali inni na mnie xD 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...