Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dawno mnie tutaj nie było :p

Mam problem związany z serwerem hamachi, otóż, założyłem serwer, gra, wbijam itd, mam kolegę, z którym chciałem założyć serwer taki prywatny survival, pluginy itd są, no ale dobra kogo to obchodzi, więęc, problem jest taki że on nie może wejść, czytałem że na hamachi nie wymagane jest odblokowanie portu, ani publiczne IP, miałem taki fajny internet, teraz cyfrowy polsat, niby są takie usługi publicznego IP ale chciałem na razie z hamachi się pobawić, on gdy próbował wejść to pisało mu "Connection time out..." Czytałem że wystarczy wyłączyć antiwirka i firewall'a jednak on także to zrobił i nic, podawałem mu IP z hamachi, IP z portem, czytałem właśnie o tych portach, ale to się raczej robi przy serwerze dedykowanym publicznym... nie wiem co zrobić, proszę o pomoc :/

PS. jeśli źle dałem temat czy coś to proszę o przeniesienie :}

DO ZAMKNIECIA!

Opublikowano

Mój kolega posiada hamachi i jest w sieci :/

Opublikowano

Sprawdź czy możesz go pingować, może jakieś problemy z sterownikami.

Opublikowano

Nie, wszystko gra, sterowniki zaaktualizowane itd

Opublikowano
1 minutę temu, JoLoMAG napisał:

Nie, wszystko gra, sterowniki zaaktualizowane itd

Czyli jak rozumiem, możecie się pingować za pomocą adresu hamachi. 

Spróbuj ustawić w pliku server.properties IP z hamachi + Upewnij się, że nie masz firewalla (nawet tego z anty-wirusa)

Opublikowano

Ehhh, firewall jest wyłączony u obu osób, jak ustawie IP w serv prop to konsola włącza i wyłącza się, dlatego zostawiłem puste, a ja wchodząc w MC dodając serwer wpisałem localhost i działa

Opublikowano
4 minuty temu, JoLoMAG napisał:

Ehhh, firewall jest wyłączony u obu osób, jak ustawie IP w serv prop to konsola włącza i wyłącza się, dlatego zostawiłem puste, a ja wchodząc w MC dodając serwer wpisałem localhost i działa

Ustaw Twój adres IP hamachi w server.properties i uruchom serwer za pomocą CMD, następnie wyślij komunikat tutaj, jeżeli serwer się zatrzyma.

java -Xmx1G -Xms128M -jar minecraft_server.jar nogui

Opublikowano

Oto co pokazało się po wpisaniu do serv.prop IP z hamachi i uruchomieniu serwera 

Przechwytywanie.PNG

Opublikowano
2 minuty temu, JoLoMAG napisał:

Oto co pokazało się po wpisaniu do serv.prop IP z hamachi i uruchomieniu serwera 

Przechwytywanie.PNG

Sprawdzałeś, czy na innym Porcie wyskakuje to samo?

Opublikowano

Tak, na 25555,25565,25566,25567 i nadal 

A usunąć  te IP z serv prop? 

Opublikowano

Nie, to IP musi tam być bo inaczej nie wbije do ciebie.

Spróbuj wejść w Menedżera zadań, szczegóły i zamknij wszystkie procesy javaw.exe.

banner.jpg

Opublikowano

To samo

Może inny silnik? 

A trzeba odblokować porty? Niby hamachi jest LAN i ma tam swoje porty czy coś i jest to prywatne ale nwm

A oto logi z serwera z nowego silnika:

[11:48:10] [Server thread/INFO]: Starting minecraft server version 1.12.2
[11:48:10] [Server thread/INFO]: Loading properties
[11:48:10] [Server thread/INFO]: Default game type: SURVIVAL
[11:48:10] [Server thread/INFO]: Generating keypair
[11:48:10] [Server thread/INFO]: Starting Minecraft server on 25.32.49.189:25565
[11:48:10] [Server thread/INFO]: Using default channel type
[11:48:10] [Server console handler/ERROR]: Exception handling console input
java.io.IOException: Nieprawidłowe dojście
    at java.io.FileInputStream.readBytes(Native Method) ~[?:1.8.0_102]
    at java.io.FileInputStream.read(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at java.io.BufferedInputStream.read1(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at java.io.BufferedInputStream.read(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.readBytes(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.implRead(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.read(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at java.io.InputStreamReader.read(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at java.io.BufferedReader.fill(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at java.io.BufferedReader.readLine(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at java.io.BufferedReader.readLine(Unknown Source) ~[?:1.8.0_102]
    at nz$2.run(SourceFile:100) [server.jar:?]
[11:48:11] [Server thread/WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
[11:48:11] [Server thread/WARN]: The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: bind
[11:48:11] [Server thread/WARN]: Perhaps a server is already running on that port?
[11:48:11] [Server thread/INFO]: Stopping server

Gdy usune IP z serv pro działa, gdy wstawie byle co nawet 19999 to nie odpala, na innych portach tez nie dziala, usługi portforwarding nie posiadam, zbaczy jest za dodatkową opłatą ale i tak sporo płacimy więc szkoda hajsu, nie nie kupie, na hamachi nie jest wymagana ta usługa, zawsze działało, 

Opublikowano

Gościu, ale ty mnie chyba źle zrozumiałeś, W SERWER PROPERTIES TRZEBA COŚ WPISAĆ, GDY ZOSTAWIE PUSTE SERWER SIĘ WYŁĄCZA, GDY WPISZE IP KOMPUTERA CZY JAKIEŚ INNE COŚ TO NIKT NIE WEJDZIE BO TRZEBA MIEĆ ODBLOKOWANE PORTY, A NA HAMACHI TO SAMO, NIKT NIE MOZE WEJSC MIMO ZE JEST W MOJEJ SIECI CZY TO TAKIE TRUDNE DO POJĘCIA ŻE NIKT NIE MOŻE WEJŚĆ OBOJĘTNIE CO MU PODAM CZY IP LOKALNE CZY KOMPUTERA CZY BRAME DOMYŚLNĄ CZY IPV4 Z HAMACHI CZY Z CMD I TAK KUR... NIE WEJDZIE NIE WIEM DLACZEGO DLATEGO POSTANOWIŁEM UDAĆ SIĘ NA TE FORUM!!!!!!!!!!!!!!

NIE MAM ŻADNEJ ZAWALONEJ NEOSTRADY MAM LTE ( czytać: EL TE E ) I NIE POSIADAM USŁUGI PORTY PUBLICZNE GDYŻ DZWONIŁEM ZAPYTAĆ ALE NIE MAM OCHOTY STAWIAC SERWERA PUBLICZNEGO PRZEZ DNS TYLKO SERWER PRYWATNY HAMACHI DO KTÓREGO NIGDY NIE POTRZEBOWAŁEM USŁUG TYLKO HAMACHI !!!!!

NIKT NIE MOŻE WEJŚĆ NA TEN SERWER, GDY ZOSTAWIE PUSTE TO KOMP NIE WYKRYJE JAKIE IP ITD JAK WPISZE NAWET JEDNĄ CYFERKĘ TO SERWER SAM SIĘ WYŁĄCZY!!!

JAK MOGĄ BYĆ PORTY ZEPSUTE JAK JA MAM PRAKTYCZNIE KILKA PROGRAMIKÓW, 2 GRY CS GO I MC, ADOBE PHOTO SHOP, GIMP, I SONYVEGAS I TYLKO TYLE, NIE MA WIĘCEJ PROGRAMÓW KTÓRE MAJĄ TEN PORT, ZAPORA SYSTEMOWA FIREWALL OFF, ANTYWIRUS USUNIĘTY I NADAL NIE DZIAŁA

Opublikowano
7 godzin temu, JoLoMAG napisał:

Gościu, ale ty mnie chyba źle zrozumiałeś, W SERWER PROPERTIES TRZEBA COŚ WPISAĆ, GDY ZOSTAWIE PUSTE SERWER SIĘ WYŁĄCZA, GDY WPISZE IP KOMPUTERA CZY JAKIEŚ INNE COŚ TO NIKT NIE WEJDZIE BO TRZEBA MIEĆ ODBLOKOWANE PORTY, A NA HAMACHI TO SAMO, NIKT NIE MOZE WEJSC MIMO ZE JEST W MOJEJ SIECI CZY TO TAKIE TRUDNE DO POJĘCIA ŻE NIKT NIE MOŻE WEJŚĆ OBOJĘTNIE CO MU PODAM CZY IP LOKALNE CZY KOMPUTERA CZY BRAME DOMYŚLNĄ CZY IPV4 Z HAMACHI CZY Z CMD I TAK KUR... NIE WEJDZIE NIE WIEM DLACZEGO DLATEGO POSTANOWIŁEM UDAĆ SIĘ NA TE FORUM!!!!!!!!!!!!!!

NIE MAM ŻADNEJ ZAWALONEJ NEOSTRADY MAM LTE ( czytać: EL TE E ) I NIE POSIADAM USŁUGI PORTY PUBLICZNE GDYŻ DZWONIŁEM ZAPYTAĆ ALE NIE MAM OCHOTY STAWIAC SERWERA PUBLICZNEGO PRZEZ DNS TYLKO SERWER PRYWATNY HAMACHI DO KTÓREGO NIGDY NIE POTRZEBOWAŁEM USŁUG TYLKO HAMACHI !!!!!

NIKT NIE MOŻE WEJŚĆ NA TEN SERWER, GDY ZOSTAWIE PUSTE TO KOMP NIE WYKRYJE JAKIE IP ITD JAK WPISZE NAWET JEDNĄ CYFERKĘ TO SERWER SAM SIĘ WYŁĄCZY!!!

JAK MOGĄ BYĆ PORTY ZEPSUTE JAK JA MAM PRAKTYCZNIE KILKA PROGRAMIKÓW, 2 GRY CS GO I MC, ADOBE PHOTO SHOP, GIMP, I SONYVEGAS I TYLKO TYLE, NIE MA WIĘCEJ PROGRAMÓW KTÓRE MAJĄ TEN PORT, ZAPORA SYSTEMOWA FIREWALL OFF, ANTYWIRUS USUNIĘTY I NADAL NIE DZIAŁA

Tak wyczytałem w logach i ci to przekazałem...

Opublikowano

Ale jak porty co dokładnie? Doczytać się że **** FAILED TO BIND TO PORT! to też wiem -__-

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Em już problem w sumie rozwiązany...

Wystarczyło za 4.99 kupić publiczne adresy IP i odblokować port, jednak musiałem wymienić kartę sieciową... 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Problem z serwerem hamachi
  • Biter. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...