Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niska wydajność? 0FPS?!

Hardcore135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Wiem że temat był poruszany milion razy tu i na innych forach ale, ja rozwiązania nie znalazłem.

Chodzi o to że kupiłem sobie wczoraj CS:GO na stema, zainstalowałem i okazało się po włączeniu gry że mam 15fps..

Pogrzebałem na internetach, pozmieniałem w ustawieniach nVidi, zmieniłem ustawienia gry oraz steama i zoptymalizowałem rejestr.

Te wszystkie czynności sprawiły że w menu gry mam 80-100FPS a po włączeniu rozgrywki jest 0-10 FPS(przed zmienianiem ustawień  nie było ani lepiej ani gorzej).

Także wiecie że przy takiej ilości FPS gra jest niemożliwa.

Gram na laptopie ale wydaję mi się że nie jest taki słaby żeby nie wyciągnąć na nim  chociaż tych 60FPS...

Oto mój sprzęt:

Laptop LENOVO G560

System Windows 7 Professional 64-bit

Procesor Intel Core i3 CPU M330 @2,13GHz 2,13GHz

8GB RAM

Grafika nVidia Geforce 310M

Wiem że grafika trochę słaba ale najgorsza nie jest, laptop chyba spełnia wymagania gry.

Sterowniki aktualne.

Zauważyłem ten problem jak narazie przy dwóch grach, CS:GO i The Forest. W innych grach nie ma problemu .

Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Grafika to zwykła karta biurowa, nie nadaje się do niczego innego jak oglądanie filmów czy prezentacji do tego jest to wersja mobilna, która jest słabsza od wersji desktopowej, nie daje się do gier, procesor też nie jest ani demonem szybkości ani młodym tworem, ma już 8 lat. Wymagania cs:go od 2012 roku dawno poszły w górę, więc nie masz co liczyć na komfortową grę na tym sprzęcie, a o 60 fpsach możesz pomarzyć. Nawet na desktopowej wersji 310 byś miał max 40 fps z spadkami do 15-20 fps, średnio po 30 fps na mirage byś miał.

Opublikowano
3 godziny temu, Anhin napisał:

Grafika to zwykła karta biurowa, nie nadaje się do niczego innego jak oglądanie filmów czy prezentacji do tego jest to wersja mobilna, która jest słabsza od wersji desktopowej, nie daje się do gier, procesor też nie jest ani demonem szybkości ani młodym tworem, ma już 8 lat. Wymagania cs:go od 2012 roku dawno poszły w górę, więc nie masz co liczyć na komfortową grę na tym sprzęcie, a o 60 fpsach możesz pomarzyć. Nawet na desktopowej wersji 310 byś miał max 40 fps z spadkami do 15-20 fps, średnio po 30 fps na mirage byś miał.

Ale problem w tym że takie problemy pojawiają się tylko przy cs i the forest.. no nic. dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.

Dnia 28.01.2018 o 13:16, xxerorxx napisał:

Synchronizacja wyłączona?, i w opcji zasilania ustaw pod wysoką wydajność.

Dziękuję bardzo, zmiana tych opcji pomogła osiągnąć 40-50fps, co prawda spadki są do 10-20 ale nie ma tragedii. 

8 godzin temu, Anhin napisał:

Jednak jak widzisz udało się osiągnąć 50fps. ;)

Opublikowano

Ze spadkami do 10-20 fps. Jakie inne gry testowałeś oprócz CS:GO i The Forest? No i jeszcze raz powtórzę, Twój laptop nie jest do grania i nigdy nie był projektowany do grania w gry, które jednak potrzebują tych FLOPów... Co byś nie zrobił to grafika jest tutaj bottleneckiem i to bardzo dużym. 40-50 fps osiągasz na mapie z botami? Serwer 128 tick, DM, dust2 i 20 graczy, gwarantuję, że średnio 25 fpsów będziesz miał.

Opublikowano

Cos sie ostatnimi czasy z tym cs'em dzieje ze bardzo fps spadaja :/ musimy czekac

http://i63.tinypic.com/s4mjqf.png

SZALONY

CO TAM ODRAZU E-SPORTU?

JEZEL WIDZISZ TEN POST I CI POMÓGŁ ZOSTAW SERDUSZKO DLA MNIE !

Opublikowano
Dnia 30.01.2018 o 13:22, Anhin napisał:

Ze spadkami do 10-20 fps. Jakie inne gry testowałeś oprócz CS:GO i The Forest? No i jeszcze raz powtórzę, Twój laptop nie jest do grania i nigdy nie był projektowany do grania w gry, które jednak potrzebują tych FLOPów... Co byś nie zrobił to grafika jest tutaj bottleneckiem i to bardzo dużym. 40-50 fps osiągasz na mapie z botami? Serwer 128 tick, DM, dust2 i 20 graczy, gwarantuję, że średnio 25 fpsów będziesz miał.

Oprócz CS:GO i The Forest testowałem : Call of duty 4:Modern warfare, Cs 1.6, LOL nie pamiętam dalej. Rozumiem że laptop jest mega słaby ale dostałem go za darmo i chciałem coś z niego wyciągnać. Teraz grałem z innymi graczami na mapach SafeHouse w trybie demolka i wyścig zbrojeń i na deathmatch na mirinde też grałem i miałem tak 30-45 fps ze spadkami do 25-20. Wybacz moją pisownie. 

Opublikowano

Polecam sobie wklepać te komendy do opcji uruchamiania csa : -nod3d9ex -nojoy -nocrashdialog -novid +mat_queue_mode 2 +cl_forcepreload 1 sam z nich korzystam bo miałem mało fps i duże spadki i w moim przypadku pomogło zawsze daje to jakieś dodatkowe fpsy :)

18-witcher-638x200.png

POMOGŁEM? ZOSTAW +! DZIĘKI!

Opublikowano

Mam podobną specyfikację laptopa i moim rozwiązaniem było zmniejszenie rozdzielczości gry. To pomoże szczególnie przy słabej karcie graficznej - im mniej pikseli do wygenerowania tym płynniejsza rozgrywka. Mój laptok ma 1366x720 - zmniejszyłem proporcje do 4:1 a rozdzielczość do 800x600. Myślę, że gdybyś spróbował zmniejszyć rozdzielczość to te 15-20 fpsów zarobisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...