Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jest przyczyną długiej kompilacji game&db?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Gumskull napisał:

Tak jak w temacie..

Chodzi o ramy czy..?

Tak dosłownie to najlepiej mieć min. 8gb ram z czego prawie 4gb przeznaczyć na maszynę freebsd. I mieć procka z rodziny intel core i, np. i3 z 4 wersji i nowsze też oczywiście i.. :D i najlepiej 4 rdzeniowy, 2 rdzenie dać na maszynę freebsd.

7 godzin temu, Ups... napisał:

Ram i procesor, a szczególnie procesor.

Wyżej napisałem co szczególnie. Jest ważne i ram i procek a szczególnie to ram bo kompilacja projektu zżera swoje ramy, sprawdź sobie przy kompilacji ile zostaje Ci ram jak kompilujesz, mi z 4gb zostaje tylko 600mb ram ;)  i procek min. 4 rdzenie  by 2 rdzenie dać na maszynkę :P

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
10 godzin temu, Ups... napisał:

Ram i procesor, a szczególnie procesor.

Jaki procesor by to zoptymalizował?

3 godziny temu, kamil2321 napisał:

Tak dosłownie to najlepiej mieć min. 8gb ram z czego prawie 4gb przeznaczyć na maszynę freebsd. I mieć procka z rodziny intel core i, np. i3 z 4 wersji i nowsze też oczywiście i.. :D i najlepiej 4 rdzeniowy, 2 rdzenie dać na maszynę freebsd.

Wyżej napisałem co szczególnie. Jest ważne i ram i procek a szczególnie to ram bo kompilacja projektu zżera swoje ramy, sprawdź sobie przy kompilacji ile zostaje Ci ram jak kompilujesz, mi z 4gb zostaje tylko 600mb ram ;)  i procek min. 4 rdzenie  by 2 rdzenie dać na maszynkę :P

Na razie mam 4 ramy, za niedługo będę miał 8 to może poprawi się jak dodam 4 ramy do maszyny :)

2LaT.gif

Opublikowano
10 godzin temu, kamil2321 napisał:

Ilość ramu potrzebna do kompilacji jest określona i przede wszystkim "skończona" dla konkretnego przypadku. Zwiększanie jej ilości od pewnego momentu nie będzie miało już sensu, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. Faktem jest, że "szybkość" kompilacji może zależeć od np. taktowania ramu, jednak ono i tak pozostaje mocno uzależnione od procesora. Ram oczywiście jest bardzo potrzebny, ale w tego typu przypadkach zawsze procesor będzie górą.

6 godzin temu, Gumskull napisał:

Jaki procesor by to zoptymalizował?

Na razie mam 4 ramy, za niedługo będę miał 8 to może poprawi się jak dodam 4 ramy do maszyny :)

Zależy od budżetu.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, Ups... napisał:

Ilość ramu potrzebna do kompilacji jest określona i przede wszystkim "skończona" dla konkretnego przypadku. Zwiększanie jej ilości od pewnego momentu nie będzie miało już sensu, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. Faktem jest, że "szybkość" kompilacji może zależeć od np. taktowania ramu, jednak ono i tak pozostaje mocno uzależnione od procesora. Ram oczywiście jest bardzo potrzebny, ale w tego typu przypadkach zawsze procesor będzie górą.

Zależy od budżetu.

Procesor do 300 zł wystarczyłby?

2LaT.gif

Opublikowano
14 minut temu, Gumskull napisał:

Procesor do 300 zł wystarczyłby?

Jeśli pytasz mnie o to czy znajdziesz jakiś procesor do 300 zł, który poradzi sobie z kompilacją to tak, znajdziesz (głównie w używkach lub starych generacjach).

Pytanie jaki komfort pracy chcesz uzyskać i przede wszystkim na czym ten procesor ma być zainstalowany?

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...