Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS na takim sprzęcie?

Respire.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zainstalowałem Counter Strike na nowym laptopie gamingowym od firmy lenovo (i5-7300HQ, gtx 1050, 8 GB RAM). Z początku miałem 150-300 fps, po sprawdzeniu spójności plików FPS spadły do 50-100... Kompletnie nie wiem jaka może być tego przyczyna, co do ustawień, na najwyższych miałem właśnie 150-300, a teraz na najniższych 50-100, co zrobić? EDIT: Zauważyłem, że FPS wzrastają do swojej normalnej liczby jak podłącze ładowarke do laptopa, a gdy odłącze spadają do 50.

Opublikowano

" Zauważyłem, że FPS wzrastają do swojej normalnej liczby jak podłącze ładowarke do laptopa, a gdy odłącze spadają do 50. "

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś ;) Nwm czy wiedziałeś, ale po odłączeniu ładowarki od laptopa automatycznie przechodzi w tryb oszczędzania energii, oczywiście możesz to zmienić ale nie licz na długi czas pracy baterii.

Opublikowano
18 godzin temu, xStorM napisał:

" Zauważyłem, że FPS wzrastają do swojej normalnej liczby jak podłącze ładowarke do laptopa, a gdy odłącze spadają do 50. "

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś ;) Nwm czy wiedziałeś, ale po odłączeniu ładowarki od laptopa automatycznie przechodzi w tryb oszczędzania energii, oczywiście możesz to zmienić ale nie licz na długi czas pracy baterii.

Wiesz może jak ten Tryb Oszczędzania wyłączyć?

Opublikowano
3 minuty temu, Respire. napisał:

Wiesz może jak ten Tryb Oszczędzania wyłączyć?

Panel sterowania - opcje zasilania - zmień ustawienia planu - zmień zaawansowane ustawienia zasilania (u mnie tak jest, nwm czy będzie tak samo u Ciebie)

Jak będzie inaczej to wysyłam do google :P

Opublikowano
31 minut temu, xStorM napisał:

Panel sterowania - opcje zasilania - zmień ustawienia planu - zmień zaawansowane ustawienia zasilania (u mnie tak jest, nwm czy będzie tak samo u Ciebie)

Jak będzie inaczej to wysyłam do google :P

dobra, wszystko jest tak samo, wszedłem w 'zmień zaawansowane ustawienia zasilania', co następnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...