Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autoit image search ktoś pomoże ? ;P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie a mianowicie chodzi mi o skrypt do AutoIT. Czy dało by się zrobić coś takiego że jak znajdzie obrazek i w niego kliknie to po jakimś czasie znowu poszuka takiego samego obrazka ale na innych koordynatach ? Chodzi mi o przeszukiwanie sklepów w grze tylko teraz klika mi w 1 sklep cały czas a mi chodzi o to, że jak jeden już sprawdzi to potem otwiera inny. 

#include <ImageSearch2015.au3>

HotKeySet("{ESC}","Quit")

Func Quit()
   Exit
EndFunc

WinActivate("nazwa okna")

Sleep(100)
Global $x, $y
While 1
$result = _ImageSearch("ścieżka pliku.bmp", 1, $x, $y, 10)
If $result = 1 Then
   ToolTip("znaleziono", "", "", $x&$y)
MouseMove($x, $y, 3)
EndIf
WEnd

• panneryv zmienił(a) tytuł na Autoit image search ktoś pomoże ? ;P
Opublikowano

#include <ImageSearch.au3>

Func Quit()
   Exit
EndFunc

Sleep(100)
Global $x, $y
While 1
$result = _ImageSearch("test1.bmp", 1, $x, $y, 10)
If $result = 1 Then
MouseMove($x, $y, 3)
MouseClick("left",$x,$y,2,1)
EndIf
Sleep(4000)
$result1= _ImageSearch("test2.bmp", 1, $x, $y, 10)
If $result1 = 1 Then
     MouseMove($x, $y, 3)
     MouseClick("left",$x,$y,1,1)
     EndIf
WEnd

To jest ukryta treść, proszę

o to ci chodzi?

4988173475.png

Opublikowano
Cytat

o to ci chodzi?

No właśnie że nie, bo to jest 1 to samo zdjęcie. Witryny sklepów w grze są takie same dlatego chciałbym to mieć tak napisane że jak znajdzie juz te zdj to zacznie szukać takiego samego ale na innych koordynatach. Bo cały czas mi klika w 1 ten sam sklep.

Chodzi o grę metin2 jak coś :P

Opublikowano

Spróbuj moze przy użyciu PixelSearch w necie masz pełno tutów :)

a najlepiej jakbys wstawil screena tej witryny sklepu ,bedzie latwiej

4988173475.png

Opublikowano

Przy użyciu pixelsearch efekt będzie ten sam. Klika w 1 sklep i pixelsearch raczej odpada bo czasami wyszukuje taki sam kolor na mapie i klika nie tam gdzie ma.

Potrzebuję komendy typu "szukaj tego zdj jeśli go znalazłeś znów szukaj ale w innej lokalizacji/ na innych koordach." <----- tylko niech ktos mi to przerobi na AutoIT było by bardzo fajnie. :}

sklep m2.jpg tak wygląda "witryna sklepu" tam gdzie jest zamazane jakiś text ludzie wpisują :P

W tym imagesearch mam wklejone zdjęcie tej kostki z rogu witryny bo inaczej nie chciało wyszukać zdj chyba ze względu na napis i prześwitujące tło.

Opublikowano

To w takim razie może trzeba spróbować za pomocą memory pointer read i wyszukać jakiś unikatowych wartości choć to troche trudne by było :P chyba,że dałoby by  zmienic teksture w grze tej ramki np na inny kolor taki jakiej nie ma w grze.

4988173475.png

Opublikowano
1 minutę temu, monarchia napisał:

To w takim razie może trzeba spróbować za pomocą memory pointer read i wyszukać jakiś unikatowych wartości choć to troche trudne by było :P chyba,że dałoby by  zmienic teksture w grze tej ramki np na inny kolor taki jakiej nie ma w grze.

No a na pixelsearch potrafił byś takie coś zrobić ? Bo z teksturami moge pokombinowac cos :P

Opublikowano

najłatwiejszym sposobem by było wlasnie zmiana tekstury np witryne tej ramki dać na rózowy czy jakoś go unikatowo podkreślić jesli by dało radę oczywiście

4988173475.png

Opublikowano
12 minut temu, monarchia napisał:

najłatwiejszym sposobem by było wlasnie zmiana tekstury np witryne tej ramki dać na rózowy czy jakoś go unikatowo podkreślić jesli by dało radę oczywiście

To by było dosyć ciężkie do zrobienia bo jak podmienie pliki w grze to odrazu są usuwane i zastąpione nowymi. Ale jak by juz sie udało zmienić ten kolor to co dalej ? I tak potrzebuje takiej komendy która zmieni koordynaty wyszukiwania. W przeciwnym wypadku będzie klikac ciągle w 1 punkt.

A może da się coś wymyślić z zakresem wyszukiwania tego obrazka ?

Bo tam się wpisuje koordy od kąt ma szukać do kąt. Może da się jakoś wykluczyć już wyszukany element ?

Opublikowano

moim zdaniem dużo zabawy przy tym,AutoIt raczej do takiego czegoś sie kiepsko nadaje,ale może ktoś inny zna sie lepiej i pomoze ,jak juz to wlasnie zabawa w memory read pointer by coś moze zdziałała:) 

4988173475.png

Opublikowano
4 minuty temu, monarchia napisał:

moim zdaniem dużo zabawy przy tym,AutoIt raczej do takiego czegoś sie kiepsko nadaje,ale może ktoś inny zna sie lepiej i pomoze ,jak juz to wlasnie zabawa w memory read pointer by coś moze zdziałała:) 

Okej dzięki za pomoc :D 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pawellek napisał:
To jest ukryta treść, proszę

Testowane na tym:

h41MLeg.png

Znalazlo wszystkie 6 obrazków przedstawiajacych lupe.

U mnie nie ma okienka Found i nie przesuwa myszki na obraz nawet jak jest na pulpicie a nie w grze. (odpaliłem jako admin)

Opublikowano

Obrazek był okej bo ten skrypt poniżej go wyszukał bez problemu. A ten dokładny kod którego użyłeś to mam rozumieć że w miejscu "\img.png" wpisuję ścieżkę obrazu ? Bo jeśli tak to też mi to nie chce działać. Odpalam go klikam Home czekam klikam end i okienko found puste :c Mogę nagrać film i pokazać może łatwiej będzie zrozumieć powód.

#include <ImageSearch2015.au3>

Func Quit()
   Exit
EndFunc

Sleep(100)
Global $x, $y
While 1
$result = _ImageSearch("ścieżka pliku.bmp", 1, $x, $y, 10)
If $result = 1 Then
MouseMove($x, $y, 3)
EndIf
WEnd

Chyba sobie to odpuszczę temat do zamknięcia. W razie ewentualnej chęci pomocy pisać pw.

• maxaz zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...