Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd z formularzem logowania

TheTroy

Pytanie

Opublikowano

Witam.

To znowu ja, tylko że teraz mam oto taki problem, że przed logowaniem wywala mi takie informacje:

Cytat

Notice: Undefined index: login in C:\wamp64\www\login.php on line 26

Notice: Undefined index: pass in C:\wamp64\www\login.php on line 27

Notice: Undefined index: send in C:\wamp64\www\login.php on line 29

(Oto kod z tych trzech linii 26,27,29):

To jest ukryta treść, proszę

ale gdy je zignoruję i postanowię się zalogować wyskakuje mi taka informacja:

Cytat

Strict standards: Non-static method user::getData() should not be called statically in C:\wamp64\www\login.php on line 52

kod php który pobiera user::getData() :

kontynuując gdy wyskoczy mi informacja z linii 52..

i wyskakuje mi tak jak powinno wiadomość że zostałem zalogowany i żebym kliknął Strona główna (na dole jak ta treść wygląda):

Cytat

Zostałeś zalogowany. Możesz przejść na stronę główną

i gdy kliknę strona główna przenosi mnie na index.php w którym zdefiniowałem taki oto kod który powinien wyświetlić mi czy jestem zalogowany czy też nie:

I problem polega na tym że w ogóle mnie nie loguje. (Jeżeli natomiast wpiszę złe hasło czy też login to mnie nie zaloguje i to działa dobrze, tulko że nie mogę się zalogować nawet jeżeli wpiszę dobre dane "login", "hasło").

Tutaj macie główny, cały kod do podglądu z formularzem html:

A oto formularz HTML:

Wcześniej coś podobnego miałem tylko że z rejestracją takie błędy ale tam udało się je już naprawić a teraz to samo tylko że z logowaniem mi wywala i nie wiem co tu może być źle.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie pierwszego: PHP nie dostaje żadnych danych w POST, możesz to naprawić sprawdzając doadtkowo, czy zmienne w ogóle istnieją:

Odnośnie drugiego błędu, metoda musi być statyczna jeżeli nie operuje na instancji:

Odnośnie następnego, nie wiem jak u Ciebie jest zdefiniowane `@user::isLogged()`, ale to najpewniej w nim jest błąd.

Non omnis moriar.

Opublikowano
15 godzin temu, TheTroy napisał:

To znowu ja, tylko że teraz mam oto taki problem, że przed logowaniem wywala mi takie informacje:

Wnioskując (a właściwie zgadując) po kodzie, który podałeś, kod w pliku login.php jest wykonywany bez względu na to, czy się faktycznie logujesz, czy może tylko wyświetlasz stronę logowania. Warto więc wykonywać całą procedurę logowania tylko wtedy, kiedy użytkownik wysyła formularz:

Opublikowano
Dnia 7.07.2018 o 09:55, maxaz napisał:

Odnośnie pierwszego: PHP nie dostaje żadnych danych w POST, możesz to naprawić sprawdzając doadtkowo, czy zmienne w ogóle istnieją:

Odnośnie drugiego błędu, metoda musi być statyczna jeżeli nie operuje na instancji:

Odnośnie następnego, nie wiem jak u Ciebie jest zdefiniowane `@user::isLogged()`, ale to najpewniej w nim jest błąd.

Kod odpowiadający za user::isLogged():

Cytat

Gdzie dokładnie mam ten kod zastosować bo w pliku mam taki chaos że to jest szok!?

Opublikowano

isset musisz zastosować na stronie, która jest jako `action` w formularzu.

Z tego co widzę, nie masz żadnego frameworka, który by obsłużył takie adnotacje, poza tym znowu używasz metod niestatycznych jak statycznych, jeżeli o isLogged() chodzi. Polecam podszkolenie się z obiektówki w PHP.

Non omnis moriar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...