Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyrzucanie do logowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z własnym serwerem source na plikach terenzo. Zarówno ja jak i reszta graczy ma problem po około (?)10minutowym działaniu serwera; gdy chcę się teleportować na Red Las tudzież av2 czy inną mapę z podobnym portem (w sumie to działa tylko m1 i m2) to wyrzuca mnie do ekranu logowania, a gdy się już zaloguję to wyrzuca przy wyborze postaci do poprzedniego okna. Portmap niby śmiga dobrze - bo na zielono.

• Aive zmienił(a) tytuł na Wyrzucanie do logowania
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłeś rozwiązanie? Szukam już od jakiegoś czasu i tylko znajduję więcej takich postów jak mój i Twój :D

Opublikowano

nie znalazłem, ale z pierwszego domyslu wydaje mi się że może być to za mała ilość RAMu danego na maszynę, bo ja mam tylko 3gb przyznane

Opublikowano

My z kolegami ustawialiśmy 8gb i nie zmieniało to nic. Przy dwójce graczy nawet potrafiło wywalać, na 3 różnych komputerach stawialiśmy ;)

Opublikowano

Yup, jeden, drugi, internet szybki wolny, nie miało to znaczenia. Albo są ograniczniki w robieniu serwera na hamachi, albo coś jest zepsute w kodzie.

Opublikowano

szczerze to myślałem że przeniesienie serwera naprawi sprawę, dobra to pozostaje nam czekać na kogoś kto będzie wiedział dlaczego tak się dzieje

Opublikowano

Może rozwiązuje sprawę postawienie na serwerze VPS, albo dedyku, no ale nie jestem tego pewny, a bulić na coś co może nie działać nie będę :p

30020962307885292252.png
Tak wygląda mój portmap.

Opublikowano
5 minut temu, Kamq napisał:

Może rozwiązuje sprawę postawienie na serwerze VPS, albo dedyku, no ale nie jestem tego pewny, a bulić na coś co może nie działać nie będę :p

30020962307885292252.png
Tak wygląda mój portmap.

No wróżką nie jestem i nie wiem jakie sobie tam porty w kanałach poustawiałeś.

Sprawdź w jakim CONFIGU są dopisane indexy tych map co wywala postać i dopisz port tego CONFIGU do portmapu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...