Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer ledwo co daje rade

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w marcu zepsul mi sie stary komp (podobnie teraz mam problem ale to jak chce ktos to moze zobaczyc moje stare tematy). Wiec, zamowilem na morele wszystkie nowe podzespoly razem z montazem. I7 8700, 16gb ram, gtx1070 od asusa i plyte glowna z370 gaming plus od MSI, ssd i daruje juz pisac reszte. Po wgraniu windowsa z pendrivea, standardowo zabieram sie za pobranie najwazniejszych rzeczy, i w miedzy czasie sterowniki od karty graficznej. System sam w sobie ledwo dziala, dlugo mysli, tnie sie nie raz, nie moge robic wielu rzeczy na raz, to tez nie ciezko stwierdzic ze gry ledwo pojda. W pubg 20-25fps..... to zaczalem instalowac wszystkie inne sterowniki, od plyty glownej jakies, od dzwieku, od procesora i cholera wie czego jeszcze i nic a nic nie pomaga. Kiedys wystarczylo tylko sterowniki od grafy przez nvidia experience wgrac i wszystko pieknie hulało. Blagam o pomoc! Bios byl aktualizowany przez morele rowniez.

Opublikowano

Instalacje zaczyna sie od sterowników płyty głównej, zwykle wszystko masz na stronie producenta i nie problem ściągnąć nawet przed instalacją.  W sumie to kolejność instalacji najlepiej tak jak na stronie.

Grafikę zwykle powinno się zrobić na samym końcu nawet po skończeniu się wszystkich aktualizacji Windowsa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A mógłbyś podać jaki masz dysk? HDD, SSD? Mhz? Pojemność?

­

sleepin' the whole day.
  • Aive zmienił(a) tytuł na Nowy komputer ledwo co daje rade
Opublikowano

To raczej nie jest potrzebne bo nawet na starym dysku HDD system by działał normalnie. Raczej to problem z winy użytkownika i braku czy niewłaściwym zainstalowaniu sterowników czy też braku aktualizacji systemu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Prawda okazała się taka że "majstry" z morele źle złożyli wszystko. Kable nie wszystkie po podłączane, były też tam gdzie nie powinny być, pasta termoprzewodząca znajdowała się w kilku miejscach na płycie głównej i teraz hit, pasta również była pod procesorem na pinach... Ogólnie całkowicie na odpierd*l go złożyli.

Opublikowano
20 godzin temu, Nachwile1 napisał:

morele spoko ale do składania są beee, pewnie uzyles kodu za 1zl :D

Prawda, wszystko okej i spoko tylko nie te składanie kompa.. Nie, nie użyłem żadnego kodu rabatowego, zapłaciłem lekko ponad 100zł za to..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...