Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy można streamować z takim internetem? - nowy internet

lukaszowy98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj stary temat: 

Właśnie podłączyłem nowy internet zakupiony dosłownie godzinę. Dostawca Plus/cyfrowy polsat. Jeśli router stoi normalnie na biurku speed test wynosi:

Robiony 1 raz: ping 26ms, download 7.46mb/s, upload: 3.83mb/s

Drugi: 5.44 download, upload: 2.59mb/s

Pytanko ponawiam, czy na takim internecie bedzie wszystko ładnie grało z streamem :)? Da się steamować na takim internecie? (Tak jak mowilem Router, plus, limit 100GB - najwiekszy)

• Aive zmienił(a) tytuł na Czy można streamować z takim internetem? - nowy internet
Opublikowano

Ledwo ledwo , twój problem sprawdzić.  
Inny problem to limit bo np u mnie 100 Gb  idzie czasami dziennie albo w tydzień. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
22 minuty temu, Ktosiu napisał:

Ledwo ledwo , twój problem sprawdzić.  
Inny problem to limit bo np u mnie 100 Gb  idzie czasami dziennie albo w tydzień. 

Jutro jadę prosić o antenę która ma poprawić sygnał.

Opublikowano

Poprawienie sygnału mało da, nie masz gwarantowanego uploadu na takim łączu  a tak śmiało można liczyć na stały tylko w granicach 1 do max 2 Mbps. 

Nie brałeś chyba pod uwagę że łącze powinno mieć przynajmniej 2x większą przepustowość niż streaming by nie było problemów z nagłym brakiem pasma. Tym bardziej na łączu radiowym nie możesz liczyć cały czas na bezawaryjne łącze na które wpływa głownie pogoda i co najważniejsze obciążenie całego łącza zależne od ilości użytkowników. Wszystko będzie działać na zasadzie, dzisiaj działa, jutro nie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ktosiu napisał:

Poprawienie sygnału mało da, nie masz gwarantowanego uploadu na takim łączu  a tak śmiało można liczyć na stały tylko w granicach 1 do max 2 Mbps. 

Nie brałeś chyba pod uwagę że łącze powinno mieć przynajmniej 2x większą przepustowość niż streaming by nie było problemów z nagłym brakiem pasma. Tym bardziej na łączu radiowym nie możesz liczyć cały czas na bezawaryjne łącze na które wpływa głownie pogoda i co najważniejsze obciążenie całego łącza zależne od ilości użytkowników. Wszystko będzie działać na zasadzie, dzisiaj działa, jutro nie.

Powiedz mi (oprócz światłowodu) gdzie mogę udać się o internet. Tą umowę mam na 14 dni testów, co mam wybrac? neostrada syf owczywiscie sprawdzany

Opublikowano

To masz wiedzieć Ty jakich usługodawców masz u siebie w okolicy i twoim problemem jest się też o tym dowiedzieć. 

Nikt przecież światłowodu czy kabla nie podciągnie jak nie ma ma sieci w okolicy. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z takim limitem zapomnij, ja potrafie miesiecznie zuzyc pare set GB, ale to dla tego ze lubie sobie ogladnac najczesciej jakis film w FHD albo czasami trafi sie nawet w 4K. Jak korzystasz z internetu regularnie i ma on sluzyc nie tylko do stream'ow to zapomnij.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...