Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak zrobić system ticektów z zapisem do MySQL?

KRZYSZT0FSLENDER

Pytanie

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić na mojej stronie www system zgłoszeń dokładniej chodzi o to że osoba ma formularz 6 pól w tym jedno to Capcha i nie wiem jak zrobić aby to zapisywało zgłoszenie w bazie danych MYSQL i jak admin strony wchodzi w zgłoszenia aby mógł wysyłać odpowiedź tak samo użytkownik który wysyła zgłoszenie.

Jeszcze chciałbym aby ktoś napisał jak zrobić to w formie listy jak np. jest na różnych stronach że są liczby które zaczynają się od 1 i chciałbym aby ktoś napisał jak zrobić oddzielenie  table zgłoszeń zakończonych od otwartych aby ni było pomyłki zgłoszeń zamkniętych z otwartymi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, KRZYSZT0FSLENDER napisał:

Tak się spytam bo sam system jest w miare łatwy do ogarnięcia lecz nie wiem do końca jak zrobić tabelę w której po osiągnięci konkretnej liczby wierszy utworzy się nowa karta aby nie zapychać jednej tabeli

Karta? Mówisz o paginacji przy wyświetlaniu wyników?

Opublikowano

W sumie nigdy nie wpadłem na to, żeby zamiast paginacji zrobić kilkadziesiąt tabelek i dodawać do nich po np. 10 rekordów xDDD.

Opublikowano

Coś w tym stylu

20 godzin temu, Nagasheek napisał:

ale dlaczego chcesz cos takiego robic? Bazy danych wlasnie sa po to, zeby przechowywac duze zbiory informacji.

nie komplikuj sobie

Ale mnie to nie obchodzi bo to wie każdy mi chodzi o wygląd a pattern mojej strony to maks 10 lub 20 no to wiesz i nie wyświetlam wszystkich

Opublikowano

Co tu się odwala. Tobie nie jest potrzebna nauka tylko nauczenie się programowania (i nie tylko). Operacje bazodanowe to jest podstawa. Szczególnie ostatni wpis pokazuje jak bardzo zielony jesteś.

Cytat

Ale mnie to nie obchodzi bo to wie każdy

Ręce opadają. Widocznie Ty nie wiesz jak działa DB, bo czy masz 10 czy 10,000 rekordów tworzenie paginacji działa tak samo. Na dobry początek polecam 

To jest ukryta treść, proszę
, bo aktualnie wszelakie podpowiedzi i dyskusja są bezcelowe.

Opublikowano
21 godzin temu, GrabsonPL napisał:

cześć,

masz jakieś podstawy z programowania? najprościej będzie to zrobić w php, używając PDO

dlaczego uzywajac PDO bedzie najlatwiej? Jak projekt nie zaklada zmian systemu db to uzycie mysqli nie jest bledem.

Pojecia, ktorymi musisz sie zainteresować: authentication, authorization, relacyjne systemy baz danych, proste querki i to wlasciwie wszystko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...