Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dla zielonego gracza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym rozpocząć przygodę z wowem. Problem jest taki że nie będzie mnie stać na abonament więc pomyślałem o jakimś prywatnym serwerze. Jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o wowa bo nigdy w tegommorpga nie grałem właśnie ze względu na abonament. Ktoś polecił mi serwer nuswell ( jeżeli źle napisałem przepraszam ale wgl się nie znam). Nie mam pojęcia gdzie w ogóle mogę szukać serwerów prywatnych. Czy są tutaj jakieś stopnie jak np w metinie w stylu hard medium easy. Czy jest to porostu podzielone na dodatki. np jakiś serwer działa na 1 dodatku i nic więcej.Chciałbym aby serwer miał podbite raty aby długo nie siedzieć przy expie grindzie itd. Dobrze by było gdyby był to jakiś ze stabilniejszych serwerów który ma sporą ilość graczy onile i działa jakiś czas.Dodam jeszcze że jestem graczem pvp więc raczej będę celował w ten aspekt gry jednak chciałbym że tak się wyrażę liznąć fabułę. Nie chodzi mi o jakieś super zagłębianie się po prostu chcę wiedzieć o co mniej więcej chodzi.

Dodam że grałem w takie tytuły jak Aion, mt2 i parę innych lecz tylko na chwilę więc doświadczenie z mmorpgami mam jeżeli wgl to ważne.

Edytowane przez KillZonePL
  • Aive zmienił(a) tytuł na Serwer dla zielonego gracza
Opublikowano

Mimo, że napisałeś o wysokich ratach to jednak zalecam byś zagrał na najniższych jako nowy gracz. Jakoś w tym tygodniu startuje serwer gamer district na dodatku wrath of the lich king. Wow dzieli się na dodatki ale są serwery z wysokimi mnożnikami expa itp, zazwyczaj mało ludzi gra na takich. Świeży start serwera pozwoli Ci na poznanie gry i dobrą ekonomię, oraz świeże pvp. 

To jest ukryta treść, proszę

giphy.gif

Opublikowano

Na każdym dodatku PvP jest zupełnie inne ponieważ co dodatek są nowe talenty i spelle. Najbardziej popularne serwery prywatne są z dodatku WOTLK (gracze mają duży sentyment) tak jak pisałeś Sunwell chyba jedyny tak duży polski serwer 

Jest progresywny czyli raidy wychodzą tak jak wychodziły na globalu. Ja tam grałem jak był Naxx i było spoko. PvP mi się tam nie podobało bo melee były strasznie silne.

Z takich większych serwerów WOTLK z dosyć dużymi ratami około x8 jest jeszcze warmane 

ale tam wszystkie itemy można kupić w item shopie.

Co prawda global jest dużym wydatkiem bo potrzebujesz dodatek + battlechest/abonament ale jest co robić i względem czasu zwraca się wszystko w postaci satysfakcji i przyjemności z gry + abonament można kupować za złoto w grze. Ale jak mówisz, że chcesz sprawdzić no to nie ma sensu w sumie inwestować ja miałem ze 3 podejścia na global przeplatane prywatnymi serwerami ale ostatecznie zostałem i chętnie wracam co jakiś czas.

Opublikowano
Dnia 24.09.2018 o 13:58, rafaeru napisał:

Na każdym dodatku PvP jest zupełnie inne ponieważ co dodatek są nowe talenty i spelle. Najbardziej popularne serwery prywatne są z dodatku WOTLK (gracze mają duży sentyment) tak jak pisałeś Sunwell chyba jedyny tak duży polski serwer 

Jest progresywny czyli raidy wychodzą tak jak wychodziły na globalu. Ja tam grałem jak był Naxx i było spoko. PvP mi się tam nie podobało bo melee były strasznie silne.

Z takich większych serwerów WOTLK z dosyć dużymi ratami około x8 jest jeszcze warmane 

ale tam wszystkie itemy można kupić w item shopie.

Co prawda global jest dużym wydatkiem bo potrzebujesz dodatek + battlechest/abonament ale jest co robić i względem czasu zwraca się wszystko w postaci satysfakcji i przyjemności z gry + abonament można kupować za złoto w grze. Ale jak mówisz, że chcesz sprawdzić no to nie ma sensu w sumie inwestować ja miałem ze 3 podejścia na global przeplatane prywatnymi serwerami ale ostatecznie zostałem i chętnie wracam co jakiś czas.

Co do kupna gry. Może nawet jakoś bym dał radę z kupnem samej gry czy tam 1 mies na start i dodatku ale mam niezbyt wiele czasu na grę i wątpię aby udało mi się wyfarmić na następny miesiąc. Możliwe jest też że moja gra polegała by na farmieniu abonamentu a set musiał bym robić w międzyczasie co niezbyt  mi na ręke. 

Dnia 24.09.2018 o 13:45, bizo97 napisał:

Mimo, że napisałeś o wysokich ratach to jednak zalecam byś zagrał na najniższych jako nowy gracz. Jakoś w tym tygodniu startuje serwer gamer district na dodatku wrath of the lich king. Wow dzieli się na dodatki ale są serwery z wysokimi mnożnikami expa itp, zazwyczaj mało ludzi gra na takich. Świeży start serwera pozwoli Ci na poznanie gry i dobrą ekonomię, oraz świeże pvp. 

Dziękuję bardzo za wasze odpowiedzi.