Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stałe fps, czerwone var, sv, ms

wiercik27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z CS:GO, mianowicie podczas gry mam blokadę 10 fps, stoją one w miejscu oraz na czerwono sv var i ms. Nie da się grać przez te lagi. Zaaktualizowałem sterowniki, przeczyściłem ccleanerem, przeczyściłem rejestr, przeskanowałem antywirusem i nadal nic. Ktoś wie w czym leży problem?

Windows 7 64x

Opublikowano
5 minut temu, Tremo napisał:

fps_max 100

100 to wartosc dowolna, możesz równie wpisać 160

Napisałem, że FPS'y blokują się na 10, nie 100 fps. Komendę próbowałem ustawić na 300, 100 itp - z tym samym skutkiem. Gdy wszedłem na mapę z warsztatu to czasami var zmniejszał się, przez co fpsy szły w górę, co powodowało zmniejszenie lagów.

Opublikowano

Windows 7 Home Premium 64b

Procek AMD E-300 APU   ~1.3GHz

Pamięć 2GB ramu

BIOS InsydeH20 

Karta Graficzna AMD Radeon HD 6310

Specyfikacje raczej tu nie mają znaczenia, bo gierka śmigała do tej pory normalnie, pojawił się już ten problem dawniej, aczkolwiek nie pamiętam co go rozwiązało

Opublikowano

Minimalne wymagania sprzętowe

System operacyjny: Windows XP/Vista/7/9/10

Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 2.40 GHz ew. AMD Phenom X3 8750 lub AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3600+

Pamięć RAM: 2 GB

Karta graficzna: karta grafiki NVIDIA GeForce GT 420 ew. AMD Radeon HD 6450

Wymagane miejsce na dysku HDD: 7.6 GB

Wersja Directx: 9.0 (pixel shader 3.0)
Źródło:

To jest ukryta treść, proszę

Twój komputer nie mieści się nawet w minimalnych wymaganiach. Jeśli nawet kiedyś gra chodziła ci normalnie to możliwe że przez którąś aktualizacje która np ulepsza jakieś efekty wizualne już tak płynnie chodzić nie będzie.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
48 minut temu, Kaori. napisał:

Minimalne wymagania sprzętowe

System operacyjny: Windows XP/Vista/7/9/10

Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 2.40 GHz ew. AMD Phenom X3 8750 lub AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3600+

Pamięć RAM: 2 GB

Karta graficzna: karta grafiki NVIDIA GeForce GT 420 ew. AMD Radeon HD 6450

Wymagane miejsce na dysku HDD: 7.6 GB

Wersja Directx: 9.0 (pixel shader 3.0)
Źródło:

To jest ukryta treść, proszę

Twój komputer nie mieści się nawet w minimalnych wymaganiach. Jeśli nawet kiedyś gra chodziła ci normalnie to możliwe że przez którąś aktualizacje która np ulepsza jakieś efekty wizualne już tak płynnie chodzić nie będzie.

Ale w niektórych sytuacjach ten var spada i fps'y wskakują na 40+, więc sprzęt jest w stanie tyle utrzymać. Dlatego pytam w czym leży problem

Opublikowano

Wymagania gry od premiery poszły w górę, poprzez wprowadzenie HRTF czy obsługi nowych shaderów. Var spada a fpsy rosną, bo trafiasz na mniej wymagające miejsce, chcesz wiedzieć na co Ci pozwala twój sprzęt to odpal FPS Benchmark (mapa z warsztatu), jest to aktualnie bardzo miarodajny benchmark. Nie wiem po co Ci 64bit system skoro nie masz z niego żadnego pożytku. Choćbyś stawał na głowie i modlił się 20 razy to nie osiągniesz stabilnych 60fpsów na tej konfiguracji, a na dodatek do takich słabych konfiguracji to racje bytu mają tylko mody Windowsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...